Home Forums Autorijden en CBR Opnieuw rijcontrole na keuring/invullen van Osas deskundige.

Opnieuw rijcontrole na keuring/invullen van Osas deskundige.

Mijn man is 70 jaar, en heeft vanaf zijn 18e zijn rijbewijs. Sinds 1970 is hij diabeet type 1. Altijd zonder problemen zijn rijbewijs ontvangen. De voorlaatste keer, ingevuld door zijn diabetische arts en controle door de oogarts. Geen Problemen en rijbewijs ontvangen voor 10 jaar. Hij heeft sinds 20 jaar een Osas apparaat en dit werkt goed. Heeft nog maar 2x een apneu per uur. Zijn laatste verlening voor zijn rijbewijs was 5 jaar geleden.

Ook nu de formulieren en keuringen door arts een oogarts. Deze waren zonder problemen.
Nu moest hij ook de Osas therapeut een formulier invullen.
En de verbazing is er nu. Hij moet opnieuw een rijcontrole ondergaan.
Hij heeft nooit een bekeuring of een ongeluk gehad of gemaakt. Hij rijdt normaal en nu dit.
Mijn vraag is, hebben meerdere personen een rijcontrole ondergaan of is dit iets van de laatste jaar/tijd

 • op de website van het CBR staat dat een rijtest tot de “normale” mogelijkheden behoort wanneer er naar aanleiding van medische verklaringen onduidelijkheid of twijfel bestaat aan de geschiktheid om aan het verkeer deel te nemen.
  Mogelijk door leeftijd, en meerdere aandoeningen dat er voorzichtiger mee omgegaan wordt?
  Bijna iedereen vindt zichzelf een geweldige chauffeur, maar we weten ook allemaal dat er best wat aan te merken valt op de meeste rijders die we zelf tegenkomen.

  Met een rijtest beoordeelt het CBR of u op een veilige en verantwoorde manier aan het verkeer kunt deelnemen.

  Een arts van het CBR bekijkt op basis van uw Gezondheidsverklaring en het rapport van de medisch specialist of een rijtest nodig is. Is dat het geval? Dan krijgt u hiervoor een uitnodiging.

  https://www.cbr.nl/nl/rijbewijs-houden/nl/rijtest.htm

  • Rudolf

  Het CBR vindt alles normaal. Vooral alles dubbel moeten uitvoeren, en betalen natuurlijk. Voor een zo kort mogelijke geldigheidsduur van het rijbewijs. Het CBR is een organisatie met winstoogmerk en probeert er financieel zo veel mogelijk uit te halen. Daarom zou rijbewijs beoordelingen- en keuringen door een overheidsinstantie moeten gebeuren. Het is ronduit crimineel wat er gebeurt bij het CBR en dan na al die ellende en hoge kosten ook nog eens de geldigheidsduur inkorten omdat je (te) vroeg met verlengen bent begonnen uit angst om met een verlopen rijbewijs te zitten? Ronduit schandalig.

 • De rijtest is geslaagd en mijn man heeft zijn rijbewijs ontvangen.
  De persoon die de rijtest afnam was vriendelijk en gaf veel info. De test was kort en zonder problemen. Het was echt een test. Kijken of er geen problemen zijn met remmen, besturen en het rondkijken. Jammer dat het zolang duurde en veel geld kost voordat hij het rijbewijs kon ontvangen.
  Voor 3 jaar heeft hij weer zijn rijbewijs. Jammer dat het maar voor zo’n korte periode is.

 • @ Rudolf Ik heb de afgelopen 3 weken ook de testen gedaan bij oogarts, Nefroloog en de huisarts ben bij alles goed gekeurd en mag mijn rijbewijs vanaf mei 2021 laten verlengen omdat ik alles zo vroeg had geregeld, Ik mag tot 10 november verlengen en mijn rijbewijs loopt tot 24 juni 2021 en heb dus nog alle tijd om dat te doen, Helaas is mijn rijbewijs dan maar 2 jaar geldig omdat ik nierpatient ben en 2 x in de week dialyseer.
  Dus het kan allemaal best snel geregeld worden en ik heb alleen de oogarts moeten betalen a 89,00 euro.
  Wat jij zegt over dat het CBR een winstoogmerk heeft daar ben ik het dus niet mee eens, Maar je moet de mensen behandelen zoals je zelf behandelt wilt worden, ik heb totaal geen contact gehad met het CBR ben ook niet gebeld of wat dan ook.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.