Home Forums Behandelaren Omnipod of Kaleido

 • Olga

Omnipod of Kaleido

Hi!

Ik twijfel om over te stappen op de pomp om mijn bloedglucosewaardes in beter balans te krijgen. Ik heb 6,5 jaar diabetes type 1 en ik gebruikte Levermir en NovoRapid en nu Tresiba en NovoRapid. Ook gebruik ik de FSL erbij.

Ik twijfel tussen de Omnipod en Kaleido (die hopelijk snel op de markt komt). Kan iemand met mij de voor- en nadelen met mij delen van het gebruiken van deze pompen (Kaleido is nog niet op de markt, maar een paar mensen hebben het al getest).

Ik hoop wat meer duidelijkheid te krijgen, want ik wil betere waardes en een mogelijkheid om makkelijker in te spelen op schommelingen.

Groeten,
Olga

  • Jasper

  Ik ben ook benieuwd naar die Kaleido!

  • Jasper

  Ik heb nog een linkje gevonden met info over de Kaleido pomp die ik nog niet eerder had gevonden
  Wie weet heb je er wat ook aan, of misschien al eerder gezien.
  https://nl.alfa-woman.com/kaleido-new-colorful-hybrid-insulin-pump-diabetesmine-152

  • bobf

  Hoi, heb je jouw keuze al gemaakt? Ik zit in dezelfde overweging. Heb nu de Omnipod in gebruik en ga komende week even met Kaleido spelen.

  Ben benieuwd waar je voor gekozen hebt en wat de motivatie was.

 • De omnipod staat op het moment om opgenomen te worden in het rijtje van pomps dat wordt opgenomen in de Aaps of de Oaps.

  Kijk ff onder de noemer #wearenotwaiting op het internet.

   • bobf

   Ik heb het gezien ja. Ik gebruik de Freestyle Libre maar die is volgens mij niet realtime uit te lezen, alleen bij een NFC scan. Als daarmee een aanpassing aangeboden kan worden zou dat natuurlijk super zijn maar het voelt toch nog wel een eindje weg voordat we hier echt iets mee kunnen met de materialen welke we hier kunnen gebruiken?

   Heb jij daar andere inzichten in?

   • Of je gebruikt een apparaatje als:

    https://miaomiao.cool/

    • bobf

    Ah ik heb even stil gezeten zie ik. Was altijd goed op de hoogte van de FSL en de FSL2 die nog steeds moet komen, de pompen die eraan zitten te komen maar deze addon kende ik nog niet. Wel de blucon, die is misschien ook wel te gebruiken dan.

    Waar verwacht je de eerste koppelingen mee dan, de Omnipod Dash of Kaleido?

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.