Home Forums Bloedsuikerwaarden OneTouch Select meter weer niet compatible met MAC

OneTouch Select meter weer niet compatible met MAC

Gisteren kreeg ik een mail over een nieuwe OneTouch Select® Plus meter.

Hoopvol keek ik of die meter soms ook te gebruiken is met m’n Apple-MAC computer.
Want in de handleiding staat “aan te sluiten op uw PC”.
En als er staat “PC” dan begint een MAC gebruiker, zoals ik al sinds 1986, altijd wantrouwig te worden.
Want wij als MAC gebruikers vinden onze computer geen PC.
En andersom als er PC staat bedoeld men meestal een Windows gerelateerde computer.

En mail wisseling met de fabrikant bracht uitkomst;
“Helaas is onze huidige OneTouch Software niet compatibel met een Apple computer.
Dit zal in de loop van volgend jaar veranderen.”

En aangezien ik geen zin heb om alle grafieken weer met de hand in een spreadsheet te zetten houd ik het maar weer mooi bij mijn Bayer Contour USB Next meter die ik al geruime tijd tot volle tevredenheid gebruik. De Contour USB Next ondersteunt al jaren de MAC.
Zijn er hier nog meer MAC gebruikers?

Juul

  • Denisvr

  Heel herkenbaar dit was ook voor mij de reden om over te stappen op de Dario meter, gewoon alles overzichtelijk registreren in een app op de iPhone en webbased te raadplegen op welke computer en waar dan ook op de wereld.

  • Liv1

  Geen ervaring met deze specifieke meter, maar wel dat er weinig werkt met een Apple computer.
  Ik heb een Accu-Chek insulinepomp en met wat omwegen en pijn en moeite krijg ik daar informatie uit naar mijn Mac, maar het wordt niet ondersteund.
  Heb er al meerdere keren over gebeld (in de afgelopen 13 jaar met meerdere modellen pompen), maar ze doen alsof het nog steeds een niche markt is die Macs voor prive gebruik, dan heb je het volgens mij niet helemaal begrepen. Heb in het ziekenhuis zelfs overlegd welke leverancier dit wel kan, maar de internist gaf aan dat ze het vrijwel allemaal niet op orde hebben voor de Mac. Vind ik erg jammer, want er valt zoveel meer uit te halen als je je gegevens inzichtelijk kan maken.

 • Ik ken het probleem ook. Ik gebruik de mylife OmniPod. De PDM is nog niet geschikt voor iMac. Dit moet in de toekomst wel gaan komen maar wanneer is niet bekend. Op zich jammer want de software is wel erg uitgebreid maar nu niet snel te gebruiken op een trage One Note.

 • Ja, vroeger zat de MAC in een “niche” markt. Maar dat is al lang niet zo.
  Ik heb trouwens nooit een andere computer gehad. Ik bedoel daar Windows mee.
  Op mijn werk, de omroepwereld – audio visuele industrie is er heel erg vaak een MAC aanwezig.
  Gelukkig hebben de jongens en meisjes bij Bayer in Zwitserland-USA dat wel begrepen. Tot voor enige tijd geleden was er bij Bayer – Mijdrecht iemand die speciaal MAC mensen te woord stond en er ook zelf veel van wist.
  Dus ik blijf mooi m’n Bayer-Contour gebruiken. Want ik ben er tevreden mee. hoewel ik niet alle functies gebruik. Want ik vul nooit de koolhydraten in. Wat moet ik daar nu mee?, als ik een hypo heb staat m’n hoofd wel naar andere zaken.
  Wat wel slim is dat ik,en dat doe ik vrij regelmatig, m’n hoeveelheid insuline kan invullen bij het vinden van een bepaalde waarde. Maar ik controleer ook vrij vaak per dag. Meestal zo’n 5 a 6 keer.
  Maar ik heb natuurlijk al lang diabetes, sinds 1980, en dan weet je alles en hoe te handelen wel.
  Want zeg nou zelf, samen met je meter weet je meer dan de dokter……….
  Want mijn dokter ( mevr. de internist ) wil mijn computer uitdraai niet eens zien, hi. Zij kijkt naar mijn HBa1c. Maar dan nog. Mevr. de internist onderzoekt andere bijkomende zaken, schildklier etc., die kan ik niet zelf meten en daar heb ik geen verstand van.(Hij is al 2x in 10 jaar te snel geweest. Allemaal auto-immuun hé?
  Voor de rest regel en overleg indien nodig wel met de DVK.
  En verder is mijn meter m’n “grootste vriend.”
  Zo weer een heel verhaal, was wel weer genoeg voor vandaag.

 • Misschien een troost voor je maar op een Windows pc draait de software ook niet goed. One touch software werkt op win Xp, win7. Begin dit jaar zou er nieuwe software zijn was mij toegezegd omdat er geen rapporten te mailen zijn. Nog steeds geen nieuwe software en nu durft niemand te zeggen wanneer er wel goed werkende software wordt geleverd.

 • Voor de iMac gebruikers en Omnipod de volgende tip!

  Maak een account aan bij http://www.diasend.com. Daar krijg je de applicatie Diasend Uploader er worden veel gegevens uitgelezen.
  Deze zijn via de inlog dan uit te lezen.

  Jeff

  • Pedro

  Dat is nogal wat wat zij aan persoonlijke gegevens vragen met veel verplichte velden. En wat gaan zij daar mee doen met die informatie?
  Vervolgens ga je hiermee akkoord:

  Ik sta toe dat diasend® Personal en Diasend AB mijn persoonlijke information behandelen om mij te voorzien van de bestelde diensten. Ja, ik ontvang graag informatie over updates, uitnodigingen voor het testen van producten, nieuws, publicitaire mededelingen en andere mededelingen die voor mij interessant kunnen zijn.

  Ik ben altijd een beetje huiverig om al je gegevens plus veel medische informatie zomaar aan derden (commerciële partijen) te verstrekken.

 • Je geeft inderdaad veel goedkeuring maar gelukkig is het geen moeten maar een alternatieve oplossing voor iMac gebruikers zoals ik. Helaas kan ik via ypsomed c.q. Mylife diabetescare nog geen oplossing ontvangen voor hun eigen programma diabass.

  Dus na een tip diasend geprobeerd, en dat werkt wel mooi en op iMac, of kan jij me aan een oplossing helpen Pedro???

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.