Home Forums Hulpmiddelen Omnipod of minimed pomp

Omnipod of minimed pomp

Ik moet aan de insuline pomp maar heb wat keuze stress.

Ik wil eigenlijk graag aan de minimed 670g maar het is onduidelijk wanneer deze in Nederland komt en de dvk geschoold zijn om deze uit te geven.
Een dvk zei tegen mij dat ik tot die tijd aan de omnipod kon gaan omdat je vanuit die makkelijk over kan stappen.
Mijn eigen dvk zei dat dat niet kan omdat de verzekering daar moeilijk over doet omdat je ook aan de omnipod 4 jaar vast zit.
Weet iemand hoe dit werkt?

Mijn opties zijn nu wachten op de minimed 670g maar ik wacht al zo lang (al wil ik super graag deze pomp omdat deze automatisch corrigeert), kiezen voor de voorloper de 640g of aan de omnipod maar deze slaat niet automatisch uit bij nachtelijke hypo’s. Dan zou ik deze moeten combineren met een cgm die een alarm geeft. Ik heb nu de Freestyle libre maar die doet dat niet.
Iemand ideeën of ervaringen die ik mee kan nemen in mijn keuze?

Alvast bedankt!

  • BertW

  @suus1979

  een spannende tijd, welovenwogen keuze maken, trainingen, etc.

  Het is natuurlijk prettig wanneer een pomp geschikt is om een CGM sensor aan te koppelen. Maar dat is eigenlijk alleen belangrijk wanneer je direct of binnen 4 jaar ook een CGM aangeboden krijgt (via het ziekenhuis). Slechts in zeer uitzonderlijke gevallen krijg je zo’n sensor. Dat zou ik dus eerst uitzoeken.

  Wat bij een pompkeuze helpt:

  maak een lijst van zaken die voor jou belangrijk zijn. Denk bijv. aan gemak van bediening van de pomp, zo zijn er pompen met een afstandsbediening; waterdichtheid; met of zonder infusie slang; afleesbaarheid van bedieningspaneel; geschikt voor voorgevulde ampullen of moet je het reservoir zelf vullen; hoeveelheid insuline die je per dag denkt te gebruiken; etc.
  Sommige ziekenhuizen hebben een voorkeur voor 1 of 2 merken maar normaal kun je elke pomp kiezen tenzij je verzekeraar een type uitsluit.

  Met dit lijstje blijft er meestal maar 1 pomp over die aan je belangrijkste eisen voldoet.

  Nu heeft de FSL nog geen alarm maar binnenkort komt FSL 2 en deze heeft wel mogelijkheden om een alarm te geven bij lage en/of hoge BG. Je kunt de sensor dan scannen voor de actuele BG waarde, de trend bekijken en eventueel maatregelen nemen. De prijs blijft gelijk.

  Wanneer je nu de FSL vergoed krijgt via je verzekeraar dan heb je een kleine kans dat je ook een CGM vergoed krijgt, omdat de eisen om in aanmerking te komen redelijk gelijk zijn, maar een CGM is 3x zo duur.

  Je moet 4-5 jaar met een pomp doen, wisselen tijdens deze periode is normaal niet mogelijk. Sommige leveranciers bieden de mogelijkheid om hun pomp uit te proberen.

  Hoop dat je wat aan dit verhaaltje hebt en zoek ook eens op internet en Youtube want er is al veel over geschreven.

  Gr. Bert

  • BertW
  • BertR

  Dag Suus,
  Wat alarmering met een freestyle libre betreft, er komt een Libre type 2 aan die wel de mogelijkheid biedt om alarmen op je smartphone in te stellen. Abbott heeft een formele aankondiging hieromtrent gedaan. Het tijdsplaatje voor levering is echter nog niet bekend.
  Als je niet kunt wachten, dan zou je kunnen overwegen om een MiaoMiao aan te schaffen. Kost wel ongeveer €200,-. In combinatie met een smartphone kun je doorlopend je glucosewaarde bekijken en bewaken.
  Of je kunt kiezen voor een Omnipod of een Kaleido, dan wel Minimed of een andere pomp met slanginfuusset, hangt ook af vanjouw insulinebehoefte.Spuit je in totaal meer dan 160 eh in drie dagen (lang en kort opgeteld), dan heb je meer pods nodig dan de meeste verzekeraars willen vergoeden. Let daar goed op.
  Verwacht ook geen wonderen van de 670G. In de Verenigde Staten is al gebleken dat het bijregelen van mogelijke hypers bij nogal wat mensen erg traag verloopt. Stop bij lage bloedglucose is wel uitstekend bij de 670G. Ook de bediening van de pomp vinden veel mensen onhandig, omdat voor vrijwel alle zaken de pomp tevoorschijn moet worden gehaald.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.