Home Forums Bloedsuikerwaarden Onverklaarbare hypo’s

Onverklaarbare hypo’s

Hallo allemaal,
Hoe kan het toch dat je alles ‘goed’ doet en dan toch out of the blue een hypo krijgt?! Net een hele rolo, zak chips en druivensuiker naar binnen gepropt – ook dat zal vast niet goed zijn ;-)
Iemand?
Groetjes,
C.

 • Hoi,

  Een hypo kan allerlei oorzaken hebben. Ook mensen die geen diabetes hebben, kunnen een hypo krijgen.
  Misschien een ander slaapritme? Of meer inspanning dan normaal? Andere of hogere dosis medicijnen zodat etenstijd nauwer luistert?

  Je geeft aan dat je alles “goed” doet.

  Je weet het zelf…jouw oplossing om de hypo op te lossen werkt pieken en dalen in de hand.

  Ik heb een pak Dextro bij de supermarkt gekocht. Daar zitten drie pakjes in.
  Ik heb er altijd 1 in mijn handtas, 1 naast het bed en 1 bij mijn insulinespullen (in de woonkamer).
  Mocht ik een hypo voelen dan is een zo’n tabletje voldoende om weer uit de hypo te komen.
  Daarna een boterham met kaas en we zijn er weer.

  Misschien heb je iets aan deze link, voor als je weer eens een hypo krijgt?

  Diep info: wat te doen bij een hypo

 • @Chappie 99; heel vervelend. Want je raakt zo het vertrouwen in je lichaam kwijt. Zeker als je niet de oorzaak kan achterhalen.

  Ik sluit mij volledig aan bij de reactie van Chaim. Bij mij werkt de druivensuiker ook goed en daarnaast heb ik een flesje met suikercola in mijn tas. En staat er een flesje met suikercola in de slaapkamer.
  De Dextro’s liggen uiteraard er naast.

  Nadat je de genoemde zaken hebt gegeten, hoe hoog is je waarde na 1,5 a twee uur? Kan je je bloedsuiker meten?

 • Ik heb ook overal druivensuiker inderdaad, maar merk bij een hypo dat ik eigenlijk alles wil / ‘moet’ eten wat ik in huis heb .. Is het een kwestie van doorbijten en discipline?!

  • Ja beide! Mijn ervaring is dat bij een hypo tot 2.5 ‘normaal’ valt in te grijpen. Dat wil zeggen gelijk 4 of 5 dextro’s en wat langzamere koolhydraten. Daarop kan ik dan prima doorfunctioneren tot de bloedsuiker weer normaal is. Maar wanneer het echt laag komt – dan ben ik niet meer in staat te meten, dat ben ik wel tot c.a. 1.8 dus ik schat dat ik dan eronder zit – dan ken ik de grensen ook niet meer. Vaak eet ik dan wel zo’n 12 stuks druivensuiker. Zelfs als ik dan weer in staat ben te meten en op bijvoorbeeld 4 zit (waar ik me normaal prima bij voel), heb ik nog steeds een hypergevoel. Het is goed je hier bewust van te zijn, maar anderzijds is naar mijn idee deze drang om te blijven eten zo slecht nog niet. Maar het duurt dus wel even ;)

 • En hoe krijg je je bloedsuikers onhoog als je geen koolhydraten wilt eten …?

 • Het bestrijden van een hypo vraagt wel een beetje discipline inderdaad, het beste werkt om een paar snelle koolhydraten, drop of dextro en daarna een snelle jelle of boterham. Dan gewoon stoppen en na een half uur zal de bg weer herstellen. Als je de koolhydraten wikt beperken kun je ook snelle suikers vinden in een glas aanmaaklimonade dat werkt vaak ook sneller en dus heb je relatief minder nodig. Rolo en chips zijn langzame koolhydraten waardoor je langer nodig hebt om uit je hypo te komen

 • Je zult altijd “koolhydraten” moeten eten om uit een hypo te komen

  • jako

  En eerst snelle koolhydraten eten en pas na een tijdje (kwartier???) eventueel langzamere koolhydraten eten. Direct langzame koolhydraten eten (snelle jelle, brood oid) vertraagd de opname van de snelle koolhydraten en zul je langer in een hypo blijven.
  Zo heb ik het ooit geleerd in beatrixoord. Ik vind het wel lastig want soms heb je zo’n zin in eten en hou je dan maar eens in.

 • Dank jullie wel voor de reacties! Ik zal mijn vreetimpulsen tijdens een hypo onder controle proberen te houden …

 • @chappie99…dat klinkt een stuk eenvoudiger dan het is.
  De impuls om dan van alles zoets te eten om zo snel mogelijk van dat nare gevoel af te komen, is een heel natuurlijke. Meer een paniekreactie dan een impuls? Want je voelt je nu eenmaal niet lekker en dus wil je zo snel mogelijk van dat gevoel af.

  Het vervelende is dat je dan weer de andere kant op piekt, na een poosje en daar voel je je dan ook weer naar van.

  Een impuls bedwingen wordt makkelijker als je die impuls kunt vervangen door iets wat “geen kwaad kan”.
  Als een dextro hebt genomen en een boterham met kaas…misschien helpt het dan om water te drinken? Tenminste 1 glas achter elkaar leegdrinken. Dan zit je vol en dat verkleint de behoefte om meer (zoets) te eten? Prik na 20 minuten nog eens. Dan weet je of je nog laag zit en je bent weer heel even bezig, wat afleidt van het zoet eten.

  Misschien werkt zoiets voor jou wel helemaal niet. We zijn allemaal anders, maar ik hoop dat je iets vindt om je af te leiden van het eten van veel zoet tijdens een hypo.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.