Home Forums Corona Onze kennismaking met Corona

Onze kennismaking met Corona

Ondanks dat wij al bijna een jaar binnen zaten, en niets anders dan de hoognodige boodschapjes deden op en tijd dat het nog erg stil was in de supermarkt, heeft het virus ons toch weten te vinden.
Mijn vrouw en ik, beiden 65 en diabeet, zijn in december positief getest en hoopten er met wat milde verschijnselen af te komen. Helaas, ik had long-COVID en een dubbele longontsteking waardoor ik steeds minder zuurstof in het bloed kreeg gepompt. Op 28 december was het einde oefening, ik stortte volledig in en kwam niet meer overeind. Mijn vrouw, die ook al ziek was maar nog wel voldoende energie had om mij te helpen, belde de huisarts die direct kwam. De conclusie was snel getrokken, met de ambulance naar de SEH. Na longfoto’s, een ECG en een bloedonderzoek was e.e.a. wel duidelijk. Het zag er niet best uit. Door de long-Covid had ik hartritmestoornissen en ademhalingsproblemen. Men heeft mij direct aangesloten op een infuus, zuurstof en er zijn diverse andere medicijnen (o.a. prednison, bloedverdunners) toegediend. Van de SEH naar een 1-persoons kamer en echt rondom de klok controles en verzorging. Gelukkig hoefde ik niet naar de IC want dat was een angstdroom.
De suikerwaarden waren volledig van de kaart en ik werd ook direct op een ander insulineschema gezet, 3xdgs snel en 1x langwerkend. Alle disciplines komen voorbij op een COVID afdeling, Internist, Longarts, Fysio etc.
Na 10 dagen was de infectie bedwongen en mocht ik naar huis. Men had wel zuurstof, voeding en een hoog-laag bed geregeld. Ik ben 6 jan 2021 weer thuisgekomen en ben nog steeds 24/7 zuurstofafhankelijk. Van het hele gebeuren heb ik wel paniekaanvallen overgehouden, maar dat slijt mettertijd wel.
Het gaat langzaam beter. De bloedsuikerwaardes gingen, door het stoppen van de prednison, flink heen en weer.
Vorige week kreeg ik de FSL2 geleverd en daarmee probeer ik het juiste aantal eenheden voor de insuline te vinden, de grafieken helpen daarbij. Een paar hypo’s verder lukt dit inmiddels aardig ;-)
Al met al heeft Corona ons een lelijke streek geleverd en het vaccinatiebeleid en de nieuwe varianten stellen mij niet echt gerust voor de toekomst.
Met mijn vrouw gaat het inmiddels zeer goed en ik heb er wel vertrouwen in dat het met mij ook wel goed gaat komen.
Ik wens iedereen sterkte in deze onzekere tijden

  • Rodia1

  Hallo Ben,

  Wat een verhaal zeg, wat je allemaal doorstaan hebt.

  Ikzelf heb naast mijn diabetes ook nog COPD en obesitas, hou mij strikt aan alle maatregelen, maar maak mij er nooit echt bezorgd om, maar als ik jou verhaal lees kan dit dus zomaar omslaan.

  Omdat er vrijwel niets meer mogelijk is qua sporten, en dat dus ook niet meer kan doen probeer ik wel dit zoveel mogelijk te blijven doen.

  Ook sta ik op een wachtlijst voor een knieprothese, waar ik als een berg tegenop zie, ik ben nog nooit geopereerd, en zoiets blijkt niet niets te zijn zoals ik steeds hoor, en dan die revalidatie er achter aan, dan denk ik soms ach misschien moet ik het maar mee leren leven zoals mij wel vaker wordt verteld, alleen uitstellen is niet goed, moet gewoon door die zure appel heen.

  Voorlopig zal dit niet plaatsvinden weet ik door de grote druk op de zorg juist vanwege covid.

  Maar goed dat was mijn verhaal, en ik wens jou Ben het allerbeste toe en op naar een goed herstel.

  Groet Nico

  • Hoi Nico, dankjewel.
   En uiteraard ook voor jou de wens dat Corona aan je deur voorbij mag gaan. Maar voorzichtigheid kan sowieso geen kwaad, wij hebben gewoon dikke pech gehad.
   V.w.b. je knieoperatie kan ik je een hart onder de riem steken. Ik heb er 2 in mijn directe kennissenkring die een nieuwe knie hebben gekregen, en na de herstelperiode lopen die beter dan ik :-)
   Dus veel succes als de zorg weer wordt opgepakt!

   Mvg Ben

  • daven

  Wow heftig verhaal, hoe is het nu met je en je vrouw ?

  • Hoi Daven,

   Exkuus voor de late reactie, maar mijn vrouw is helemaal hersteld en ik heb nog zuurstofondersteuning nodig en heb hartritmestoornissen. Ik kom net weer uit het ziekenhuis na een meerdaagse opname op cardiologie.
   Maar de longfoto’s laten verbetering zien, dus wat dat betreft is er hoop. De hartritmestoornissen komen bij 1 op de 10 coronapatiënten voor na ziekenhuisopname, dus ik was gewoon nummer 10. Ben daarvoor onder behandeling. Al met al mag ik niet klagen.

   Grt Ben

  • daven

  wowwwwww heftig man al ben ik blij dat het met je vrouw goed gaat en met jou Ietjes beter .Je hebt zo te lezen flinke pech gehad ,al vind ik het wonderbaarlijk knap hoe positief je blijft ! Deze positieve instelling zal je genezing zeker ten goede komen .

  krijg je ook medicijnen voor je hartritmestoornissen ? en hoe gaat het met je suikers nu ?

  Sterkte en bedankt voor je update 👍👊

 • Ik gebruik 2x80mg Sotalol, dat is voor de bloeddruk en om het hart te reguleren. Maar intussen alweer 3x een hevige ritmestoornis gehad. Medicatie duurt plm 6 weken om volledig in te werken.
  De suiker was redelijk onder controle tot het laatste evenement, de ziekenhuisopname. Ik reageerde heel sterk op de insuline en hobbelde van hypo naar hypo. Daar werd overigens wel goed op gelet. Eenmaal thuis ben ik opnieuw begonnen met instellen, en op dit moment is het eigenlijk best goed.
  Ik ben positief ingesteld, maar soms kost het wat moeite om het lichtje te ontdekken. Maar als je hoort en leest wat er allemaal gaande is en hoeveel mensen het niet redden dan denk ik maar “ik ben er nog”.

  Mvg Ben

  • daven

  Hoi Ben55,

  Sotalol had ik al van gehoord ,maar net nog even opgezocht pfff ik werd alweer niet goed toen ik de bijwerkingen las (maar dat ligt aan mij 😉) Ik heb in het verleden metropolol gehad ,maar ben gestopt ivm met de bijwerkingen . Hopelijk heb je hier niet teveel last van en ik snap dat je van(flinke) ritmestoornissen last kunt hebben . Ik heb een verhoogde pols (dus ook een hartritmestoornis),maar verder geen last van . Ik las dat sotalol zelfs een verhoogd risico op hartritmestoornissen kan veroorzaken bij een bepaalde vorm hiervan . Ook kan het hartfalen verergeren en een hypo maskeren !(je merkt het minder snel ) Ik wil je niet bang maken ,maar persoonlijk vind ik zoiets wel altijd belangrijk om te weten .(aard van het beestje 😜) Hopelijk krijgt je alles weer snel onder controle ,zonder teveel bijwerkingen .
  mag ik vragen of jij het vaccin al hebt gehad ,zo ja had je er last van en zo nee ga je hem nog nemen ? Zelfde vraag geldt ook voor je vrouw 😉😜

  Groet daven 👊

 • Hi Daven,

  Mijn tikkert ging van 158 naar 32 en weer terug met een wegvallende bloeddruk. Dus ik ontkom niet aan medicatie. Maar heb je de bijwerkingen van paracetamol al eens bekeken 😜 ??
  Ik heb een FSL2 dus de hypo’s worden ruim tevoren gemeld, dáár ben ik niet zo benauwd voor.
  V.w.b. de vaccinatie: Wij zijn beiden 65 en diabeet én zijn nog lang niet aan de beurt, en met de huidige vaccinatiesnelheid zal ook dit jaar weer een verloren jaar worden.
  Want ondanks het feit dat wij volgens de geleerden antistoffen zouden hebben zijn wij zeer voorzichtig en in thuisisolatie.

  Grt Ben

  • daven

  Hoi ben55

  oké ik neem aan dat mochten jullie aan de beurt zijn ,jullie hem alle 2 nemen dan ?

  Dat is idd een sterke daling ,neem aan dat je dit wel merkt. Vraag me af of die sterke daling dan niet van de sotalol kan komen ? Had je hier voor de sotalol ook last van ?

  ik ben niet zo thuis in die fsl2 meters ,maar dan heb je dit probleem al opgelost 😉

  in ziekenhuis bij een automatische bloedrukmeting bij mij ,bleef de meter alarm afgeven ivm hoge pols .(en konden dit niet goed ingesteld krijgen ,dus bij iedere meting bleef het alarm afgaan ) Moet zeggen dat werkt dan niet echt in mijn voordeel om me rustig te houden lol ,met het gevolg dat mijn bloedruk ook behoorlijk steeg ! Zo erg dat die juffrouw ervan schrok en meteen een hartfilmpje wou laten maken 😜 Erg lief maar heb haar vriendelijk bedankt (ik wist de oorzaak en deze zakt vanzelf wel weer ,bovendien is dit dan geen reële waarde in mijn ogen )Gek genoeg merkte ik niets van die snelle pols ? Waarschijnlijk omdat deze niet zo snel zakt als die van jou en denk dat er ook een stuk gewenning van het lichaam bij komt kijken .
  Mijn bloedruk is momenteel goed alleen mijn pols blijft rondom de 100 in rust . Zolang ik hier geen hinder van ondervind ,ga ik niets slikken (mijn nieren zijn ook niet de beste ,maar sinds ik geen medicijnen meer slikt zijn de waardes aan het verbeteren ) Blijft dus idd een persoonlijk keuze !

  whahaha moet nu wel lachen ,had net 2pcm genomen tegen de hoofdpijn ,weet dat het slecht is voor de lever maar heb de andere bijwerkingen niet opgezocht 😇😇😇Maar ook ik moet soms kiezen tussen 2 kwaden 😊

  Had een filmpje gezien op you tube over 5 dingen die goed waren als je corona hebt (gehad )en daar kwam het nemen van Paracetamol ook in voor 😉😂😂😂

  Sterkte ermee en ook voor je vrouw ✌

 • Hi Daven,

  Wij nemen de vaccinatie allebei. Voor mij is het risico niet zo groot want ik slik bloedverdunners (vanwege de hartritmestoornissen).
  En nee, de stoornis komt niet van de Sotalol maar is een extraatje van covid.
  De Sotalol is juist om dat te onderdrukken.

  Maar een hartslag van 100 in rust is ook behoorlijk hoog, die had ik ook voor de Sotalol.
  De enige bijwerkingen die ik nu ervaar zijn koude handen en voeten en een beetje duizeligheid.

  Jij ook sterkte.

  Groet Ben

  • daven

  heej Ben55,
  oke dit had ik ook van de metropolol koude handen en voeten whahahaha ik werk in de zorg(psychiatrie ) en de patiënten wijzen je daar wel op ,ben jij een alien zei er een 😜😂😂😂😂😂 Ook sliep ik bijna niet meer ,toen mij nieren drastisch achteruit gingen was het voor mij genoeg ! Wat heb ik aan een bloedruk van 120 /80 als mijn nieren eraan gaan en ik aan de dialyse moet 😇😇😇

  Keuzes ,keuzes het hele leven bestaat uit keuzes maken !😜

  trombose zal je denk ik dan niet snel krijgen ,maar misschien loop je wel het risico op trombocytopenie en loop je weer kans op bloedingen .🤐🤐🤐(wat ik niet hoop )
  Ik ben ook hartpatiënt (infarct op 45 jarige leeftijd met 1 stent )en slik geen bloedverdunners (wel natuurlijke supplementen die bloed verdunnend zijn ) Volgens de dokter speel ik Russische roulette 😜😂😂😂😂 ,maar dit jaar vier ik mijn 5 jarig jubileum zonder medicijnen (eerste jaar heb ik wel netjes bloedverdunners geslikt ,maar dit is om de stent open te houden )! Tuurlijk loop ik risico op weer een nieuw infarct ,maar dit geldt voor iedereen die al een hartinfarct heeft gehad en er zijn mensen die braaf netjes alles slikken en binnen een half jaar hun 2de infarct hebben . Je moet doen waar je jezelf het prettigs bij voelt is mijn motto ,dan kan het ook werken !laatste keer kreeg ik zelfs een compliment van de specialist ,ik heb niet veel mensen zoals jou (lol) ,maar heb toch wel respect voor je ! Je bloedwaardes zijn allemaal prima en als ik niet beter wist zou ik niet zeggen dat je hartpatiënt bent 🤗🤗🤗 Hij was zelfs ineens geïnteresseerd in wat ik allemaal slikt ,terwijl hij voorheen altijd zei dat hij daarin niet geloofde 😂😂😂

  Dank u Ben55 ,voorlopig heb ik weinig tot geen last van mijn pols ,dus laat maar gaan 👊

  Ik ben zelf verantwoordelijk voor wat ik in mij body stopt en krijg ik weer een infarct (wat ik niet hoop ) dan is dat zo en moet ik daar weer mee dealen (als ik het opnieuw overleef😜😇😇😇) ! Maar mij zal je niet horen klagen ik sta achter mijn keuzes !👍😎😎😎

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.