Home Forums Zwangerschap Overgang tabletten naar insuline

Overgang tabletten naar insuline

Hallo iedereen,

Ik heb al jaren diabetes type 2, ik had het goed onder controle met mijn xigduo 100 mg en trajenta tabletten. Nu sinds 2 weken overstapt naar insuline, vanwege kinderwens over 2 jaar. Op dit moment is mijn suiker heel erg van slag en zit ik steeds hoog…ik spuit nu ’s avonds 14 eenheden langwerkende en voor elke maaltijd 4 eenheden kortwerkende maar nog steeds zit ik te hoog. Ook slik ik ’s ochtends 1 tablet metformine 500 mg om de gevoeligheid van insuline op peil te houden. Zijn er misschien anderen die dit herkennen? Ik vindt het soms best lastig en zwaar als ik een paar dagen achter elkaar beroerd ben, vanwege de hoge suikers. Hoe gingen jullie hier mee om? Ik hou maar in mijn achterhoofd dat ik het doe voor een goed doel haha en hoop dat ik het snel onder controle krijg. Alvast bedankt voor het delen van jullie verhaal.

 • Hoi, lijkt mij eerder dat je misselijk bent van de medicatie ipv hoge suikers, maar dat is mijn ervaring uit het verleden dus geen diagnose. Ik zou toch proberen zo koolhydraat arm en suiker arm te eten waardoor je suikers vanzelf weer zakken. Je medicijnen zijn er ter ondersteuning van je lichamelijke tekorten niet om ze op te lossen, dus voorkomen dat je lichaam al dat extra werk moet doen om je teveel aan suikers of koolhydraten weg te werken is de enige en beste oplossing. Wees streng voor jezelf en je ziet meteen resultaat. En uiteraard kan de boog niet altijd gespannen zijn, dus af en toe een keertje wat verkeerds eten mag, maar doe dat met mate. Succes ermee, tip…ga op over naar koolhydraat arme eetgewoonte. Dat is mijn beste ervaring ooit tav diabetes.

 • Word je behandeld door de dvk van de huisarts of in het ziekenhuis? Het duurt een tijdje eer je ingesteld bent op insuline. Maar als je de hele tijd hoog zit, is het beter de langwerkende aan te passen. Als het alleen na de maaltijden is, dan de kortwerkende. Heb je ook een Free Style Libre gekregen?

 • Insuline werkt direct, sorry maar overleg dat met je diabetes begeleider en ga niet zelf lopen klooien. Helemaal niet op advies van een ander, elke diabetes patient heeft zijn eigen ziektebeeld. Neem dus nooit adviezen van andere diabeten klakkeloos over.

 • Ik kan mezelf eigenlijk niet voorstellen, dat je met insuline begint zonder begeleiding, Goed instellen duurt soms wel een tijdje.
  Ik had om de twee / drie dagen even een telefoontje van de dvk.

  • johnny

  George,
  Je beste advies ooit!
  Mooi geschreven!

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.