Home Forums Hulpmiddelen Novopen 6 & novopen echo plus

Novopen 6 & novopen echo plus

Hoi,

Weet iemand de verschillen tussen de Insuline pennen Novopen 6 en Novopen Echo plus?
En kunnen deze pennen zonder problemen worden geleverd door mijn diabetes leverancier?

Bij voorbaat dank voor de antwoorden :-)

Groeten,
René

  • Marre

  Ik heb deze vraag laatst gesteld aan mijn DVK en kreeg als antwoord dat deze pennen niet in Nederland leverbaar zijn omdat ze niet vergoed zullen worden. Jammerrrrr maar ik ga ze waarschijnlijk zelf online bestellen in Duitsland. Ik zag ook een interessant artikel uit 2020 https://diabetestype1.nl/nieuwsberichten/behandeling/700-beter-diabetesmanagement-door-connected-slimme-insulinepen

  • Helder, dank je wel voor je antwoord Marre

 • Als ik insuline gebruik dan zet ik het altijd met de hand in de notities van de Libre app. Begrijp ik goed dat deze pennen dat automatisch voor je doen? Verder is er geen voordeel toch?

  • Marre

  Inmiddels een recenter artikel gevonden:
  ttps://www.diabetesexperts.nl/kennisbank/algemene-kennis/vergeten-hoeveel-insuline-je-geinjecteerd-hebt-de-smartpen-laat-het-zien

 • Hier de gebruiksinstructie van Novo zelf
  https://www.novonordisk.com/content/dam/nncorp/global/en/our-products/pdf/instructions-for-use/novopen-6/Novopen6-NL.pdf

  De pen zet niets in je libreapp, hij houdt bij hoeveel eenheden je hoeveel tijd geleden hebt gespoten. Het lijkt mij een handige hulp voor als je vaak niet meer weet of je wel of niet hebt gespoten.

   • Marre

   En ik dacht juist na een update van de FSL-app dat je de Novopen 6 kon koppelen. In de handleiding onder nummer 18 staat wel: hoe een persoonlijk logboek bij te houden. Heeft iemand hier al ervaring mee?

   • Ik denk dat dit slaat op de handmatige logboek functie van de libre app. Die gebruik ik iig de hele tijd. Anders vergeet ik binnen 5 minuten of en hoeveel ik al gebruikt heb.

  • Volgens mij komt juist die “samenwerking” tussen novopen6 en de libre app eraan. Dus dat de pen automatisch de gegevens voor je neerzet in de libre app. De reden dat ik graag een novopen 6 of novopen echo plus (wat is het verschil tussen beiden?) wilde hebben.

 • Ik vroeg me bij die koppeling altijd af of er ook rekening gehouden kan worden met het spoelen/checken van de naald. Voordat ik spuit, spoel ik de naald altijd door met 2 eenheden. Als je dan vervolgens met de hand iedere keer die spoelactie uit het logboek moet verwijderen, wordt het gemak van de koppeling wel weer teniet gedaan.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.