Home Forums Lichamelijke complicaties Onderbeenamputatie

Onderbeenamputatie

Hallo, Volgende week gaat mijn rechter onderbeen geamputeerd worden ivm steeds terugkerende wonden. Nu ben ik op zoek naar mensen bij wie dit ook is gedaan en wat de ervaringen zijn met de revalidatie en het dagelijkse leven.
groetjes Sylvia

 • Hé gatsie erg naar dat dit moet gebeuren. 22 jaar geleden is na een ongeluk met verkeerde behandeling uiteindelijk mijn linker onderbeen en knie geamputeerd. De revalidatie is afhankelijk van je genezing en eigen inzet. Vraag wel psychische begeleiding want het heeft veel impact. Na mijn laatste operatie stond ik met 4 maanden achter een rollator en nog eens 3 maanden liep ik los met 2 bekers koffie in de hand. Door de jaren heen is het vooral veel uitproberen geweest om te zien wat wel en niet kon. Houdt na de operatie rekening met een overdosis insuline die vrijkomt en je waardes laat dalen. Mocht je meer willen weten kun je me mailen op mouse_i76@hotmail.com

  • marit

  Pfff wat afschuwelijk Sylvia, het iets waar denk ik iedere diabeet bang voor is. Het is mij zelf niet overkomen maar een kennis van me wel. Hij was al 77 en was na drie maanden verpleeghuis weer thuis. Hij was een alleenstaande man. Kon nog niet alles alleen maar liep weer een beetje met kunstbeen. Ik wens je heel veel sterkte, als je je adres doorgeeft in het ziekenhuis kunnen we je een kaartje sturen.

 • Sylvia, ben blij dat Ingeborg heeft gereageerd. Ikzelf heb geen ervaring maar wil jou heel veel sterkte wensen de komende tijd.Zal niet makkelijk wezen denk ik.

 • Verschrikkelijk om te lezen. In elk geval heel veel sterkte, succes en kracht gewenst. De tip in Ingeborg 76 vind ik zeer goed. Het is niet niks, om ondanks al je inspanningen om de waardes goed te houden, zo keihard geconfronteerd te worden met de slopende gevolgen van Diabetes.

  Dat wat Marit schrijft daar sluit ik bij aan. Mocht je post willen hebben, kunnen we je een kaartje sturen.

  Ik heb al mijn ledematen nog, maar had een paar jaar geleden wel last van een wondje op mijn voet wat niet meer dicht wilde groeien. De DvK waarschuwde mij voor een Diabetische voet.
  Gelukkig is alles goed gekomen, na veel gepuzzel en geëmmer.

  Beterschap!

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.