Home Forums Nieuw met diabetes Ook ik heb diabetes

 • Ernst

Ook ik heb diabetes

Goedenavond,

Sinds 14-09-21 heb ik de diagnose diabetes type 2 en slik daarvoor Metformine. 2 keer per, dag.
Om te weten of deze pilletjes aanslaan en de glucosewaarde zakt, zal dit gemeten moeten worden.
Hiervoor heb je dus een apparaat nodig. De POH dame zei me dat, dat niet nodig is en dat die niet vergoed word omdat ik geen insuline spuit.
Ze zijn gelukkig niet duur, zag ik.
Wat is wijsheid: Heb ik een meetapparaat daadwerkelijk nodig of niet?

 • Ik heb het wel gedaan, om tussen de controles bij de POH door af en toe te checken of ik qua eten nog op het juiste spoor zit.
  Voor nog geen 50 euro heb je alles bij elkaar. Ik heb het online besteld bij diabetesmagazijn. Vlot met verzenden, goede klantenservice, nooit gezeur. Ik kocht een startset: pen, meetapparaat, 10 strips en 10 naaldjes ( ongeveer) en dan los nog een pakje naaldjes en strips. Je krijgt op je volgende bestelling 10% korting en soms een aanbieding tussendoor. Ook maakte ik soms een dagcurve op verzoek van de POH, net voor een controle afspraak.

  Maar ben je iemand die er nerveus van wordt, dan zou ik het niet aanschaffen. Stress is niet gezond.

  Mijn moeder heeft sinds deze maand ook dm2 en voor haar bestel ik het ook, maar zal ik haar in het begin prikken, omdat ze op leeftijd is.

  • Yvonne

  Als je het prettig vindt om meer te weten over hoe je ingesteld bent, kan je er eentje aanschaffen. Het handigste is in het begin de nuchtere waarde te weten en een dag vlak voor en 1,5 à 2 uur na de maaltijd te prikken. Dan gaat het wel hard als je maar 10 stuks koopt. Als je pas diabetes 2 hebt, kan je ook alleen de nuchtere waarden prikken. Metformine heeft een paar dagen nodig om op volle kracht te werken, dus na een dosiswijziging niet gelijk de volgende dag wonderen verwachten.

  Als je denkt dat je er nerveus van wordt of het vervelend vindt, wacht dan de controles bij de POH af.

  De nuchtere waarden zijn belangrijk omdat ‘s-nachts je lichaam meer bloedglucose produceert, dit als compensatie voor het niet-eten tijdens je slaap. Alleen gaat dat bepaald niet subtiel om je hersenen van ruim voldoende brandstof te voorzien. Bij diabetes 2 kan je alvleesklier dat niet meer bijhouden, maar de rest van de dag lukt dat meestal nog wel.

 • “Dan gaat het wel hard als je maar 10 stuks koopt”

  Klopt! Dat zit in de startset van Caresens ( glucosemeter, prikpen, 10 lancetjes en 10 teststrips) en vast van allerlei andere merken.
  Daarom kocht ik daarnaast los lancetjes ( 100 per doosje ) en 2 doosjes teststrips ( 50 per doosje) vandaag net voor mijn moeder besteld, kan ze 110 x testen voor in totaal €49.80 zonder verzendkosten, binnen 24 uur geleverd. En de keren erna alleen natuurlijk teststrips en lancetjes. ( geen aandelen, wel tevreden klant)😁

  Mooie uitleg trouwens!👍

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.