Home Forums Hulpmiddelen Oude naaldjes gebruiken

 • Rodia1

Oude naaldjes gebruiken

Hallo,

Even het volgende.

Ik kom er zojuist achter dat mijn injectie naaldjes op raken, en ik waarschijnlijk niet op tijd genoeg ben om te beschikken over nieuwe naaldjes.
Ik heb deze inmiddels wel besteld, maar ja het weekend zit er tussen, en dus vraag ik mij af of ik naaldjes met een verlopen houdbaarheidsdatum nog kan gebruiken?

Die waar ik het over heb zijn houdbaar tot september 2019, en november 2019

Deze had ik nog achter de hand gehouden voor zo een situatie als nu plaats vond.

 • De houdbaarheidsdatum geeft aan binnen welke periode de fabrikant garandeert dat de naaldjes steriel blijven. Het is niet zo dat de naaldjes daarna direct niet steriel meer zijn. Uw naaldjes met houdbaarheidsdatum september zijn maar twee maanden over datum. Die met november zijn nog niet over datum en die blijven wel goed tot na het weekend. Ik heb naaldjes die jaren oud zijn en zou die in geval van nood zeker gebruiken. Zolang de beschermdop van het naaldje en het afsluitende stukje folie onbeschadigd zijn, is de kans klein dat het naaldje niet meer goed is. Geen insuline injecteren is gevaarlijker dan injecteren met deze naaldjes. Stop dus in geen geval met insuline injecteren.
  U moet zelf beslissen of u deze naaldjes gebruikt of probeert op een andere manier aan nieuwe naaldjes te komen.

  • Rodia1

  Dank u voor de reactie.

  Ik heb inmiddels al een naaldje van november gebruikt, en tussendoor gebruik ik nog wat ik over heb van de huidige voorraad.

  Die van november zijn weliswaar langer 6 mm, maar maakt niet uit die gebruik in dan wel in de buik en die van mijn huidige nog resterende voorraad in de benen die zijn 4mm, ga ik het goed redden.

  De sealing en dopje zien er nog goed uit, dus moet wel goed gaan lijkt mij.

  De nieuwe bestelling heb ik inmiddels geplaatst, maar verwacht ik op zijn vroegst a.s dinsdag te mogen ontvangen.

 • ja, meestal geeft het geen probleem, je moet natuurlijk geen naaldjes gebruiken die een jaar over datum zijn, maar een paar maanden lijkt me geen ramp, ik heb het vroeger ook wel eens gedaan.

  Wel even een herinnering voor iedereen om nu je voorraad aan te vullen, rondom de kerst wordt het druk.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.