Home Forums Bloedsuikerwaarden nuchter

nuchter

hoi hoi .
heb een vraagje over nuchter suikerwaarde , ,heb aanleg voor suiker ,maar slik gelukkig nog geen medicatie hier voor.wil het graag zo houden.
nuchter prikken om 7.18 is 6.3 ,ben om 8.00 gaan wandelen ,half uurtje.daarna geprikt kwam op een waarde van 7.5 om 8.53
ga nu eten dus afwachten wat de waarde is,maar meestal zakt het na het eten pas.dus eigenlijk klopt het nuchter prikken niet.want het schommelt nog al.
iemand die daar een verklaring voor heeft.(morgen nuchter bloedprikken,ook voor de HbA1c waarde.)
alvast bedankt voor de reactie .

  • zoals ik al dacht na het eten van een smooty (1 banaan ,blauw bessen optimel yoghurt ) en 2 gekookte eitjes waarde 5.7 10.58 uur

  • s-Nachts zorgt je lever tijdens het slapen voor hogere glucosewaarden. Je eet niet en je hersenen en de zenuwen nemen rechtstreeks uit het bloed de glucose op. Spieren hebben daarvoor de insuline nodig. Nou is de lever nogal gul om de hersenen van voedsel te voorzien. Als je je in pre-diabetes fase bevindt, kan de alvleesklier niet genoeg insuline aanmaken om die nachtelijke glucose aanvoer weg te werken. Ik vermoed dat het ‘s-ochtends bij jou nog wat langer na ijlt

    • dankje voor je reactie, dus moet nu wel goed op mijn voeding letten en bewegen, zodat het niet verder vordert naar diabetisch type 2.
      maar dit heb ik al jaren,dus dan hoef ik niet te rekenen dat mijn waarde nuchter onder de 6 komt.of heel veel afvallen de enigste mogelijkheid.

  • ik snap niet zo goed waarom je nuchterwaarde niet zou kloppen. Nuchterwaarde hóeft niet de laagste waarde te zijn die je meet, maar is alleen wat de naam al zegt: je hebt dan nog niets gegeten/gedronken. En dat is als het goed is altijd het geval wanneer je nuchter prikt. Daarom is die waarde een goed ijkpunt.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.