Home Forums Ouder van een kind Op randje van diabetes kind

Op randje van diabetes kind

Hoi

Ik ben een beetje erg ongerust
Mijn partner heeft diabetes en zijn ouders ook en zelfs de zoon van zijn broer..nu is er afgelopen donderdag nuchter bij onze zoon van 4 geprikt ze vertelden mij niet de uitslag en ik moest maar na 1400 uur bellen voor de uitslag die immers al bekend was. Ik werd zelf al gebeld om half 10 met de mededeling dat er een prikbrief voor het ziekenhuis klaar lag en dat ik dan de dag er na nuchter moest laten prikken want zo werd het gezegd mevrouw sorry maar uw zoon zit op het randje ( ik vind dit wel raar) er werd verder niets gezegd. Wij dus vrijdag morgen naar het ziekenhuis bloed laten prikken door mijn onrust zelf heb ik om 1600 uur gebeld of er al iets bekend was sorry mevrouw dat duurt ruim 3 werkdagen belt u dinsdag maar terug … is dit normaal ??? Mijn man hoeft niet te prikken hij heeft er nog tabletten voor en moet elke 3 maanden bloed prikken .. dus wij hebben geen apparaat .. ik ben alleen erg ongerust
Alvast bedankt voor jullie reacties

 • Hoihoi!

  Ik begrijp je ongerustheid, maar ik denk dat het ziekenhuis best weet waar ze mee bezig zijn. Mijn ervaring is dat het ziekenhuis nog dezelfde dag ingrijpt als er iets écht fout is. Zelfs als dat van tevoren niet zo afgesproken is. Ik zou ook moeten bellen voor de uitslag, maar de huisarts belde me een paar uur na het prikken al op, dat ik direct naar het ziekenhuis kon.

  De opmerking dat het ‘op het randje is’ is inderdaad vaag. Ik vraag me af of je het in je verhaal om type 1 of type 2 hebt. Medcicijnen worden meestal (niet altijd) bij type 2 of MODY / LADA gebruikt. Bij een vierjarig kind is type 2 en lada heel onwaarschijnlijk. Bij type 1 zijn meestal veel meer symptomen en grijpt het ziekenhuis sneller in. Mody is wel zeer erfelijk.

  Wacht rustig af …

  Succes!

 • Hoe is het ondertussen afgelopen?

 • @chantal82; de reactie van het ziekenhuis vind ik niet professioneel. Zeker omdat om Diabetes in de familie zit.
  Ook werd er van je verwacht dat je om 14:00 terug zou bellen..echter het ziekenhuis belde jullie om 10:00 uur met de mededeling dat het “op het randje zit.”
  Een toezegging die verontruste ouders verder het bos injaagt.
  Ik had van het ziekenhuis op zijn minst meer professionaliteit verwacht.

  De waardes van mensen zonder diabetes liggen doorgaans tussen de 5 en 7 micromol (mmol/l).
  Wanneer er nuchter wordt geprikt en de waardes liggen hiertussen, is er weinig aan de hand.

  Na het nuttigen van een maaltijd wordt er 1 tot 1,5 uur gewacht en nogmaals gecontroleerd.

  Omdat jullie niet beschikken over een bloedglucosemeter is het lastiger om te controleren.

  Indien jullie toch een meter willen aanschaffen dan kan dat, dit kost echter wel geld (en wordt niet door de Zorgverzekering vergoed.)
  Wat mogelijk een optie kan zijn is om een medische machtiging van de dokter te vragen zodat de kosten van de Belasting afgetrokken kunnen worden. (Een en ander hangt wel van de nodige drempels.)

  Suc6! En bij vragen rustig stellen, wij zijn er om elkaar te helpen.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.