Home Forums Nieuw met diabetes overgang van Lantus naar Toujeo insuline

overgang van Lantus naar Toujeo insuline

heeft iemand ervaring met overgang van Lantus insuline naar Toujeo. De apotheek levert binnenkort geen Lantus meer!!
Toujeo bevat “dezelfde” gargline insuline, maar is 3 X zo geconcentreerd.
Bij een dosis tussen 10 en 15 eenheden per dag wordt de geadviseerde bewaartijd < 4 weken > bij kamertemperatuur overschreden.
Hoe werkt de bijbehorende pen?
dank,

Jacobus

 • Beste Jacobus,

  Wat vreemd dat je apotheker binnenkort geen Lantus meer levert. Mensen die nu Lantus gebruiken, moeten dat gewoon geleverd krijgen als ze een nieuwe voorraad nodig hebben. Alleen mensen die starten met glargine insuline ( stofnaam van Lantus en Abasaglar insuline) krijgen bij Abasaglar als ze bij Menzis of VGZ verzekerd zijn. En zelfs dan kan de arts nog op een recept zetten dat het om medische redenen Lantus moet zijn.
  Toujeo heeft een iets andere werking dan Lantus, en kan daarom beslist niet zomaar in de plaats van Lantus meegegeven worden.

  DVN hoort graag van je of je gewoon je Lantus hebt gekregen. Mocht dat niet zo zijn, stuur dan een mail naar info@dvn.nl.

  vast dank voor je medewerking.
  Groet, Eglantine

 • Beste Eglantine,
  Het probleem is al uit de wereld. De huisarts dacht er goed aan te doen om mij Toujeo voor te schrijven. Na overleg zijn we tot de conclusie gekomen dat ik er niets mee opschiet. Ik kan (gelukkig) ook in de toekomst Lantus insuline blijven gebruiken. Zijn apotheek blijft het leveren.
  Groet,

  Jacobus

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.