Onverwacht zwanger en diabetes type 1 • Zwangerschap • Diabetes Trefpunt

Home Forums Zwangerschap Onverwacht zwanger en diabetes type 1

Onverwacht zwanger en diabetes type 1

Hoi allemaal!
Ik weet sinds een aantal dagen dat ik zwanger ben. Waarschijnlijk 3 weken. Hardstikke leuk!
Echter, ik heb geen voorbereiding gehad en heb ook veel hoge suikers gehad. Nu worden juist de eerste weken de orgaantjes gemaakt en zijn deze hoge suikers heel slecht voor het kindje. En maak ik me wat zorgen, al ga ik vanaf nu natuurlijk mijn stinkende best doen!!
Zijn er meer vrouwen die dit hebben meegemaakt? Waar ik misschien eens mee kan sparren?
Groetjes!

 • Ok maak gebruik dat je zwanger bent. Vraag een CGM aan misschien in combinatie met een pomp. Dat kunnen ze je haast niet weigeren. Ga direct met je DVK in gesprek en regel het een en ander met Haar/Hem.

  • Bedankt Frankvo,
   Het medische gedeelte inderdaad direct in gang gezet!

 • Hoi Marije!
  Dat lijkt me hartstikke spannend om zo onverwacht zwanger te zijn! Ik kan me voorstellen dat je hoofd er op dit moment niet naar staat, maar het zou super zijn als je mee zou willen doen aan een onderzoek dat ik doe over vrouwen met diabetes type 1 die zwanger zijn.
  Ik studeer verpleegkunde en het onderzoek(je) gaat over ervaringen van zwangere vrouwen met DM1.Zelf heb ik ook DM1 dus daarom spreekt het onderwerp me erg aan en ben ik erg benieuwd naar de uitkomst!
  Als je geinteresseerd bent om je ervaring te delen, stuur me dan graag een berichtje!
  Hartelijke groetjes,
  Charlotte

  • Dag Charlotte,

   Klinkt interessant je onderzoek! Helaas worden oproepjes voor onderzoeken tussen de gewone berichten door onze gebruikers niet zo erg gewaardeerd. Mocht je een oproepje willen plaatsen, dan hebben we daarvoor een speciale plek ingericht: https://nldiab-menauhant.savviihq.com/forum/oproepen/

   Groetjes

   Moderator ^LZ

   • Oke, is goed dan plaats ik daar een oproepje 👍

 • Dag Marije87,

  Onderaan de pagina kun je verwijzingen vinden naar eerdere berichten over onverwacht zwanger zijn. Sommige zijn van enige tijd terug, maar misschien willen ze wel het verloop van hun zwangerschap met je delen. Veel succes!

  Groetjes,

  Moderator ^LZ

 • Hey,

  Jouw verhaal is herkenbaar! Nu 8 weken zwanger en sinds week de dexcom 6. Maar ik maak mij druk over de hoge suikers (ook ver boven de 20) en wat die voor schade hebben aangericht.. helaas duurt t nog even voordat t ZH hier meer over kan zeggen! Hou je taai!

  • Mini

  Hoi,

  Hoe ist met de zwangeren?;)
  Hier inmiddels 21 weken zwanger, ook helaas geregeld hoge bloedsuikers gehad (en nog) hoor!
  Maar de Dexcom 6 is wel een prettige sensor, die mij heel erg helpt om over het algemeen redelijke bloedsuikers te houden!

  Geniet van jullie zwangerschap!

 • Hoi Marije,

  Ik ben op dit forum terecht gekomen en in het bijzonder dit onderwerp, omdat ik zelf ook met die vraag rondloop. Ik neem aan dat je inmiddels op het punt van bevallen staat of bent bevallen? Mag ik je vragen hoe het is verlopen en of de hoge suikers nog gevolgen hebben gehad (ik hoop zo van niet !!) :)

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.