Home Forums Hulpmiddelen OneTouch Verio Flex alternatief gezocht

 • Henry

OneTouch Verio Flex alternatief gezocht

Omdat OneTouch niet langer test vloeistoef levert in Nederland.  Ben ik op zoek naar een vergelijkwaardig alternatief voor de OneTouch Verio Flex meter en OneTouch app.

De meter kan tot 90 dagen gemeten waardes opslaan en worden via bluetooth uitgelezen op de telefoon app. De app zorgt voor een mooie grafiek in PDF formaat die dan doorgemailed kan worden naar de ondersteuning die dat erg informatief vind.

Met name het bluetooth gedeelte is gemakkelijk want er hoeft niet gerommeld te worden met kabeltjes.

  • abelle

  Ik heb 2 jaar geleden een andere bloedsuikermeter gekozen, omdat Lifescan toen al dreigde weg te gaan uit Nederland. Ik was altijd erg tevreden over hun meters. Ik heb na wat vergelijkingen gekozen voor de Caresens N, eerst had ik een Caresens gekocht maar die heeft helemaal geen mogelijkheden om de metingen over te brengen, tenzij je een kabeltje zelf bestelt voor 15 euro ofzoiets. Ik heb toen maar zelf een extra meter gekocht (was ook ongeveer 15 euro), de CareSens N, die Bluetooth heeft, da verbonden is aan een app op mijn telefoon. De uitslagen kan ik dan van daar doorsturen naar mijn laptop als ik wil (dan komt er een soort Excelsheet uit).

  Ik vind het geen slechte meter, maar ik mis de iets intelligentere Lifescan meters wel. Dat ze me eerst een meter stuurden zonder enige connectie voor de uitslagen vond ik niet goed (had dus zelf ook beter moeten checken misschien maar de weinige vergelijkingssites zijn niet zo duidelijk over de overbrenging van de utislagen). Ook hadden ze bij het OLVG nog nooit zo een meter gezien, ook heel vreemd, maar goed. De fabrikant is geloof ik Australisch (?) en niet zomaar te bereiken, ook iets om op te letten indien je ze zou moeten contacteren.
  Na bijna 3 jaar wijkt deze meter teveel af van de standaard bij het OLVG en moet ik ene nieuwe meter kopen. Ik denk er nu over om een Akku-check Performa te kopen, maar ik twijfel nog een beetje of ik niet de Glukofix Tech zou moeten kopen.

  Welke heb jij uiteindelijk gekozen?

  • Akku-check Performa werkt met infrarood uitlezen voor data #terinfo #ookzoekende #nieuwemeter

   Verschillen tussen infrarood en Bluetooth.

   Maakt gebruik van pulsen van infrarood licht om gegevens van het ene apparaat naar het andere overbrengen . … Bluetooth heeft een maximaal bereik van 10 meter , die weliswaar het dubbele van infrarood is nog veel lager dan die van andere radiofrequente draadloze technologieën .

    • abelle

    Dank! Is infrarood dus beter of slechter dan bluetooth?
    Ik vind de Glukofix Tech (of 2) ook een goede beschrijving hebben, maar ik wil, nu ik toch kritisch naar alles kijk, ook een meter die wacht tot je wat meer bloed op de strip hebt aangebracht als het eerst te weinig was. Deze functie lijkt Glukofix (van A. Menarini) niet te hebben. Dus dan misschien een Accu-Chek Instant…

  • cardu

  Ik hoorde net van de apotheek dat One Touch helemaal niet meer levert.
  Erg jammer, want ik vond het een fijne meter.
  We krijgen nu een HT One TD-Gluco pakket om uit te proberen.
  Wel balen dat One touch er niet meer is.

  • abelle

  Ja ik vond de One Touch eigenlijk de beste meter, zijn tijd vooruit. Jammer dat deze niet meer in NL te krijgen is.
  Ik heb via Accu-Chek (van Roche) een gratis Instant aangevraagd en gekregen, bevalt me beter dan die Glukotech, er is een app bij die makkelijk via bluetooth de waardes overneemt, maar ik vind de app van de Caresens N beter.
  Maar… ik heb sinds vandaag de Freestyle Libre in huis met de FGM, ben erg benieuwd!

 • Ik heb de AccuChek Mobile aangeschaft. Deze is makkelijk te koppelen aan de MySugr app (deze is gratis). Via Roche kun je dan gratis nog een opbergtasje bestellen en een verbindingsmodule zodat de MySugr app de meting in kan lezen. Dit gaat via Bluetooth en werkt prima. 1 cassette heeft 50 teststrips zodat ik niet met losse teststrips hoef rond te lopen, en de prikpen die erbij zit heeft een doordraai systeem met 6 lancetten. Hierdoor hoef ik dus ook niet elke keer na te gaan of ik wel voldoende lancetten bij me heb. Voor de AccuChek Mobile worden wel veel verschillende prijzen gevraagd. Via Google kom je snel bij een leverancier die de het tegen een mooie prijs kan leveren (ik weet niet of je hier links naar leveranciers mag plaatsen). De lancet modules en cassettes met teststrips laat ik uit Belgie komen. Daar zijn ze net weer iets goedkoper. Ondersteuning van Roche is trouwens prima. Ik heb ze eens dringend nodig gehad en kreeg de andere dag al heel snel een reactie op mijn email.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.