Home Forums Hulpmiddelen Omnipod en Basaal

Omnipod en Basaal

Ik ben aan het kijken voor pompen en overweeg de Omnipod. Alleen zit ik nog in mijn Honeymoon fase, dus ik heb nog niet zo veel insuline nodig. Ik zit op 8 eenheden Basaal per nacht. Omnipod heeft een maximale hoeveelheid van 200e. Wat als ik uit mijn honeymoon fase kom en ik meer basaal insuline nog heb en deze same met de bolus meer dan 200e gebruikt voor 3 dagen? Kan ik de Omipod kiezen en voor de Langwerkende insuline gewoon de pen blijven gebruiken?

  • Jasper

  Hoi,

  Ik gebruik nu ook (nog) de Omnipod Dash met 16,8eh basaal per dag.
  Zelf heb ik nog nooit tekort gehad aan de 200eh, zelfs niet als ik een berg koolhydraten weg werk die ik normaal nooit neem (een zak chips bijvoorbeeld).
  Het is niet de bedoeling om de pod alleen voor de basaal te gebruiken en te bolussen met een pen.
  Als je meer dan 200eh nodig hebt moet je toch aan een andere pomp gaan denken ben ik bang.
  Dat is nu natuurlijk nog lastig inschatten in de honeymoonfase maar voor de meeste mensen is 200eh voldoende.
  Je kan eventueel ook nog even wachten tot je door de honeymoon heen bent voor je een pomp kiest en meer duidelijkheid hebt over je insuline vraag.
  Ik heb pas een jaar of drie een pompje de 40 daarvoor heb ik insuline gespoten. Het viel mij op dat ik veel minder basaal gebruik dan langwerkende insuline.

  • amr

  Als je meer dan 200 eenheden nodig hebt kom je in principe niet in aanmerking voor de Omnipod.
  De meeste mensen gebruiken niet zoveel insuline, dus zou me er niet teveel zorgen om maken.
  Mocht het zover komen brengt je dvk het wel ter sprake.

 • Hoi,

  Ik sluit me aan bij de voorgangers voor wat betreft het aantal eenheden dat je waarschijnlijk nodig gaat hebben, basaal met pomp is ook bij mij minder dan langwerkende met injectiepen. Je diabetesverpleegkundige kan je adviseren. Er zijn zorgverzekeraars waarbij je de omnipod eerst een tijdje mag testen voordat je de definitieve keuze moet maken. Ikzelf kon bijv. niet goed tegen de pleister en draag nu een andere pomp.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.