Home Forums Ouder van een kind Omnipod bij kinderen

Omnipod bij kinderen

Beste allemaal,

Sinds kort heeft mijn zoontje van 2 jaar de diagnose diabetes type 1 gekregen. Ik ben hier erg van geschrokken en wist eigenlijk ook niet dat deze ziekte zoveel ellende met zich mee bracht.

Nu zijn wij alleen maar gaan lezen, lezen en nog eens lezen op internet en zijn er best wat optie’s om het leefbaarder te maken.

De omnipod lijkt ons echt geweldig, ons zoontje is erg beweeglijk, houd van spelen en is vooral erg druk/wild in zijn spel. Nu heb ik een vraagje aan ouders die ook jonge kinderen hebben en de omnipod gebruiken. Hoe bevalt dit? Blijft die goed zitten? Houden jullie de glucose waardes netjes? En zijn er misschien ook ervaringen met de omnipod en een glucose sensor.

Ik hoop op veel reactie’s. Alvast bedankt!

Groet, Stefanie ( moeder van Jay )

  • annem

  Hoi,

  Wat een schok voor jullie!

  Ik gebruik zelf de onbipod naar volle tevredenheid, maar hoe dat voor jonge kinderen is durf ik niet te zeggen.

  Wel wil ik je de tip van de facebookgroep geven. Er is een facebookgroep voor omnipod en dexcom gebruikers. Hier zijn heel veel leden, die heel actief zijn en je graag verder willen helpen.

  Ik hoop dat je hier iets aan hebt, en wens jullie veel sterkte.

  Groet,
  Anne-Marie

 • Hoi Stefanie,
  We hebben je vraag ook voorgelegd aan onze SugarKidsClub-leden. Zij zeiden dit:

  Egbert: Ja. Ik heb zelf de Omnipod en mijn zoontje van 3.5j ook alweer 1.5 jaar. Daarnaast heeft hij een Dexcom sensor. Mocht de vrij hoge minimale basaalstand een probleem zijn, dan kan met verdunde insuline gewerkt worden. Succes.

  Linda: Ik heb zelf een Omnipod gehad en ik zou het niet doen… Hij is vrij groot voor een kind van 2… En steeds afwisselen van plek gaat moeizaam dan… Kinderen dragen een Omnipod toch snel op hun armen en die zijn niet heel groot…

  Annemarie: Onze zoon was net geen twee toen er diabetes vastgesteld werd. Men heeft toen direct voor hem de Fa medtronic type 554 besteld, paradigm minined. Inmiddels zijn we een jaar verder en het bevalt ons prima.

  Britney: Nou eigenlijk ben ik er niet mee eens oomipod heb ik al bijna jaar, is goed in de handen te besturen. Ik moest op kamp ook wenen want zelf een leerkracht heeft ondipod en zecht dit ding is super vijn in de handen te hebben zowiezo voor kinderen geen draat aan je aleen pleister met een calnulen doet geen zeer drie dagen er op maar kan ook 4 super vijn ben er trots op

  Caroline: absoluut doen!
  er zijn heel veel plaatsen mogelijk om te plaatsen. Voor een kind die beweeglijk is een aanrader!

  Anouk: Ligt eraan welke basaalstanden hij heeft. Een Omnipod begint bij 0.1. Onze dochter zat eerst in het begon op 0.050 dus was voor ons toen geen optie. De nieuwe van medtronic kun je ook mee zwemmen en heeft kleinere basaalstanden dan de Omnipod.

  Janneke: Ik heb zelf (als volwassene) een omnipod, maar ben echt heel tevreden! Zou er zelf niet aan moeten denken om een pomp met draadje te dragen. Ik denk dat het ook zeker voor kinderen ideaal is, omdat hij ook gewoon in het water kan. Denk aan zwemmen en in bad gaan. Ik zou hem zeker aanraden!

  Lobke: Wij zijn ontzettend blij met de omnipod voor ons zoontje! Hij is nu bijna 4 en kreeg diabetes vanaf zijn 2e en 3 maanden later met de omnipod begonnen. Heel veel vrijheid! In bed liggen ze niet bij op een pomp met draad. Hij draagt hem op zijn bovenbeentje om en om. De dexcom draagt hij op zijn bovenarmpje. We gebruiken emla zalf bij het inschieten van een nieuwe pod en voelt daardoor niets. Op afstand kunnen bolussen is ook een feest! Op deze leeftijd gaan ze alle kanten op en hoef je niet te peuteren onder een shirt om een bolus af te geven. Alles op afstand, ook in de auto op reis of s’nachts in bed. Je hoeft ze er niet wakker door te maken. Hij doet er alles mee, springen op de trampoline, zwemmen, elke dag badderen. Ook kan je de pomp tijdelijk uitzetten mocht hij laag gaan. Dan gaat hij automatisch weer aan. Je mag me alles vragen hoor! Echt, een super pomp, juist voor kleine kindjes!! Succes!!

  • Nina

  Hoi Stefanie,
  Geen ervaring met de omnipod, maar onze zoon heeft vanaf z’n derde een pomp van Medtronic. Inmiddels de 640g. Wij zijn hier altijd supertevreden mee geweest. Hij heeft ook altijd een sensor erbij gehad. Ook van Medtronic dus. De waarde lees je dan gewoon af op z’n pomp. Met de 640g kan je ook zwemmen. De laagste basaalstand is geloof ik 0,025. Zoon is nu bijna elf jaar. Hij draagt de pomp altijd in een band om z’n middel onder z’n kleren.

  Je begrijpt: wij zijn zeer enthousiast over Medtronic. Succes met je keuze!

   • Anoniem
   • Inactief

   Helaas hier slechte ervaring met Omnipod. Ons kind heeft veel ontstekingen hierdoor gehad, hij viel er alsmaar af en de waarden werden er niet echt stabieler van. Is denk echt een persoonlijke kwestie. Misschien een jaartje proberen?

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.