Home Forums Hulpmiddelen nieuwe sensor activeren met scanner, oude moest nog 7 dagen

nieuwe sensor activeren met scanner, oude moest nog 7 dagen

Wie kan mij vertellen hoe ik mijn nieuwe sensor kan activeren, mijn oude sensor moest nog 7 dagen maar heb ik er helaas afgestoten. Ik krijg niet het aanmeldscherm om de sensor te registreren.

Hoe los ik het op met de scanner?

 • Heb je een Libre? Misschien even met de app op je telefoon proberen te starten? Anders morgen maar ff bellen met Abbott of ze tips hebben. Kun je meteen een nieuwe aanvragen omdat de eerste fout was.

  • Ben42

  Hallo Leonie, (en anderen).

  Als de voorgaande sensor nog niet is afgelopen, maar niet meer werkt of is afgevallen. Kun je de Libre Reader voor de nieuwe sensor houden, je krijgt dan een dialoog dat er nog een andere sensor in het spel is en dat je een nieuwe sensor kunt activeren. Daarvoor wordt dan om bevestiging gevraagd.

  Voor de app op de telefoon, geld hetzelfde. Maar ik activeer de app op de telefoon voor de sensor altijd nadat ik de reader heb geactiveerd. De andere volgorde heb ik niet geprobeerd, maar er was sprake van dat je de reader eerst moet activeren en daarna de app. Eerst de app dan de reader zou niet werken.
  (Als iemand dit kan bevestigen of kan aangeven dat het wel kan zou dat prettig zijn).

  Vriendelijke groet,
  Ben

  • BertW

  @ben42

  ik kan je verhaal bevestigen.

  Altijd eerst een nieuwe sensor activeren met de reader en daarna eventueel met de smartphone (zo snel mogelijk maar uiterlijk binnen 60 minuten). Nu kun je met beide apparaten de sensor uitlezen.

  Andersom gaat het niet: wanneer je eerst de sensor activeert met de smartphone kun je de reader niet meer koppelen aan die sensor. Je kunt die sensor nu alleen met de smartphone uitlezen. Het uitlezen met de reader gaat pas weer lukken wanneer je (na 2 weken) een nieuwe sensor plaatst en dan wel de goede volgorde bij het activeren toepast.

  Gr. Bert

  • Ben42

  Hallo Bert,
  Dit weet je uit ervaring ?

  Ben

   • BertW

   Ja

   Gr. Bert

 • Hallo, bij mij raken in korte tijd al mijn sensors los, ondanks het extra vastplakken met skin tac. Abbott hierover gebeld, ze zeggen dat mijn huid waarschijnlijk niet geschikt is voor de sensor. Ik kan mij niet voorstellen dat ik de enige ben met het loslaten van de sensors en ik ben helaas nu genoodzaakt om weer over te gaan op gewone bloedstrips :((

  • henk67

  @zwabber:

  Dat zou zonde zijn.

  Ik gebruik zelf pleisters van leukomed.(wondverband)
  8 * 10 cm ( binnenste gedeelte= 4 * 6 cm die ik er over heen plak. Kun je bij de apotheek wel halen.

  Blijven met douchen ook wel zitten.
  Daarmee haal ik ongeveer 14 dagen.

  Lostrekken is wat minder maar als je het snel doet valt het wel mee.

  Weet niet of je huid deze ook verdraagt en of dit uberhaupt wel helpt als er bijv.
  sprake is van een allergische reactie of iets dergelijks.

  voor andere opties google even door hier op het forum.

   • BertW

   @henk67

   wij gebruiken Limisan (spuitbusje met pleisterverwijderaar). Even op en rond de oude pleister sprayen en je kunt de pleister en de sensor pijnloos en eenvoudig verwijderen. Te koop via internet ( bijv: de online drogist).

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.