Home Forums Nieuw met diabetes Onzekerheid over diabetes

Onzekerheid over diabetes

Afgelopen weken heb ik last gehad van buikpijn, pijn in de zij, pijn onderrug, extreem droge lippen, vaak naar de wc, veel dorst, afgevallen, duizelig en zweverig in mijn hoofd (vooral hoofd buigen), boeren, afgevallen en winderigheid.

Ik ben bij de huisarts geweest en hij heeft mij doorverwezen naar het ziekenhuis voor MRI en Echo van mijn bovenbuik, omdat ik bang was voor problemen met de alvleesklier. Deze scans hebben gelukkig geen tumoren ontdekt, maar ik wacht nu nog op bloeduitslagen. De pijn is nagenoeg verdwenen, maar vooral problemen met dorst, wc, duizeligheid, boeren en winderigheid blijven.

Ik ben een man van 31 jaar en gezond geleefd, waardoor ik bijna niet kan voorstellen dat ik diabetes heb… Een aantal klachten komen echter overeen, maar andere ook niet zoals pijn in rug/zij en boeren? Zijn genoemde klachten typerend voor iemand met diabetes?

Alvast bedankt voor de reacties.

  • samv

  Hallo,

  Niets ergers als het wachten op uitslagem van het ziekenhuis.

  Helaas ben ik er 4 weken geleden achter gekomen dat je levensstijl geen garantie is op het niet krijgen van diabes.

  Heeft je huisarts geen suikerwaarde bij je geprikt? Dan weet je ter plekke of je een hoge of lage suikerwaarde hebt.

  • koen

  Enerzijds zou je verwachten dat als er een vermoeden van diabetes is dat er wel direct suikerwaarde gemeten is. Anderzijds is er diabetes type 1 lada, wat op onverklaarbare wijze kan ontstaan ongeacht levensstijl. Enkele van de genoemde klachten komen inderdaad voor in het ziektebeeld.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.