Home Forums Corona Onze kennismaking met Corona

 • Ben55

Onze kennismaking met Corona

Ondanks dat wij al bijna een jaar binnen zaten, en niets anders dan de hoognodige boodschapjes deden op en tijd dat het nog erg stil was in de supermarkt, heeft het virus ons toch weten te vinden.
Mijn vrouw en ik, beiden 65 en diabeet, zijn in december positief getest en hoopten er met wat milde verschijnselen af te komen. Helaas, ik had long-COVID en een dubbele longontsteking waardoor ik steeds minder zuurstof in het bloed kreeg gepompt. Op 28 december was het einde oefening, ik stortte volledig in en kwam niet meer overeind. Mijn vrouw, die ook al ziek was maar nog wel voldoende energie had om mij te helpen, belde de huisarts die direct kwam. De conclusie was snel getrokken, met de ambulance naar de SEH. Na longfoto’s, een ECG en een bloedonderzoek was e.e.a. wel duidelijk. Het zag er niet best uit. Door de long-Covid had ik hartritmestoornissen en ademhalingsproblemen. Men heeft mij direct aangesloten op een infuus, zuurstof en er zijn diverse andere medicijnen (o.a. prednison, bloedverdunners) toegediend. Van de SEH naar een 1-persoons kamer en echt rondom de klok controles en verzorging. Gelukkig hoefde ik niet naar de IC want dat was een angstdroom.
De suikerwaarden waren volledig van de kaart en ik werd ook direct op een ander insulineschema gezet, 3xdgs snel en 1x langwerkend. Alle disciplines komen voorbij op een COVID afdeling, Internist, Longarts, Fysio etc.
Na 10 dagen was de infectie bedwongen en mocht ik naar huis. Men had wel zuurstof, voeding en een hoog-laag bed geregeld. Ik ben 6 jan 2021 weer thuisgekomen en ben nog steeds 24/7 zuurstofafhankelijk. Van het hele gebeuren heb ik wel paniekaanvallen overgehouden, maar dat slijt mettertijd wel.
Het gaat langzaam beter. De bloedsuikerwaardes gingen, door het stoppen van de prednison, flink heen en weer.
Vorige week kreeg ik de FSL2 geleverd en daarmee probeer ik het juiste aantal eenheden voor de insuline te vinden, de grafieken helpen daarbij. Een paar hypo’s verder lukt dit inmiddels aardig ;-)
Al met al heeft Corona ons een lelijke streek geleverd en het vaccinatiebeleid en de nieuwe varianten stellen mij niet echt gerust voor de toekomst.
Met mijn vrouw gaat het inmiddels zeer goed en ik heb er wel vertrouwen in dat het met mij ook wel goed gaat komen.
Ik wens iedereen sterkte in deze onzekere tijden

  • Rodia1

  Hallo Ben,

  Wat een verhaal zeg, wat je allemaal doorstaan hebt.

  Ikzelf heb naast mijn diabetes ook nog COPD en obesitas, hou mij strikt aan alle maatregelen, maar maak mij er nooit echt bezorgd om, maar als ik jou verhaal lees kan dit dus zomaar omslaan.

  Omdat er vrijwel niets meer mogelijk is qua sporten, en dat dus ook niet meer kan doen probeer ik wel dit zoveel mogelijk te blijven doen.

  Ook sta ik op een wachtlijst voor een knieprothese, waar ik als een berg tegenop zie, ik ben nog nooit geopereerd, en zoiets blijkt niet niets te zijn zoals ik steeds hoor, en dan die revalidatie er achter aan, dan denk ik soms ach misschien moet ik het maar mee leren leven zoals mij wel vaker wordt verteld, alleen uitstellen is niet goed, moet gewoon door die zure appel heen.

  Voorlopig zal dit niet plaatsvinden weet ik door de grote druk op de zorg juist vanwege covid.

  Maar goed dat was mijn verhaal, en ik wens jou Ben het allerbeste toe en op naar een goed herstel.

  Groet Nico

   • Ben55

   Hoi Nico, dankjewel.
   En uiteraard ook voor jou de wens dat Corona aan je deur voorbij mag gaan. Maar voorzichtigheid kan sowieso geen kwaad, wij hebben gewoon dikke pech gehad.
   V.w.b. je knieoperatie kan ik je een hart onder de riem steken. Ik heb er 2 in mijn directe kennissenkring die een nieuwe knie hebben gekregen, en na de herstelperiode lopen die beter dan ik :-)
   Dus veel succes als de zorg weer wordt opgepakt!

   Mvg Ben

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.