Home Forums Behandelaren Omnipod

Omnipod

Hoi,

 

Ik heb nu bijna 8 jaar diabetes type 1 waarvan ik al 7 jaar een Medtronic pomp draag.

Nu denk ik er over na om over te stappen op een Omnipod om dat mij dat heerlijk lijkt zo zonder draadje maar ik zie op het internet ook veel nadelen.

Heeft iemand ervaringen met de Omnipod (zowel goed als slecht)

 

Groetjes,

Lucas

 • ik gebruik de omnipod en vind het geweldig nadeel is wel dat de pod maar 3 dagen werkt en je eigenlijk geen reserve geleverd krijgt ik los dit op door af en toe de 8 uur extra tijd die je hebt na de 3 dagen te gebruiken en de display is slecht leesbaar in het zonlicht dit is mijn eerste pomp dus weet niet hoe de andere zijn maar persoonlijk vind ik dit voor mij een superding

  • WpetW

  Ik gebruik de Omnipod nu 3 jaar, heb hiervoor geen andere pomp gehad, dus geen vergelijking. Maar ik zie alleen maar voordelen tijdens sporten. Ik zit veel op de racefiets en loop 3x in de week hard. Dit is een van de redenen geweest om te kiezen voor deze pomp, geen gedoe met slangetjes etc. Ook zwemmen en naar de sauna gaan doe ik gewoon met de pomp, alleen gebruik ik dan wel SKin Tac (extra kleefkracht) zodat de pod blijft zitten. Na het Sauna bezoek vervang ik overigens de pod wel i.v.m. de mindere werking van de insuline door de warmte.

  Een nadeel is wel dat je altijd een losse afstandsbediening bij je moet hebben om de pomp te bedienen. Tijdens het sporten heb ik deze overigens niet bij me, omdat ik dan toch nooit extra insuline hoeft toe te dienen. In de drie jaar tijd dat deze pomp nu gebruik heb ik pas 3x een foutmelding gehad van verstopte pomp. Succes met je keuze.

  • ekeim

  Beste Lucas,
  ik heb nu sinds een paar jaar de omnipod.
  Ik heb daarvoor met de pen gespoten en ook een andere pomp gehad maar die draden vnd ik e belastend.
  Het feit dat de omnipod geen draden heeft is geweldig vind ik.
  Alle voordelen van de pomp maar niet de draden. Ik vind het nog steeds een uitkomst.
  Om de drie dagen moet hij verwisseld worden maar dat is zo gedaan en bij een andere pomp moet ook het infuus verwisseld. Dus dat maakt niet veel uit.
  Wat ook een voordeel is is dat je hem overal kan plakken waar vet zit dus je hoeft je niet te beperken tot je buik waardoor plekken meer tijd krijgen om te herstellen. Wel kan je ervaren dat op de ene plek de insuline beter pakt dan op de andere maar dat had ik me de pen ook.
  Kortom, ik kan hem iedereen aanraden. Geen draden dus meer vrijheid is mijn ervaring.
  Succes met je keuze.
  Groet
  Mieke

  • BertR

  Als je meer dan 60 eenheden per dag nodig hebt, dan loop je wel het risico dat de ziektekostenverzekering de extra benodigde pods niet vergoed! Mijn verzekering vergoedt per kwartaal 31 pods. Ik heb er 6-7 per kwartaal meer nodig en die zou ik dan voor eigen rekening dienen te nemen. Om die reden heb ik geen Omnipod.

  Groet,
  Bert

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.