Home Forums Nieuw met diabetes Opzet-apparaatje voor de FSL (voor in de toekomst)

Opzet-apparaatje voor de FSL (voor in de toekomst)

Een collega kwam met dit noviteitje. Ik dacht: dat is ook interessant voor alle Trefpunt-gebruikers hier die een FSL hebben. Dus bij deze:

Een nieuwe ontwikkeling: een alarmsysteem voor hoge/lage waarden bij de FSL! Heeft nog geen CE markering en is naar mijn weten nog niet verkrijgbaar in Nederland, maar leuk om naar uit te kijken.
En hij heeft ook nog een geweldige naam :-)Miao miao
Ik zou die wel willen proberen! Jij ook?

  • Jasper

  Voor mij nog niet, ik voel zelf nog prima of ik hoog of laag zit.
  Ik ben ook bang dat je door het extra volume eerder per ongeluk de FSL eraf trekt.

  Als je zelf hypo’s niet goed voelt aankomen dan lijkt het me een uitstekende aanvulling!

 • Hoi IngeOlivier

  Is al wel te koop voor 199,= dollar in China/Taiwan excl plakspul !

  Alhier de facebook link naar High Brilliant Technology :

  https://www.facebook.com/fanqies/ en doorlinken naar webshop of via

  https://www.miaomiao.cool/buy-now

  Voor wie durft te proberen en er het geld voor (over) heeft.

  Groet 6feet10

  • Ben42

  Ondertussen zijn er meerdere initiatieven en zelfs al producten die een FreeStyle Libre met een telefoon kunnen verbinden, zie b.v. :

  Blucon voor FreeStyleLibre Sensor

  Volgens mij (?) ook al leverbaar in Nederland.

  Ben

  Zoals met alle internet berichten, ook de berichten die ik schrijf moeten altijd met enige omzichtigheid worden gelezen.

 • Een update mbt de MM zoals ie genoemd wordt door de meeste gebruikers.

  Tja. Waar zal ik eens beginnen. Het heeft nogal wat voeten in de aarde. In alle eerlijikheid zou ik het niemand aanraden de MM aan te schaffen. Het is duur en echt alleen geschikt voor mensen die met zeer grote regelmaat binnen streefwaarden zitten en dan ook voor langere tijd op hetzelfde niveau.

  Dat wist ik niet, anders had ik het nooit aangeschaft. Ik had me beter moeten inlezen. Ik dacht alleen maar; ‘wat fantastisch, een alarmfunctie die me kan waarschuwen bij snelle dalingen en extreme hypoers!’.

  Ja, was het maar zo gemakkelijk. Nee dus; de MM moet gekalibreet worden en dat kan dus alleen als je aan bovengenoemde feiten kunt voldoen. Dat heb ik, in de 38 jaar dat ik T1 heb, nog nooit gedaan.

  Zoals het bij mij nu (niet) werkt; De FSL geeft al afwijkende waarden van de bloedmeting. Dat heb ik inmiddels maar geaccepteerd, wat moet je anders, terug naar 15 keer bloedprikken per dag? Nee.

  de MiaoMiao doet er een flinke schep afwijkingen bovenop in mijn geval. Omdat ik nooit stabiel ben en nauwelijks binnen de streefwaarden blijf.

  Het instellen van de MM is best lastig, dat heb ik zelf gemerkt en lees ik ook veel op de verschillende fora. De mogelijkheden wat betreft de alarmfunctie zijn best uitgebreid, maar nogmaals, voor mij, met instabiliteit en schommelingen, niet bruikbaar.

  Ik zou iedereen willen aanraden zich goed in te lezen alvorens tot aanschaf over te gaan. En zoals @aanmelder schrijft, er komt een nieuwe versie FSL met alarmfuncgtie op de markt. Of de kosten (voor mij) dan weer hoger zullen uitvallen, het blijft absurd dat ik ‘m niet vergoedt krijg, dankzij een HBa1C van 63. Ik ben daar steeds vaker boos over maar vooral moedeloos. Ik ondervind nu al veel last van complicaties en ben, in alle eerlijkheid, enorm bang voor de toekomst. Ik was ooit heel positief, toen ik jonger was: “alles kan en ik ben totaal niet afhankelijk van.” schreef ik ooit ergens. Als ik van tevoren had geweten hoe ik er nu bij zit….

  Een ieder moet natuurlijk voor zichzelf besluiten wel dan niet over te gaan tot aanschaf MM. Mijn tip; lees je goed in en stel jezelf de vraag of het je gaat helpen of dat je er, net als ik, alleen maar meer gefrustreerd van gaat raken…

  • Ben42

  Claartje13,
  Dank je wel voor dit verslag, waardevol.
  Ben

  • henk67

  De MM:
  Mij bevalt ie bijzonder goed.
  Het heeft me een schat aan informatie op geleverd.
  Ideaal om je eigen cgm mee te maken en je hoeft , als je wilt, niet meer te scannen.En als je wilt kun je je bs af lezen op een smartwatch.
  De kosten vallen op zich mee als je de miao miao langere tijd kunt gaan gebruiken.
  De miao miao is te gebruiken met de freestyle libre 1 . De huidige miao miao
  werkt (nog) niet met de freestyle libre 2. Of dit gaat lukken is de vraag.
  Blijft de libre 1 leverbaar, geen idee.
  Je moet af en toe wel calibreren met je app. En mogelijkheid om alarmen in te stellen zitten uiteraard ook in de app.
  Met de miao miao heb je dus wel een app nodig zoals glimp, xdrip+, of spike, afhankelijk van het os van je mobiel, zodat je via bluetooth je bs waarden van je miao miao en sensor krijgt.
  Ik gebruik zelf xdrip+ na eerst ook glimp geprobeerd te hebben.
  Ook voor de rapportage zijn er verschillende mogelijkheden.

  Dus ja, de miao miao heeft dus voor mij wel de deur geopend naar een beter
  diabetes management , betere bloedsuikers en een groter inzicht, uiteraard samen met de libre sensor.
  Dat het alleen geschikt is voor mensen die binnen de streefwaarden blijven is niet juist. Die zouden dit misschien niet eens nodig hebben. maar goed.
  Na elke 2 weken moet je de miao miao smartreader wel even opladen en schoonmaken , en nieuwe stickers er op plakken voor de volgende 2 weken met de libre sensor.

  Het opzetten van dit systeem is misschien niet voor iedereen weggelegd, maar er is een grote community die je kan helpen met e.e.a.

  n.b. @Claartje uit je verslag werd me niet duidelijk welke app je precies gebruikt hebt.

  Goed, zal vast nog wel iets vergeten hebben. hopelijk heeft iemand er nog wat aan.
  groet, H.

  • Ik heb sinds vandaag een MM. Mijn Samsung S9+ ziet de MM wel maar kan niet koppelen met bleutooth’
   Wie heeft een oplossing

   Groet
   Bas

   • Als je xDrip+ gebruikt moet je in het programma zelf koppelen en niet in het bleutooth menu van de telefoon.

    In het hamburgermenu staat een menuonderdeel bleutoothscan. Die moet je gebruiken maar wel eerst uit het bleutoothmenu van de telefoon halen.

  • Goedendag,
   Ik heb sinds kort de MiaoMiao (MM) in bezit. Ben dus ook gebruiker van de free style libre. Verder heb ik een Samsung S9+ en Gebruik de app “Glimp”
   Als ik MM met m’n smart wil koppelen dan Wordt MiaoMiao wel gevonden maar kan deze niet koppelen aan m’n samsung S(+ of welk andere apparaat dan ook.
   Herkent iemand dit probleem en is er een oplossing voor?

   Met vriendelijke groet,

   Jan

   • Zoals boven is vermeld. In het programma xDrip+ moet je de MM binden met bleutooth niet met de bleutooth van de telefoon.

    Uitleg staat hierboven.

 • Ik gebruik al meer dan 1 jaar de MM en zie er alleen maar voordelen van ik zou niet meer zonder kunnen en wat betreft het kalibreren is alleen maar fijn want als de de reader van FSL gebruikt en deze wijkt af met je bloedstripje kan je niets doen en met MM kun je juist deze afwijking corrigeren door de MM de kalibreren en dan weer de juiste waarde laten zien op mijn iphone en Apple Watch.
  Ik rijd heel veel op de racefiets en mountainbike en heb dus direct zicht op mijn suikerspiegel en krijg ook de zelf ingestelde alarmen door dus hoeft niet meer te prikken onderweg.
  Top de Miao Miao

  Gr. Marco

  • BertR

  Beste mensen, een wat technisch verhaal maar toch wellicht interessant
  De MiaoMiao wordt op redelijk grote schaal gebruik in gesloten regelsystemen voor insulinepompen. Je mag er dan ook van uitgaan, dat de kwaliteit van de MiaoMiao goed is want anders zouden diabetici dat risico niet nemen.
  Vervelend is wel de onzekerheid of de huidige uitvoering van de MiaoMiao na een softwarewijziging gebruikt kan worden voor de FSL-2. Naar verwachting zal Abbott de levering van het huidige (verouderde) type over enige tijd gaan staken.
  Als je de sensor met een MiaoMiao en Xdrip+ uitleest,kun je het beste regelmatig ijken bij het opstaan (dus nuchter). Op die manier ben je er zeker van dat de MiaoMiao bij lage bloedsuikers een zo correct mogelijke waarde aangeeft.
  Één keer ijken voor 14 dagen gebruik is beslist onvoldoende. De Libre werkt op basis van micro dialyse. Als de sensor net geplaatst is, dan kunnen er rond de meetdraad bloedresten zitten. Die worden door het lichaam in enkele dagen opgeruimd, waardoor de meetresultaten per dag kunnen veranderen. Voorts verbruikt de meetdraad zijn enzym voor de meting. Dat gaat sneller naarmate de bloedsuiker hoog is.
  Aan Xdrip+ kun je het OOP-algoritme toevoegen (zie:https://github.com/tzachi-dar/LibreOOPAlgorithm). Daardoor krijg je bij gebruik van de MiaoMiao vrijwel gelijke resultaten als met de FSL-reader.

  Gr. Bert

  • Hallo Allemaal,
   Sinds kort gebruik ik de MM en in het begin was ik erg enthousiast, maar nu geeft hij telkens aan dat er geen gegevens beschikbaar zijn. Ik heb de app (Glimp) verwijderd en opnieuw geinstalleerd, ik heb de MM goed opgeladen en hem ge-reset, ook is hij goed tegen de FSL geplaatst.
   Ik heb hem aangeschaft vanwege hypounawareness ’s nachts, maar nu kan ik er niet op vertrouwen!
   Is er iemand die weet wat ik nog meer kan proberen?
   Overigens: hoe kalibreer je de MM?
   en
   Hoe kan het dat de MM soms andere waarden doorgeeft dan de FSL scanner, de MM geeft toch alleen de gegevens van de sensor door aan je telefoon?

   Alvast bedankt voor uw reaktie
   Vriendelijke groeten,
   Ineke

   • P.S. blue tooth staat aan

 • Beste mensen,

  Ook ik gebruik de MM in combinatie met de FSL tot volle tevredenheid. De MM plak ik echter niet (meer) vast, maar ik gebruik een band (bandage, bijvoorbeeld Tensogrip), omdat de dubbelzijdige tape snel loslaat van de huid maar daarentgen moeilijk van de MM te verwijderen is. Bij de leverancier van de MM kan ook een speciale band worden besteld waarin de MM precies past, maar de kwaliteit van de plastic houder is waardeloos. Na een paar weken brak deze, en reclamering bij MM leverde niets op.

  Peter

  • BertR

  Als iemand in de familie- of kennissenkring een 3D printer heeft, dan pluk je een bestand van internet om te printen. Zoek maar eens op MiaoMiao 3D

  Groet,

  Bert

 • Beste mensen,
  Sinds kort gebruik ik de MM en in het begin was ik erg enthousiast, maar nu geeft hij telkens aan dat er geen gegevens beschikbaar zijn. Ik heb de app (Glimp) verwijderd en opnieuw geinstalleerd, ik heb de MM goed opgeladen en hem ge-reset, ook is hij goed tegen de FSL geplaatst.
  Ik heb hem aangeschaft vanwege hypounawareness ’s nachts, maar nu kan ik er niet op vertrouwen!
  Is er iemand die weet wat ik nog meer kan proberen?
  Overigens: hoe kalibreer je de MM?
  en
  Hoe kan het dat de MM soms andere waarden doorgeeft dan de FSL scanner, de MM geeft toch alleen de gegevens van de sensor door aan je telefoon?

  Alvast bedankt voor uw reaktie
  Vriendelijke groeten,
  Ineke

  • Het verschil tussen de MM en de FSL-scanner is te verklaren door de rekenmethodes die Glimp en de scanner gebruiken. De meetwaarden van de sensor zijn namelijk niet de glucosewaarden, maar andere signalen op basis waarvan de scanner of MM de glucosewaarden berekent. Abbott zal de eigen methode niet vrijgegeven hebben en bovendien kan er verschil van inzicht zijn over de beste methode.

   Ik heb geen verklaring voor het probleem dat u ervaart. Hebt u al een andere app dan Glimp geprobeerd om uit te sluiten dat het probleem bij Glimp ligt? xDrip+ is een andere veelgebruikte app. Instructies kunt u hier op de website van miaomiao vinden: https://miaomiao.cool/pages/how-to-use-miaomiao-with-xdrip

   • Heel erg bedankt voor de info. Ik heb nu de xdrip app geinstalleerd en die doet het prima!

 • Ik gebruik de MM al bijna 1 jaar en zou niet meer zonder kunnen het levert zo veel informatie en vooral de alarmmeldingen zijn voor mijn van groot belang ik kom niet in aanmerking voor een CGM en is dus een prima en misschien nog wel een betere alternatief.
  Wat betreft afwijkingen is juist heel erg makkelijk even kalibreren door een bloedprik waarde invoeren en hopla afwijking is gecorrigeerd.
  Mijn MM staat ook gekoppeld mijn Apple Watch dus heb direct de glucosewaarde op mijn watch met de evt. alarmen erbij.
  Ik sport erg veel op de fiets en krijg dus direct een melding op mijn watch als min BLS te laag word top en heb ook de Blucon nightrider gebruikt maar vind de bluetooth verbinding met de MM veel beter.
  Marco

 • Helemaal mee eens Marco ik kan ook niet meer zonder. Mocht iemand de oude Blucon nightrider willen overnemen die ligt hier. Verder heb ik een Spik Splinternieuwe MM in verpakking klaar liggen voor wie wil. Wij hadden dubbel besteld.

 • Eergisteren de miao miao binnen gekregen, en nu al gestart met open loop i.c.m. met mijn oude insulinepomp.
  Wat ben ik blij met dit apparaat. Het zorgt voor (samen met xdrip+) gegevens die accuraat genoeg zijn.

  Het kost wat, vooral als je de FSL ook uit eigen zak moet betalen, maar het levert ontzettend veel op.
  Ik kijk uit naar de weken die gaan volgen hierdoor. Ik zit vanaf het moment dat ik alles ingeregeld heb constant goed.

  • Felice

  Beste mede diabeten,
  Ook ik maak(te) met veel plezier gebruik van de MiaoMiao en de app Tomato op mijn telefoon. Ik vond het een prachtige oplossing voor mij omdat ik zo een goed beeld kreeg van mijn bloedsuikerwaardes en de reactie van mijn lijf op rust en activiteit, koolhydraten en insuline.
  Tot vorige week gebruikte ik de ‘oude’ sensor én dat ging goed.
  Deze week een Libre2 geplaatst en het werkt niet meer.
  De gevonden waardes zijn steeds behoorlijk afwijkend en ik krijg als melding dat de sensor versleten of stuk is.
  Echter de Reader2 van Abbott en de App van Abbott lezen de gegevens van deze libre2 uitstekend uit. Zowel in de app als van de Reader komen dezelfde waardes.
  Ik heb al van alles gedaan, de MiaoMiao gereset (2x): de Tomato App verwijderd en opnieuw geïnstalleerd. De lokalen waardes van de Tomato app uitgezet etc. etc. Niets helpt!
  Kan de sensor worden ‘losgebonden’ en opnieuw worden verbonden?
  Dat is mijn laatste hoop.
  Of heeft Abbott de mogelijkheid om anderen (lees MiaMiao) gebruik te laten maken van de sensor ongedaan gemaakt?
  Dringende vragen….

 • Elders op dit trefpunt ben ik daarover berichten tegen gekomen. Iets met drip…. Maar ik gebruik zelf geen MM, dus weet niet meer precies waar.

 • Is het de volgende post
  Freestyle libre 2 problemen werkt niet samen met miao miao

  • Felice

  Ja, de ‘drip’ dat vind ik veel te ingewikkeld!

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.