Home Forums Bloedsuikerwaarden Operatie en glucosewaarden

Operatie en glucosewaarden

Hallo,

Komende dinsdag moet ik geopereerd worden, en dan moet je dus nuchter in het ziekenhuis verschijnen en mag ik dus 12 uur voor de operatie niets meer eten. Mijn waardes willen ’s morgens soms best laag zijn 4,5-5,5. Is er iets wat ik kan doen zodat mijn waardes s’morgens toch iets hoger zijn zodat ik niet draaierig in het ziekenhuis aan kom?

Groetjes,

Yvonne

  • Chaim

  Dag Yvonne,

  Spannend dat je geopereerd moet worden.
  Heb je in het ziekenhuis gemeld dat je diabetes hebt en dat je nuchter vaak laag uitkomt?
  Anders kun je daar misschien nu nog over bellen of mailen?

  Sterkte met de operatie en een spoedig en ongecompliceerd herstel gewenst.

  • Hallo Chaim,

   Natuurlijk heb ik doorgegeven dat ik Diabetes Type 2 heb, en dat ik me er dus zorgen om maakte dat mijn waarden misschien te laag worden omdat ik ’s morgens niets mag eten. Ik had bij de pré-operatieve intake ook gevraagd wat ik dan moest doen…want tja… het is wel de bedoeling dat ik ook in het ziekenhuis aankom nietwaar? ;-) Daar hadden ze het over water met limonadesiroop drinken…jawel die mét suiker erin. Dan haal je dus eigenlijk pure (verdunde) suiker naar binnen, wat mij eigenlijk niet echt goed lijkt omdat ik geen medicatie mag nemen. Vandaar dat ik hier dus eens wilde kijken wat anderen die geopereerd moesten worden hebben gedaan. Een stukje druivensuiker opzuigen mag dus weer niet. Tijdens de operatie houden ze mijn waarden in ieder geval wel in de gaten, en gelukkig zou de operatie met een uurtje gedaan moeten zijn.

   Groetjes,

   Yvonne

 • Beste Yvonne,

  Door de stress kom je waaarschijnlijk vanzelf wel wat hoger uit, anders even afstemmen met je behandelaar en/of de anesthesist wat je beste kan doen.
  Veel sterkte.
  Yvonne

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.