Home Forums Oproepen Onderzoek studenten RadboudUMC voedingsstatus

Onderzoek studenten RadboudUMC voedingsstatus

Beste lezer,

Wij zijn vijf studenten aan het Radboud UMC en zijn volop bezig met een innovatie in de gezondheidszorg. We richten ons op het verbeteren van de voedingsstatus van patiënten voor een operatie. Hierbij is het van belang om eerst een goed beeld te krijgen van het voedingspatroon en dit willen wij bereiken door middel van een app. Hierin kunnen de patiënten hun voeding bijhouden en een vragenlijst invullen over hun leefpatronen en dit moet ervoor zorgen dat er uiteindelijk een passend advies uitkomt, dat wordt gegenereerd door AI (kunstmatige intelligentie).

Uiteindelijk verwachten wij hiermee de preoperatieve voedingsstatus van patiënten met Diabetes Mellitus type twee drastisch te kunnen verbeteren en daarmee de kans op complicaties te minimaliseren.

Op dit moment is er een app genaamd Calorie Mama beschikbaar die het mogelijk maakt om maaltijden en tussendoortjes te fotograferen. De app zal dan de maaltijd/ snack herkennen en op die manier de hoeveelheid en soort voedingsstoffen bijhouden. Voor ons is het belangrijk om te weten wat u, als potentiele eindgebruiker, van deze app vindt.

We zouden u daarom willen vragen deze app te downloaden (dit kost geen geld), en te gebruiken voor drie dagen tot een week, en aan het begin en einde van deze periode een vragenlijst in te vullen. Wij zijn benieuwd naar uw mening en ervaringen omdat wij deze fotoherkenningsfunctie willen implementeren. Dit gebeurt uiteraard volledig anoniem. Mocht u de app niet prettig vinden in het gebruik, dan staat het u natuurlijk vrij op ieder moment te stoppen de app te verwijderen. U kunt dan de tweede vragenlijst alsnog invullen, al staat ook dit u vrij.

Als u deel zou willen nemen aan het onderzoek kunt u de app Calorie Mama downloaden uit de app store of google play store. We vragen u dan twee vragenlijsten in te vullen, de eerste vóór het gebruik van de app:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdJY10SuCckTDc8Ih_s2tzRYrzMlLMBEJxPRLJ5_jvS-kQRlA/viewform?usp=sf_link
En de tweede ná het gebruik van de app, deze kunt u na een aantal dagen gebruik invullen:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScQdgPVEd1FrLzpiq1wzmC6ksrpL_sP-pp1N602ZYHm1BpGng/viewform?usp=sf_link

Deelnemen aan dit onderzoek is geheel op vrijwillige basis. Er zal zorgvuldig omgegaan worden met de data, en geen van de vragen kan herleid worden tot uw identiteit (meedoen is dus volledig anoniem). Stoppen kan op ieder moment en dit heeft vanzelfsprekend geen consequenties. Mocht u nog verdere vragen hebben, dan kunt u een mail sturen naar preoperatievevoedingspolie@gmail.com.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.