Home Forums Behandelaren Opzoek naar een goede behandelaar

 • Sam

Opzoek naar een goede behandelaar

Beste allemaal!
Mijn vriend is een aantal jaren geleden (8+\-) gediagnosticeerd met Diabetes type 1 I Lada. Zoals bij vele van jullie was dit voor hem lichamelijk maar vooral ook psychisch iets waar hij heel erg mee worstelde omdat hij als twintiger erg bewust was van zijn leven voor de diagnose. Maar ook zijn begeleiding in het ziekenhuis laat te wensen over. Hij heeft zelfs nu na jaren nog veel pieken en dalen. Die met hulp van de internist niet uit te vlakken zijn. En door deze verstoorde verhouding met het ziekenhuis word er niet actief gekeken hoe dit onder controle te houden is. Mijn vraag aan jullie is dan ook of jullie goede ervaringen hebben met internisten of specialistische centrums waar ook in Nederland die hem zouden kunnen helpen en die ook rekening houden met de patiënt als mens en misschien ervaring hebben met niet onder controle te krijgen waardes. Alvast ontzettend bedankt!

  • Elly

  Ik heb diabetes 1 vanaf ik 14 was en ben nu 76. Leef dus nog steeds
  maar nu met veel complicaties.
  Ik ben nooit goed in te stellen geweest en dat zal wel zo blijven.
  Diabetes is voer ieder mens die het heeft anders.
  Heeft hij wel een diabetes verpleegkundige , daar zijn meestal goede
  gesprekken mee te voeren.
  Ik ben in Tiel in het ziekenhuis en heb een goede internist en verpleegkundige.
  Kan ook opbellen als het nodig is.

  Ziekenhuis Rivierenland, Tiel
  A.A. van de Woestijne, internist.
  Ik hoop dat je er wat aan hebt.

  • johnny

  Laat je vriend eens hier naar kijken.
  Het is Engelstalig, maar heel waardevol. De moderne methode is behandelen met keto of zeer beperkt KH, daardoor minder hyper/hypo, vlakke bloedsuikers, en een energiek leven met veel minder latere complicaties.

  Een vader met een zoontje met dm1 praat over hun ervaring en geeft goede raad
  Video

  https://www.dietdoctor.com/member/presentations/dikeman

  Dietdoctor de wereld beroemde website uit Zweden,
  Speciaal over diabetes type 1

  https://www.dietdoctor.com/diabetes/type-1

  • Kobus

  @johnny
  Een goede behandelaar heeft ook luisteren, stimuleren, activeren en motiveren
  van de patient in zijn / haar gereedschapskist zitten.
  Kunnen we de hype van het KH arm / beperkt dieet ook even loslaten?

  @sam welke regio van Nederland?

 • Hoi Sam,

  Ik herken het wat je omschrijft.

  Zelf ben ik ook nogsteeds zoekende naar een juiste behandeling en inmiddels ligt er een aanvraag klaar voor een overplaatsing naar een ander ziekenhuis,LUMC.

  Ik doe nu zo’n 4 jaar ketogeen en periodiek vasten en ik heb daarmee mijn diabetes tot afgelopen januari medicatie vrij onder controle kunnen houden met gezonde waardes!!

  Sinds afgelopen januari is dat anders,blijkt dat ik LADA heb en nu dus aan de insuline.

  Ondanks dat ze me in het huidige ziekenhuis aan het standaard dieet willen hebben,ben ik na 1 dag in hun advies mee te zijn gegaan direct weer terug bij mijn eigen dieet en dat is ketovore.
  Ketovore is grotendeels dierlijk voedsel en ik ben van mening dat ik hiermee mijn waardes beter in toom kan houden daar schommelingen geleidelijk gaan en dus ook beter zijn op te vangen waardoor ik momenteel over de gehele dag varieer tussen de 4 en de 6 mmol/l met soms enkele korte uitschieters variërend van rond de 6.7 tot 3.6 mmol/l.

  Ik ben momenteel in de steek gelaten door mijn behandelaars omdat zij de kennis en de kunde niet hebben met wat ik doe en dus wacht op overplaatsing naar het LUMC waar Prof.dr Hanno Pijl zijn werk doet en op basis van ketogeen.

  In de tussentijd ben ik nu alweer zo’n 4 jaar bezig met zelfstudie en volg ik doctoren wereldwijd om informatie te vergaren,beter om te gaan met diabetes en streef daarbij normale waardes na waardes die elk gezond mens ook heeft.

  Dr Richard K Bernstein is misschien iemand om op te zoeken als je er nog niet mee bekend ben?

  In mijn beleving begint alles met de voeding die we tot ons nemen en ligt daarin ook deels het antwoord om de boel onder controle te houden.

  Ik hoop dat ik jullie een kleine richting heb kunnen geven?

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.