Home Forums Bloedsuikerwaarden Normaalwaarde niet nuchter kind 2 jaar

 • Anna35

Normaalwaarde niet nuchter kind 2 jaar

Hallo

Mijn kind werd ziek, hoge temperaturen. Geen blaasontsteking. Ogen. oren en longen zijn oke. De info van de huisarts kreeg ik niet alleen houdt haar in de gaten. Ik heb zelf 2 keer zwaar zwangerschapsdiabetes gehad en loop hiervoor nog bij de internist.

Ik zou graag wat uitleg willen over waarden bij kinderen? Hoe weet je of een kind suikerziekte heeft?

Bedankt voor het meedenken

  • Abisko

  Lage glucosewaardes bij baby’s en kinderen zijn normaal. Babies kunnen een andere energiebron gebruiken dan glucose voor de hersenen. Maak je daar geen zorgen over.
  Diabetes wordt gedefineerd door chronisch verhoogde glucosewaarden. Enkel als je diabetes hebt en externe insuline/medicatie gebruikt zijn lage waardes te voorkomen.
  Zwangerschapdiabetes heeft geen verband met type1.

  Probeer iets aan de koorts van je kindje te doen. Zo’n temperatuur is niet zo aangenaam.

  Veel beterschap.

 • als het kind nuchter hoog zit dan zou ik me zorgen gaan maken

  • Maye

  Bij jonge kinderen komt vaker hoge koorts voor. Koorts en dorst horen bij elkaar. 3.6 Is bij mensen die geen diabetes hebben, een normale waarde. Dit duidt, voorzover ik dat als leek kan beoordelen, dus niet op diabetes.

  Tip: bel de arts op en leg aan de assistente uit dat je je zorgen maakt en daarom graag wilt weten wat de test uitslag betekent, en ook wat er aan de hand is met je kind. De assistente kan zelf uitleg geven, of met de arts overleggen, of een nieuwe afspraak voor je maken, afhankelijk van de situatie. Je hebt recht op duidelijkheid, dus stel gerust je vragen, en blijf ze stellen tot je antwoord hebt.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.