Home Forums Bloedsuikerwaarden ochtendwaarde

  • Thom

ochtendwaarde

Hallo Allemaal,
mijn naam is Thom en ik loop tegen het volgende probleem aan:
Ik heb al 20 jaar diabetes, en gebruik 4 x Metformine en 1 x Gliclazide en dan nog 1 x simvastatine.
Mijn ochtend waarde is altijd hoog namelijk tussen de 7 en 10, dit krijgen we niet naar beneden.
De rest van de dag schommel ik tussen 5,5 en 7 dus die waarde zijn goed .
Zijn er mensen die deze ervaring ook hebben ,en wat hebben zijn er tegen gedaan om de nachtwaarde ook tussen 5,5 en 7 te krijgen.
Of maak ik me onnodig druk over de waarde??
Mijn diabeetverpleegkundige weet ook geen oplossing.
Alvast dank voor jullie antwoord.

met vriendelijke groet
Thom

  • Eet je nog koolhydraten ‘s-avonds na het diner en voor je gaat slapen? Als dat zo is kan je daarmee variëren en zien of het verschil maakt. Als je niets eet heb ik hier ook wel eens gelezen dat een kleine portie langzame koolhydraten ook nog wel eens werken om de nachtelijke daling van de bloedsuikers te verkleinen en het zogenaamde dageraadeffect te verkleinen. Anderzijds: zelf heb ik type 1 en ik ben blij met alles wat tussen 4 en 10 blijft.

  • Misschien kan Metformine met vertraagde afgifte (Glucient) uitkomst bieden?

    • haru

    Hoi! Ik had hetzelfde probleem. Mijn oplossing was om te gaan slapen met een (lager niveau) 5,5 en ik word meestal wakker met een 7. Ook eet ik heel vroeg max 18:00 uur, zodat ik daarna mijn glucose onder controle kan krijgen en op een stabiel niveau kan krijgen voordat ik ga slapen. Ik gebruik ook de freestyle en ik zet mijn alarm boven de 9. Het kan erg vervelend zijn en een tijdje moest ik altijd rond 2u wakker worden. Ik ga binnenkort overstappen op een insulinepomp denk ik met continue basale en hopelijk met het close-loop systeem zou dit opgelost moeten worden. Ik hoop dat dit kan helpen.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.