Home Forums Ouder van een kind Nog steeds niet lekker voelen

 • norma

Nog steeds niet lekker voelen

Sinds 2 weken heeft onze zoon van 15 de diagnose diabetes type 1.
Hij zat hoog in z’n waardes, voelde zich ontzettend slecht, zwak en lusteloos.
Na nu 2 weken met insuline zakken de waardes mooi en zit hij vaak onder de 10 nu.
De verwachting is dat hij zich ook lekkerder gaat voelen.
Dit is echter nog niet ’t geval, hij voelt zich nog steeds hetzelfde:
Beroerd!!
Is dit normaal?
Willen wij te snel?😊😊

 • Het duurt wel even voordat het lichaam zich weer aangepast heeft aan ‘normale’ bloedsuikers, na 14 dagen zal wazig zien wel over zijn maar de rest zal nog wel even wat tijd nodig hebben vrees ik.

 • Het hangt er ook vanaf hoe snel jullie erbij waren? Hoe lang heeft hij met hoge bloedsuikers gelopen? Is hij veel afgevallen? Het lichaam heeft echt een knauw gehad dus het heeft even zijn tijd nodig om te herstellen. Maar als je je zorgen maakt zou ik even met het team bellen of anders langs de huisarts om uit te sluiten dat het niet iets anders is.

  • Anoniem
  • Inactief

  Hoi Norma,
  Geef je kind de ruimte om te herstellen. Het kan best nog een tijdje duren voordat het lichaam weer gewend is aan betere bloedsuikers. Wanneer je ergens over twijfelt, raadpleeg dan het team of de huisarts. Je mag van het diabetes team verwachten dat ze, zeker in de eerste periode, jullie met raad en daad bijstaan. Alles is nieuw en jullie moeten overal aan wennen. Sterkte!

 • Mijn dochter van 13 jaar heeft het in de tweede week van januari te horen gekregen. Weken zijn we ook ’s nachts in de weer geweest omdat ze dan vaak te hoor was. Gelukkig is dat nu over maar heeft ze er nog een griep over heen gekregen en is ze nog steeds uitgeput, dus heel herkenbaar.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.