Home Forums Lichamelijke complicaties oogklachten

oogklachten

Ik heb diabetici 2 en heb al een half jaar last van “rare” ogen. de ene keer een brandend gevoel in ogen, gevoel alsof je huilogen hebt van de vorige dag en zware ogen .en alsof er zand in zit. Dan ook wazig zien en onscherp, ogen zijn al getest bij de opticien maar daar kwam niet veel uit.
Vorige week onderzoek bij de oogarts in ziekenhuis gedaan, daar was gelukkig geen schade achter mijn ogen, niets te vinden. Krijg nu een zalfje voor droge ogen.
Ik slik janumet 850 mg 2 x daags en gliclazide retard 60 mg.
Herkent iemand zich in deze klachten?

 • Zie https://www.thuisarts.nl/droge-ogen/ik-heb-droge-ogen

  Droge ogen is omdat de traanklieren te weinig vocht produceren en ogen geïrriteerd of ontstoken raken. symptomen zijn dezelfde
  Dat zalfje is een antibiotica ofzo

  Over oorzaak er zijn er veel, ouder worden, … , diabetes?

  Ik kan nergens de uitleg tussen traanklieren en diabetes vinden.
  Wel retina, binnenkant oog, is belangrijk

  Thuisarts is nogal simpel, een samenraapsel, copy of vertaaling van andere

  • ik krijg een gewoon zalfje straks van de oogarts om de ogen vochtiger te houden. geen antibiotica . ik zat je stukje te lezen. ik gebruik ook een slaapapneu apparaat en die geeft ook lucht aan de bovenkant als het masker niet helemaal goed zit. optie is dat ik de bandjes nog strakker moet aantrekken, maar dat zit niet altijd lekker :) ik ga ook even naar de huisarts voor die kunsttranen. ik gebruik nu oogdouche van t kruidvat.

 • Schommelende bloedsuikerwaarden beïnvloeden je zicht. Hoe goed ben je ingesteld met je diabetes?

  Je hebt ook kunstmatige traandruppels om droge ogen te verhelpen. Bij mij hielpen die erg goed. Tot ik na mijn staaroperatie geen bril meer nodig had, toen had ik ze niet meer nodig. Nooit begrepen hoe dat zich met elkaar verhield.

 • Beste paardengek.
  Ik ervaar ook de problemen met mijn ogen droog, jeukend en soms een kloppende gevoel.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.