Home Forums Zwangerschap Onverwachts zwanger HELP!!

 • baby28

Onverwachts zwanger HELP!!

Hey iedereen,

Ben zoo bang. Ik ben onverwachts zwanger en mijn suikerwaarden waren tijdens de bevruchting en erna hoog!! Ik wist het pas op 8 weken.
Wie is er ook zwanger geworden met hoge waarden en alsnog een gezonde baby ter wereld gebracht?

Wie heeft er door de hoge suikers een baby met afwijkingen?

Dokters zijn op de hoogte en we doen ons best om alsnog stabiele waardes te krijgen.
Ben ontzettend bang..

Graag veel reacties aub positieve en negatieve.

Groetjes..

 • Allereerst gefeliciteerd, en ook als je 100% gezond bent is er geen garantie op een gezonde baby dus relax.

  probeer de bloedsuikers zo stabiel mogelijk te krijgen en laat de natuur de rest doen.

  • Momo

  Ik snap heel goed dat je erg geschrokken bent, maar het is belangrijk om je nu samen met je artsen te richten op wat je kunt doen. Stress is niet bevorderlijk voor je waarden en ook niet voor je baby. Ga onder medische begeleiding aan de slag en zorg goed voor jezelf en voor je kleine wondertje.

  Laat je niet gek maken en richt je niet teveel op wat er mis kan gaan.

 • Heb je oproep even gedeeld met de Facebookpagina’s van DVN en JONG. Hopelijk komen er veel ervaringen voor je binnen!
  Ben je trouwens lid van DVN? We hebben een magazine gemaakt over zwangerschap dat je als lid gratis op kunt vragen. Je kunt hem ook los kopen via deze link.

  Sterkte!

 • Ik ben ook onverwacht zwanger geworden was aan de pil en ondanks toch zwanger op het moment 36 weken.in het begin heb ik extreem hoge suikers gehad wist ook rond de 8 a 9 week pas dat ik zwanger was.vanaf toen om de 3 week nasr het ziekenhuis voor zowel mijn suikers als een echo de kleine man lijkt het tot dus ver super te doen.ik ben van af het moment dat ik wist zwanger te zijn wel als een gek met mijn suikers bezig gegaaan uiterraard met super hulp vanuit het ziekenhuis. Mijn suikers waren namelijk voor ik zwanger was erg wisselden maar nu na een hoop gepuzzle aardig aan de stabiele kant ik ben erg tevreden en maak me niet al te veel zorgen. Nog een paar weekjes voor ik mijn kleine man in mn armen kan nemen.(idd zeg mijne omdat vanaf het begin de papa weg gelopen is) dus die titel verdient die ook niet noem hem altijd de donor.dus was soms wel extra zwaar ivb met mijn suikers dat ik alles alleen moest doen maar mijn kleine man is zo welkom dat ik dat er wel voor over had/heb

 • Goedemorgen!

  Ik ben ook onverwacht zwanger geraakt met een veel te hoog HBA1C.

  Ik lag in het ziekenhuis voor een diabetes revalidatie omdat m’n suikers zo slecht waren en ik gewoon niet meer wist hoe ik het naar beneden moest brengen. Tijdens die opname ben ik zwanger geworden. M’n bloedsuikers waren echt van hoog naar laag en geen peil op te trekken, achteraf denk ik dat het een manier was van m’n lichaam om te vertellen van: joehoe er is iets gaande hier

  Ik kom van een hba1c van 100 (precies een jaar geleden) en zit nu op een hba1c van 46! Op ‘t moment dat ik er achter kwam dat ik zwanger ben spoot ik nog en heb ik echt geeist om een afspraak bij de diab verpleegkundige en internist

  En echt het advies wat ik voor je heb is: NO STRESS! Niemand heeft constant een bloedsuiker tussen de 5 en de 8, is gewoon niet mogelijk. Als je een hogere bloedsuiker hebt, doen wat je moet doen en kijken wat het evenueel zou kunnen zijn (ziek, het weer, stress, HORMONSTERS of gewoonweg meer insuline nodig). Niet je ogen sluiten voor de dingen die zouden kunnen gebeuren, maar ook niet vast blijven zitten in het ‘wat als’. Elke keer als ik berichten zie met: OMG ik zit boven de 10 wtf mot ik doen’ denk ik: oke ja, doe wat je moet doen en geen stress.

  Ik heb op dit moment een kerngezond meisje van 9 weken oud. Geboren met een gewicht van 3230 gram en 50 cm lang, ondanks dat mijn bloedsuikers écht niet altijd goed waren!

 • Hoi baby28,
  Allereerst gefeliciteerd!
  Wat je schrijft is herkenbaar. Ik heb in dezelfde soort angst geleefd als jij: bij mij is tijdens mijn zwangerschap (na 12 weken) ontdekt dat ik diabetes type 1 heb en heb dus de eerste 12 weken (en daarvoor..) torenhoge suikerwaarden gehad. De opluchting was enorm toen er bij de 20-wekenecho geen afwijkingen leken te zijn. Ik ben in maart bevallen van een gezonde baby van nu dus bijna vijf maanden. Waar de gynaecologen en internist ons altijd waarschuwden voor een zware baby, bleek ons dochtertje rond de 30 weken juist klein te zijn. Dit had te maken met een (te) kleine placenta – of dit nu wel of niet door de hoge suikers in het begin van de zwangerschap kan komen of niet, daar verschillen de meningen van de artsen over (vreemd genoeg). Onze baby is geboren met 37 weken, 2444 gram. Ze is nog steeds aan de kleine kant maar doet het hartstikke goed!
  Ik kan me je angst goed voorstellen en kan ‘em niet wegnemen. Misschien kun je proberen vooruit te kijken: je kunt de eerste acht weken niet meer overdoen dus probeer dat los te laten, je kunt alleen je best doen de rest van de zwangerschap je suikers zo goed als mogelijk op orde te krijgen/houden. Succes en (ja, erg cliché maar ook belangrijk:) probeer ook te genieten van dit wonder in je buik.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.