Home Forums Corona Ontslag door Corona

  • Bert62

Ontslag door Corona

Ik werk nu bijna twee jaar bij een zorginstelling in Den Haag. Ik ben op 1 juni 2018 in dienst gekomen met een jaarcontract. Dit contract werd na 1 jaar keurig verlengd met een jaarcontract. In januari van dit jaar mijn jaargesprek gehad met daarbij een 360 graden feedback. Men was zeer tevreden en men was van plan het contract ook te verlengen. Daarbij een ziekenhuisopname, een diagnose diabetes type 2 en de Corona tussen door. Gisteren werd ik gebeld door mijn leidinggevende. Men ging het contract toch niet verlengen, want ik zat nog in de ziektewet en men wist, ook vanwege de Coronacrisis en allerlei vervolg onderzoeken die nog moesten plaatsvinden niet wanneer ik weer zou kunnen beginnen. Daar kwam bij, zo werd mij vertelt, behoorde ik nu tot de risicogroep en dat risico kon men niet lopen. Vandaag kreeg ik de brief in de mailbox. In de brief overigens niets over wat er gisteren wel vertelt werd. Ik heb de vakbond maar geïnformeerd voor juridisch advies. Ik moet zeggen dat ik er wel van ontdaan ben. Aan de ene kant erg verdrietig, aan de ander kant ook goed kwaad.

  • Ik heb altijd begrepen dat als je in de ziektewet zit zij je niet mogen ontslaan. Als je lid bent van de vakbond zou ik even contact opnemen met hun. Zij kunnen je dat precies vertellen. Ik zou het persoonlijk niet accepteren. Ook al behoor je tot de risico groep, laat het goed uit zoeken. Ik wens je veel sterkte en geluk toe.

      • Bert62

      Je kan ziek uit dienst, weet ik inmiddels. Ik ben lid van Nu’91 en ik heb met hen al contact gehad. Waar ik vreselijk boos over ben, merk ik, is dat het feit dat ik diabetes heb nu gebruikt wordt om het contract niet te verlengen, terwijl dit wel toegezegd was en ik ook een goede beoordeling had. Alles zwart op wit. Kortom, hier is het laatste nog niet over gezegd.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.