Home Forums Bloedsuikerwaarden Onbetrouwbare waardes & trendpijl van de Freestyle Libre 2

 • Pimmuz

Onbetrouwbare waardes & trendpijl van de Freestyle Libre 2

Hallo,

Ik ben al een tijd aan het stoeien met de Freestyle Libre 2 aangezien ik deze problemen niet had met versie 1.
Veel scans en daaruit gekomen waardes + Trends kloppen gewoon niet en dat gebeurt meerdere malen op een dag. Ook heb ik geconstateerd dat het verschil tussen mijn rechter & linker arm ook niet mag worden genegeerd hoe bizar het ook is.

Links bijna nooit problemen als in scan fouten of de melding 10 minuten niet beschikbaar rechterarm is een totaal ander verhaal en ook op deze arm zijn de afwijkingen veel en veel groter.

Als voorbeeld gisterenavond 23:00, ik scan met mijn smartphone geeft aan 5.9 pijl recht omlaag dus ik anticipeer en drink & eet wat. Aangezien ik het al beetje vreemd vond gezien het avondeten uit Macdonalds voer bestond prikte ik ook even in mijn vinger, 12.2. Wat er vervolgens gebeurt is dat ik gedurende de 2uur erna compleet verzuurd ben door het feit dat ik om 23:15 al op 15 zat (bloedprikken) en uiteindelijk rond de 17 bleef zitten.

Ik heb dit meerdere malen met Abbot Klantenservice besproken en aan de toon hoe er word gereageerd (complete verbazing & ongeloof) geloof ik er niks van dat ze hier niks vanaf weten.

Ik heb ondertussen een dossier aangemaakt met screenshots van mijn telefoon & log bloedsuiker meter voor de diabetesverpleegkundige en eventuele rechtszaak aangezien dit mijn gezondheid behoorlijk begint te schaden.

Het is namelijk erg jammer dat Abbot meer waarde hecht aan het commerciële gedeelte dus zoveel mogelijk sensoren verkopen en betrouwbaarheid niet langer als hoofdzaak.

Ik ben opzoek naar andere personen die ditzelfde euvel ervaren sinds zij gebruik maken van versie 2 samen sta je namelijk sterker.

Mvg Pim van Staalduinen,

  • Yvonne

  Rare toestand, je bent een pechvogel met de FSL 2. Wat zegt je dvk? Bij mij werkt de FSL 2 goed, alleen de laatste tijd sensoren die loslaten van de pleister, maar dat is te verhelpen met een stuk tape.

 • Ik vraag me hierbij ook af of het überhaupt mogelijk is je bloedsuikers echt goed en strak te managen na macdonalds voer. Op welke manier ik meet maakt dan niet uit, m’n bloedsuikers zijn dan een steeds verder opstuitende stuiterbal

  • Vetje74

  Je bedoelt, dat ook op dagen zonder McDonald’s, de sensor flinke afwijkingen heeft?
  Ik eet nooit bij McDonald’s en heb het afgelopen half jaar een flink aantal FSL2 sensoren vervangen gekregen omdat ze niet werkten of te grote afwijkingen vertoonden.
  Het komt vaker voor. Zie ook andere diabetes fora.
  Het kan inderdaad zo zijn dat de sensor op de ene plek beter werkt dan op een andere. Bij mij links ook beter, geen idee waarom. Uitproberen dus!
  Bij een te grote verandering,met pijl omhoog of omlaag, die niet als zodanig voelt, kan je dus eerst beter even prikken voordat je gaat eten of (bij) spuiten.
  Toch Abbott bellen bij grote afwijkingen of bij constante melding ‘glucose meter over 10min etc..’
  Als het goed is willen ze dan dat je een test doet. Bijvoorbeeld: Bloed prikken, 15 min later scannen. 3 kwartier later herhalen en dat 3x. Dan krijgen ze een duidelijk beeld van de afwijkingen.
  Lukt het helemaal niet om te scannen langer dan 2 uur, dat kan je lezen in de systeem data, alles heeft een code en daar vragen ze meestal ook naar. In dit geval krijg je ook een vervanging.
  Mvg

 • Hoi Yvonne

  Daarom plak ik bij voorbaat al Tagaderm overheen
  Scheer het altijd, en ga er met een schuursponsje overheen, gebruik ook ruim alcohol,ook douche ik mij na het aanbrengen, zeepresten hechten ook slecht.

  • Analiz

  Ik heb diabetes voor 23 jaar. Sinds 2017 heb ik Free style libre 1 gebruikt om de waardes te meten.Sinds April 2021 heb ik Freestyle libre 2 gaan gebruiken omdat er werd aangegeven dat nauwkeuriger was en alarm functie bij.

  Het werd een teleurstelling na 3 maanden,omdat de alarm functie werkte vaak niet en flink waardes afwijkingen. Na retorneren van de reader 4 keer naar Abbot werkte nog steeds niet hoe het hoorde te werken.

  Na contact opnemen met de diabetesverpleegkundig in het ziekenhuis ze heeft aangegeven dat de probleem bekend is bij meer patiënten.

  Ik werd geadviseerd om reader 1 te gaan gebruiken,Sinds een paar maanden voel ik me fit en tevreden over Freestyle libre 1 zoals de afgelopen jaren. Ik gebruik de wekker van mijn telefoon om de waardes goed in de gaten te houden.

  Abbot kon de probleem niet oplossen, ik heb de Freestyle Libre 2 in huis liggen. Zoals u aangeeft Abbot is commerciële gericht geworden.

 • Hi Pim,
  Bovenstaande berichten zijn van eind 2021, maar kon het niet laten mijn ervaringen te delen.
  Ik weet precies hoe je je voelt. Bij mij gaat het de laatste maanden ook zo. Die waarden vd sensor komen 90% niet overeen met mijn bloed waarden. Ik had dit idd ook niet met reader 1. Dat ging smooth. Ik heb hier laatst contact gehad met Abbott service. Ik moest 3 waarden eerst met bloed en na 5-15 min met sensor noteren. Steevast 2 tot 3 waarden boven mijn bloedwaarden. En soms totaal wat anders, zit de waarden die mijn sensor meet flink in de hoogte. Zojuist 16.6 met pijl schuin omhoog, ik denk ‘he dit is vreemd?’ Mijn bloed gecheckt, en geeft 10.9 aan. Das best een verschil. Ik check 10 min later weer met sensor en die geeft dan 16.3 met pijl naar rechts. Dus nog steeds hoog. Een giga gat. Ik heb hier al een paar x een flinke hypo’s door gehad, voordat ik het wist hoe anders het dus gelezen wordt met deze reader-2 en ik erop vertrouwde zoals bij de reader-1. En zelfs eentje terwijl ik met mijn dochter in de speeltuin was. Mijn vriend mij belde en ik raar klonk, hij weet inmiddels hoe ik kan klinken bij een heftige hypo. En zag mij daarna zitten op bankje. Ik was helemaal de weg kwijt. Terwijl dochter vrolijk ah spelen was en er gelukkig niets met haar gebeurde of was gebeurd. Ik kwam op een gegeven moment weer uit die Twilight zone, terwijl er blikjes limonade naast me stonden, wat mijn vriend dus had geregeld. En die ik niet bewust heb opgedronken, zover was ik weg. Ik kan mij herinneren dat mijn sensor daarvoor nl rond de 17 aangaf, omdat ik daar voorheen op kon vertrouwen, spoot ik daar op, et voilà…dikke hypo. Bijspuiten was dus onnodig.
  Ik koop nu extra teststrips en check ik dus bijna weer old school met de vingerprik, en voelt de sensor als een kat in de zak. Heel zuur en erg jammer. Ik ga ook een dossier maken en hier Abbott op aanspreken, want niet betrouwbaar meer. Je zou verbetering verwachten, maar het tegendeel is waar.
  En Analize, reader-1 is toch niet compatible met de nieuwe sensors? Die van mij werkte in ieder geval niet. Ik heb geprobeerd een nieuwe reader-2 te kopen, maar nergens verkrijgbaar. Misschien uit de handel genomen, omdat ze niet goed functioneren? Ik zal mijn volgende sensor met mijn iPhone gaan scannen, wat ik heel onhandig vind, want reader is lekker compact, maar wie weet komen de waarden dan meer overeen? Op hoop van zegen, succes allemaal! groet Kim

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.