Home Forums Behandelaren Omnipod vullen met penfill novorapid

 • April

Omnipod vullen met penfill novorapid

Kan iemand me vertellen hoe ik de vulspuit voor de omnipod kan vullen met mijn penfills?..Ik heb dit in het verleden met mijn paradigm-pomp ook gedaan, maar dat is 10 jaar geleden en ik weet niet meer precies hoe ik dat toen deed :) Ja met een potloodje in de penfill drukken, maar dat werkt dus niet, veel weerstand en luchtbellen. Ik doe dus iets verkeerd, maar wat?

 • Er zit toch een injectiespuitje bij de pod in de verpakking? Daar kun je ook een penfill mee ‘leegtrekken’. Dat verschilt niet van een groot flesje.

  • April

  Nou dat lukt dus niet, omdat je niet goed lucht in de penfill kan ‘spuiten’, krijg je een heen en weer schuif effect tussen de stamper van de penfill en de spuit. Ik doe dus iets fout maar ik weet niet wat ;) Het is uiteindelijk wel gelukt, maar met een hoop lucht erbij. Dat moet dus anders kunnen.

  • jako

  Geen lucht in de penfill spuiten. Het rubber dopje vliegt er heel snel af, heb er ervaring mee ;-) Wat bij mij het beste werkt is met de beschermdop van het naaldje voorzichtig de penfill indrukken, dan niet aan de zuiger van het spuitje trekken. Het spuitje loopt dan heel geleidelijk vol met insuline.

  • April

  Zo heb ik het ook geprobeerd, omdat ik me dat nog herinnerde, ik gebruik voor het leegdrukken van de penfill een potloodje. Maar dat ging dus heel moeizaam, en ik ging er van uit dat ik iets verkeerd deed ;) Ik ga het morgen nog eens proberen, bedankt voor je reactie!

  • WpetW

  Ik stop de penfill in de metalen navulpen. Vervolgens draai ik de pen op de maximale eenheden, 60 en druk ik de naald van de spuit van de omnipod in de penfill. Vervolgens houd ik de spuit vast en druk ik de 60 eenheden in de spuit. Vervolgens draai ik de pen weer naar de volgende 60 eenheden en herhaal ik deze handeling tot dat de juiste hoeveelheid in de spuit zit.

  Voordat je de insuline spuit in de spuit, is het belangrijk om te testen of de zuiger “gangbaar” is in de spuit.

  Nadat de spuit gevuld is met de gewenste hoeveelheid insuline, trek ik de zuiger iets terug en houd ik de spuit met de naald omhoog en tik ik tegen de spuit om de lucht naar boven te krijgen. Vervolgens druk ik de zuiger langzaam iets in, zodat de eventuele lucht uit de spuit verdwijnt. De spuit is nu klaar voor gebruik.

  • April

  Bedankt WpetW, dat klinkt ook als een handige manier, duidelijk uitgelegd ook!

 • Klopt bij mij ook. Ik gebruik nu sinds 2 weken flacon 10 ml. het is veel beter.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.