Home Forums Hulpmiddelen Overslaan schrijven grafiek freestyle libre

 • LSP242

Overslaan schrijven grafiek freestyle libre

Goedemiddag,

Mijn zoon scant zeer regelmatig met de freestyle libre. Helaas schrijft de scanner met grote regelmaat de grafiek niet weg.

Zo kan hij (kunnen wij als ouders) natuurlijk niet goed bekijken hoe het verloop over de dag is.

Meer mensen last van slecht schrijvende scanner?

  • BertW

  @lsp242

  ken het probleem niet en ben ik op de fora ook nooit tegengekomen, maar misschien kun je het wat uitgebreider beschrijven wat is er niet normaal of wat gaat niet goed.

  Misschien kun je voorlopig even een ander apparaat gebruiken (android smartphone voorzien van NFC) en dan de LibreLink App gebruiken (FreeStyle Librelink-NL, staat op de FSL website). Verder kun je Diasend gebruiken op de zelfde smartphone, deze stuurt de gegevens automatisch naar de cloud en zijn door meer gebruikers (bijv. ouders) te raadplegen. Diasend heeft prima grafieken en overzichten waarbij je ook de resultaten van een vingerprik kan meenemen (en is gratis).
  Dit gaat overigns alleen lukken wanneer je bij het plaatsen van een nieuwe FSL sensor, deze eerst activeert/start met de reader en vervolgens met de smartphone (binnen max. 60 minuten).

  Maar vervelend als je problemen hebt met de FSL. Het kan ook zijn dat de reader stuk is, je hebt garantie maar wanneer je belt met de helpdesk en het duidelijk kan maken wat er aan de hand is zal men je wel verder helpen een oplossing te vinden.

  Gr. Bert

  • LSP242

  Bedankt voor je reactie.. we hebben nu dus de vervangende reader in gebruik, vervangen na na contact met de helpdesk.

  Het probleem is wederom begonnen, nu bij de derde sensor op deze reader.
  De reader schrijft aan het begin netjes de grafiek, zoals je verwacht na elke meting. Je kan de grafiek goed teruglezen.
  Maar dan ineens zitten er gaten in de grafiek, bv tot 12:10 schrijft de grafiek gewoon, dan heb je een uurtje of 2 geen grafische weergave, en dan begint de grafiek weer netjes.

  Het rare is, dat bij elke scan het apparaat wel netjes de waarde weergeeft. Dus nergens een foutmeting tijdens meten, wat iets zou aangeven van geen waarde oid.

  • BertW

  @lsp242

  de FSL sensor moet minsten 1x per 8 uur gescand worden anders gaan de opgeslagen waardes op de sensor overschreven worden door nieuwere gegevens. Wanneer je scand laad je de gegevens van de sensor over op de reader (of je smartphone). Vervolgens kan de sensor weer tot max. 8 uur gegevens onthouden.

  Waarschijnlijk kun je het probleem dus oplossen door vaker te scannen. Wanneer je bijv. snachts niet 1x scand krijg je in de grafiek “blanco gaten”, want er is dan langer dan 8 h niet gescand.

  Laat nog eens weten of dit de oorzaak van je probleem was.

  Gr. Bert

  • LSP242

  Bert,

  Bedankt voor je reactie… Wij dachten in het begin ook dat dat het probleem was.

  maar ik weet 99,9% zeker dat mijn zoon minimaal 2 tot 6 keer per uur een scan doet. In de nacht kan ik me voorstellen, dat ie af en toe wat mist, maar geen 4 uur..
  Overdag kan eigenlijk niet, gezien het aantal scans.

  Maar nu ik dit zo type.. scant hij niet teveel???

  • BertW

  @lsp242

  ik ben nooit tegengekomen dat je problemen krijgt door “te vaak scannen”.

  Wat ik wel gelezen heb is dat de reader geen grafiek kan maken bij onvoldoende beschikbare meetgegevens. Wanneer je bijv. niet continu sensors gebruikt maar slechta af en toe en dan weer weken niet, dan heeft de reader eerst weer een tijdje nieuwe gegevens nodig om een betrouwbare gemiddelde grafiek op te bouwen. Er zijn dan wel individuele metingen af te lezen maar er kan nog geen grafiek worden gemaakt. Wanneer je een nieuwe reader in gebruik zou nemen dan kan deze in het begin ook geen gemiddelde grafiek maken omdat de gegevens op de oude reader voor hem niet zichtbaar zijn en dus niet gebruikt kunnen worden.

  Overigens hebben ook ervaren gebruikers wel eens “gaten” in de grafiek maar dat komt dan omdat men niet regelmatig over de 24 h scand.

  Hoop dat jullie er uitkomen. Sterkte…..

  Je kunt dus “gaten” hebben in de daggrafiek (dan is de oorzaak waarschijnlijk langer dan 8h niet gescand)

  Je kunt ook “gaten” hebben in de brede grafiek die laat zien wat de gemiddelde waardes geweest zijn over bijv. de laatste week met in het licht grijs de spreiding hoog en laag (dan is de oorzaak waarschijnlijk dat in de “gaten” te weinig meetgegevens beschikbaar zijn om een betrouwbare gemiddelde grafiek te maken).

  Sterkte.

  Gr. Bert

  • Ben42

  De grafiek ‘raakt’ ook verloren als de klok van de reader wordt veranderd.

  Analyse:
  Als je de reader uitleest met het FreeStyle Libre programma op een PC, wat zie je dan van de ‘gaten’? (Export naar CSV file en deze in b.v. Excel inlezen).

  Ben
  Of course you can’t ‘trust’ what people tell you on the web anymore than you can ‘trust’ what people tell you on megaphones, postcards or in restaurants. Working out the social politics of who you can trust and why is, quite literally, what a very large part of our brain has evolved to do. Douglas Adams
  Ook voor mijn berichten is dit van toepassing.

  • Jasper

  Wie weet gaat het beter met de app, maar dan heeft je zoon wel een telefoon nodig die samenwerkt met de FSL. Het voordeel van de app is dat die (bij mij iig) automatisch synchroniseert met libreview.com. Je kan daar dan online op inloggen en de grafiek van je zoon inzien.

  • Liv1

  Zit er niet een te sterke stijging of daling in de curve op die momenten? Ik zie sporadisch wel eens dat bij een sterke stijging de lijn niet kan worden weergegeven. Maar op een periode van 2 uur duidt dan eerder op niet gescand.
  Wordt er wel altijd met dezelfde scanner gescand? Ivm die 8 uur?

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.