Obstipatie en metformine. • Lichamelijke complicaties • Diabetes Trefpunt

Home Forums Lichamelijke complicaties Obstipatie en metformine.

Obstipatie en metformine.

Lotgenoten,

Ik kamp al jaren met hevige obstipatie. Al surfend op het internet kwam ik een onderzoek tegen, dat dit wel eens te maken kan hebben met het gebruik van metformine? Echter dit onderzoek werd gedaan door de firma Yakult, dus of deze objectief en betrouwbaar is kun je je afvragen. Mijn concrete vraag is of er leden van dit forum zijn bij wie ook obstipatie voorkomt in combinatie met metformine.

Mvg
Fred

  • Sang

  Hey Fred,
  Ervaring met Metformine heb ik niet, want ik heb type 1 en gebruik insuline, maar ik weet wel wat van voeding.

  Heb je nog een link naar het onderzoek? Ik ben wel benieuwd. Yakult zou ik in ieder geval niet nemen, dit is een suikerdrankje met een lage hoeveelheid werkzame stoffen die je darmen ondersteunen. Je kunt in dat opzicht beter zuurkool eten, dit ondersteund je darmen veel beter.

  Eet je verder genoeg vezels, fruit en groente? En drink je voldoende water? Daarmee kun je je lichaam ook al heel veel helpen.

  Hopelijk hebben andere mensen nog meer gerichte ervaringen met Metformine. Succes in ieder geval.

  Groeten Sander

 • Sander,

  Met alle respect maar de tips die je geeft zijn weliswaar zinvol, maar is een weg die ik jaren geleden al ter harte heb genomen. Dus daar ligt het probleem niet in. Onderstaand de link naar het bewuste artikel waaraan ik refereerde.

  Fred

  https://scienceforhealth.nl/wp-content/uploads/2018/09/HEA-1_2017_Maag-darm-problematiek_LR.pdf

  • MeindM

  Ik herken je probleem. In overleg met mijn diabetes verpleegkundige ben ik ipv 4x per dag Metformine te gebruiken, overgestapt naar s’morgens 2x Gliclazide en s’avonds 1x Metformine.

  Mijn problemen zijn grotendeels verdwenen.

  Sterkte!

  Met groet, Marja

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.