Home Forums Werken Overspannen

 • Benno

Overspannen

Hallo medediabeten. Ik ben door hard werken in de zorg overspannen geraakt, werd meer oververmoeid en somber. Een soort burnout. Dit in combinatie met mijn diabetes met wisselende suikerwaarden Ik zit sinds 1 week thuis en ben opgeroepen door de bedrijfsarts. Heeft iemand hier ervaring mee? Hoe kan ik goed het gesprek ingaan?

 • Ik zou (mocht je dat nog niet gedaan hebben) vooraf even de huidige situatie met internist of dvk bespreken. Medische begeleiding word wel serieus genomen en mocht er dan geen begrip zijn dan kan de bedrijfsarts contact opnemen met hen.

 • Nog een tip, neem een partner en/of vertrouwenspersoon mee die je bijstaat. Vaak wordt je overdonderd door bedrijfsarts en zijn meningen die niet op de hoogte is van alles en dan sta je vijf minuten later weer buiten, totaal niet geluisterd naar jouw problemen/ziekte/complicaties/werk e.d.

  Sterkte met alles,groetend 6feet10

  • Benno

  Hallo Koen en 6feet10. Bedankt voor jullie tips. Ik pak dit op.

 • Hoi Benno,
  Ten eerste balen dat je je zo voelt.
  Vaak toont een bedrijfsarts echt wel begrip voor je situatie. Wees eerlijk en vertel waar je tegenaan loopt, wat niet meer gaat.
  Ik weet niet wat voor functie je hebt, maar misschien is er ook een risico op het maken van fouten.
  Sterkte en denk aan jezelf. (je kan niet voor anderen zorgen als je vergeet voor jezelf te zorgen)
  En heb je sowieso contact met je huisarts over je ziekmelding gehad? Dat lijkt me wel raadzaam.
  Als het nodig is kan hij/zij je ook doorverwijzen als het nodig is.

 • Hoi Benno,

  hier spreekt een ervaringsdeskundige vwb bedrijfsartsen en de druk die een werkgever ‘kan’ gaan opleggen als je ziek bent. De processen, rechten en plichten ken ik op mijn duimpje. Mocht je vragen hebben, neem dan gerust contact met mij op in een privebericht.

  Take care, luister naar je lichaam en neem de tijd om te herstellen, stap bij stap en ja, dat kan soms langer duren dan jij (en werkgever) zou willen.

  Hartelijke groet,
  Marieke

  • SimonW

  Ik sluit mij helemaal aan bij Marieke. Verdiep je er even in je rechten en plichten want soms gaat men veel te ver wat betreft privacy en ook oordelen over je herstelproces zonder onderzoek gedaan te hebben of je behandelaar te zijn.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.