Home Forums Lichamelijke complicaties Omnipod en fsl op dezelfde arm

 • Nicolet

Omnipod en fsl op dezelfde arm

Hallo,

Al geruime tijd gebruik ik de Omnipod en FSL. De FSL draag ik met 14 dagen wisselingen per zijde op de achterkant van mijn arm. De Omnipod draag ik altijd op mijn buik en wissel elke 3 dagen van kant.

Toch heb ik nu last van verdikkingen op mijn buik aan beide zijden. Ik wil dus tijdelijk van plaats veranderen om mijn buik rust te geven en de verdikkingen te laten verdwijnen. De armen lijkt mij het meest prettig. Maar op 1 arm zit dus de FSL.

Kan de insuline uit de Omnipod de meetwaarden van de FSL op enige wijze beïnvloeden als zij samen op dezelfde arm zitten met slechts een beperkte ruimte tussen beide apparaten?
Wie heeft ervaring?

 • Hallo Nicolet,

  Dit is al een oude post, maar omdat ik er zelf een poos terug naar opzoek was (ervaringen met FSL en Pod op 1 arm), wil ik er toch nog even op reageren gezien ik zelf ben gaan onderzoeken. Werkt bij mij prima en ik vind het erg fijn beide op 1 arm te hebben. Ik draag de Pod boven de sensor en schiet de canule richting de schouder (naar boven).
  Andersom heb ik nog niet geprobeerd omdat ik tot op heden alles prima red op deze manier.

  Hopelijk heb jij ook de tijd en moed gevonden ondertussen om er zelf mee te experimenteren/onderzoeken.

  Groetjes,
  Bodil

  • BertR

  Dag Nicolet,

  In de regel willen producenten van sensoren bij voorkeur een afstand van zo’n 7 cm tussen een sensor en de infuusplaats van de pomp. Dit om er zeker van te zijn dat de sensor niet kan worden beïnvloed door de pomp.
  FSL geeft in de hamdleiding aan dat de afstand tenminste 2,5 cm dient te zijn. Voor de zekerheid zou ik liever voor
  een tussenruimte van 5 – 7 cm kiezen.

  Groet,
  Bert

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.