Home Forums Behandelaren onverklaarbare luchtbellen in infuusslang

onverklaarbare luchtbellen in infuusslang

Sinds aan aantal maanden heb ik soms hoge waardes en dan blijk ik een luchtbel in mijn infuusslang te hebben.
Tja, dan krijg je ook niet je nodige insuline.

Gisteren contact gehad met Accu Check. Want ook de DVK weet niet waarom, en ik ben die hoge bloedsuikers zat.
Blijken er ondertussen andere richtlijnen te zijn voor vullen van de ampullen, waarvan ik niet op de hoogte was gebracht door apotheker of DVK.
Het blijkt dat je nu de flesjes insuline (novorapid, bij mij) altijd koud moet houden.
Als je ampullen daaruit vult ook de ampullen in de koelkast houden. Tot 24 uur voor gebruik.
Die ene ampul, die 24 uur op kamertemperatuur is gezet, gebruik je dan in je pomp.

Nou na vanmiddag zo’n ampul in gebruik te hebben genomen, blijf ik luchtbellen houden.
Ik snap er werkelijk niets van. Alsof er ergens in de aansluiting tussen pomp en infuusslang steeds lucht bij komt. Terwijl alles goed vastgedraaid zit en er een nieuw dopje op zit.

Als er iemand ideeën heeft, ik wordt er moedeloos van. Door die hoge waardes te moe om nog iets leuks te doen, met de kinderen.

 • Beste Sugarmama

  Wat ontzettend vervelend dat je met dit probleem kampt. Ik kan me voorstellen dat het je moedeloos maakt en dat je moe wordt van de hoge waardes! Wij denken dat het slim is om contact op te nemen met Accu-Chek. Zij kunnen je precies vertellen wat je misschien verkeerd doet (ampul niet vertikaal gehouden, zuiger te ver naar beneden getrokken, insuline te koud?) of wat er anders aan de hand is. Ik kwam in mijn zoektocht voor je deze instructiekaart tegen op hun site. Maar of jij de Combo hebt of een andere pomp lees ik niet in je bericht en dus kun je misschien zelf nog even verder zoeken. Het nummer van de klantenservice van Accu-Chek/Roche heb ik even voor je opgezocht voor als je er niet uit komt en dat is telefoonnummer 0800 – 022 05 85. Heel veel succes!!

  Groetjes, moderator

  • thkn

  Gebruik jij de Combo pomp ??? en heb je de pomp met een tailleband aan je lichaam ???
  Ik had dus wel en ik droeg de pomp onderste boven zodat als er lucht in zou komen dit dus in de ampul bleef.

  Succes

 • Ik heb inderdaad de combo. Maar draag het alleen ’s nachts in een zakje aan een elastische band om mijn middel.
  Verder draag ik het in mijn broekzak.

  Ik heb de instructiekaart bekeken, die de moderator naar linkte. Maar dat geeft voor mij niets nieuws. Zo doe ik het al vanaf het begin dat we die ampullen met die adapters hebben.

  Ik zag nu wel dat bij het koud vullen van de ampullen ik geen micro luchtbelletjes meer heb. Na dat je de lucht er uit duwt en het verder vult, had ik altijd een heleboel luchtbelletjes. Nu koud niet meer.
  Het is wel wennen dat ik er aan moet denken een dag voordat de ampul leeg is, ik alvast een gevulde ampul uit de koelkast haal. Om op kamertemperatuur te laten komen.

  We zullen het de komende weken ontdekken of ik inderdaad minder luchtbellen heb.

  • Elfje

  Hoi dat had ik ook regelmatig toen ik de combo nog gebruikte. Luchtbellen in de slang. Ik keek een aantal keer per dag naar de slang en zn ontluchtte ik extra. Ik had er geen hoge bloedsuikers van. Daarom niet echt actie op ondernomen. Nu voorgevulde ampullen bij de accu-chek insight pomp en geen luchtbellen meer te zien.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.