Home Forums Verzekering en vergoeding Overstap novorapid naar sanofi

 • Zorua

Overstap novorapid naar sanofi

Bericht gekregen dat ik per 1 juli moet overstappen op insuline aspart van Sanofi ipv Novorapid.
Ik kan hoog en laag springen maar dat ik moet overstappen is een feit. Nu wil ik dat zo probleemloos mogelijk laten verlopen en me alvast (psychisch) voorbereiden.

Ik heb nu Levemir en Novorapid flexpen met Mylife Clickfine Autoprotect 5mm. Naaldjes van BD kan ik niet gebruiken omdat ik allergische reactie kreeg op de coating van het naaldje.
Passen die naaldjes ook op de wegwerp pennen van Sanofi?

En werkt zo’n wegwerppen van Sanofi hetzelfde als de novorapid flexpen? Bij de flexpen kan ik de insuline op mijn eigen tempo injecteren en zelfs halverwege stoppen, maar ik heb ook eens een insulinepen gezien waarbij de insuline gelijk alle eenheden geïnjecteerd worden als je de knop indrukt. Volgens mij was dat tresiba flextouch.

Zijn jullie ervaringen ook gewoon dat je hetzelfde aantal eenheden nodig hebt als bij de novorapid?

Ik heb in juni een afspraak met de diabetes vpk en dan wil ik graag al wat voorbereid zijn.

 • Ik wist dat het er voor mij ook aan zat te komen. Ik dacht eerst eigenlijk ook nog dat het 1 januari zou ingaan.

  Deze week kreeg ik een keurige brief van de verzekeraar met de uitleg dat net als bij andere medicijnen de verzekeraar de goedkoopste vergoed om de zorgkosten zo laag mogelijk te houden.

  Ik weet nog niks over de werking van de nieuwe pen, ik hoop dat injecteren inderdaad gewoon trapsgewijs kan.

  Qua werking word geacht dat het hetzelfde is als novorapid (zelfde core medicijn en werking, andere naam en mogelijk andere bijstoffen).

  In de brief die ik kreeg stond overigens dat de internist nog steeds de mogelijkheid heeft om specifiek een andere voor te schrijven waar dat echt absoluut nodig is. Ook werd er gemeld dat ik nu de brief krijg om eventueel nog te kunnen overleggen met de zorgprofessional voor het ingaat.

  • Ben55

  De Sanofi Solostar kun je zelf regelen qua snelheid en is verder gelijk aan de NovoRapid.
  De Tresiba Flextouch heeft een veermechanisme die de ingestelde hoeveelheid injecteert, maar als je de knop ‘onderweg’ loslaat kun je die gewoon weer indrukken voor de rest van de dosis.

  Ik gebruik dezelfde naaldjes als voor de Levemir en de NovoRapid, dus je kunt gewoon je eigen naaldjes blijven gebruiken.

   • Zorua

   Bedankt voor je reactie.

  • Zorua

  Ik kreeg vandaag een brief van de apotheek dat Novorapid niet meer vergoed wordt vanaf de eerst volgende keer dat ik bestel (dus eigenlijk per direct). Terwijl in de brief van de zorgverzekeraar staat 1 juli.

  Ik was van plan om nog novorapid te bestellen zodat ik bij de overstap nog novorapid had mocht het toch onverhoopt niet lukken. En ik heb 8 juni afspraak bij de diabetesvpk en we zouden het dan bespreken. Nu heb ik dus geen reserve novorapid meer en krijg ik volgende week ineens sanofi.

  Mag ik nu nog van de apotheek eisen dat ze tot 1 juli mij novorapid geven?

  • Ben55

  Sanofi bevat dezelfde insuline (Aspart) als Novorapid dus waarom zou je je daar druk om maken?
  Zelf heb ik in de loop der tijd bijna alle medicatie die ik gebruik zien wijzigen van merk en uitvoering omdat de verzekeraar dat verplicht. Nog nooit enig verschil in werking ondervonden.
  Als de apotheker met een geheel ander type insuline komt aandraven heb je wel een punt, maar dit is gewoon hetzelfde van een ander merk

  • Zo is het !

   • jwvos

   sanofy en de twee ander insuline die nu wel worden vergoed zijn wel degelijk anders de hulpstofen die er bij moet hebben allemaal e nummers nova en humalog hebben dat niet

  • Toya

  Als ik de discussie over Sanofi vs Novorapid lees gaat het hier over penfill. Novorapid wat in pompen wordt gebruikt zomaar vervangen door Sanofi zal m.i. niet gaan omdat de fabrikanten van pompen niet met Sanofi getest hebben.

  • MTEE

  Oh, ik zie hier voor het eerst iemand met ook een reactie op een naaldje! Alleen bij mij gaat BD wel maar Pic Solution niet. Tot nu toe kijkt iedereen me aan of ik van Lotje getikt ben, ze hebben er nóóit eerder van gehoord.
  Ik moet ook overstappen van Novorapid naar Sanofi, maar ik wil de Novopen (met geheugen!!) niet kwijt. Nu in discussie met zorgverzekeraar, apotheek en zodadelijk Internist……

   • Zorua

   Mijn diabetes vpk heeft direct andere naaldjes besteld toen ik vertelde dat ik rode uitslag had op injectieplaats. Fijn dat hij zo alert was.

   Heeft Sanofi geen pen met geheugen?
   Ik hoop dat je het voor elkaar krijgt.

   • loei

   Hoe is het afgelopen? Ik wil ook mijn Novopen met geheugen niet kwijt!!!
   Binnenkort afsprak met diabetesverpleegkundige voor advies nu ik moet veranderen van insuline.

 • Ik ben gisteren “overgestapt” geen probleem.

   • Zorua

   Ik heb ook geen problemen ervaren met de werkzaamheid.

  • Manong

  Ik gebruik nu Sanofi al een tijdje, maar voor mij is de werking echt veel minder, zeker trager dan Rapid.

  ben er nog niet aan gewend.

 • Ik gebruik Sanofi nu een half jaar. En merk eigenlijk geen problemen…Oh ja, toch wel.
  Bij Novorapid – Flexpen kon je veel beter de ingestelde waarde aflezen. Dat “gleufje” bij Sanofi is niet zo duidelijk. Of zijn het mijn ogen? (denk het niet).
  En bij NOVO kon je veel duidelijker de klikken horen. Bij Sanofi is het toch een beetje meer “plastic”.

  Als ik mocht kiezen zou ik weer terug gaan naar NOVO.

  Juul ( al 41 jaar diabetes)

 • Sanofi is rotzooi. Het werkt niet goed zoals Novorapid. Suikers dalen bij bijspuiten te langzaam en schieten daarna weer torenhoog zonder koolhydraten te hebben genomen. Normaal spoot ik bij het diner max 12 eenheden voor 140 gr kh. Nu moet ik minimaal 18 eenheden spuiten om mijn bloedsuiker te laten dalen onder de 10. Terwijl deze voor het eten 7 was. En na anderhalf uur bam 18 en stijgend zonder maar iets te hebben gegeten tussendoor
  Ik ben helemaal klaar met die troep. Ik wil gewoon weer de novorapid. Ik betaal genoeg aan verzekering dus weg met die goedkope zooi sanofi

 • Ik ben ook niet blij met Sanofi. Het werkt te traag, pas na een uur of 3. Hier door krijg je hele bijzondere grafieken in de Freestyle app. Word ik niet blij van.
  De pen voelt erg onbetrouwbaar aan. Je voelt geen klikjes, en met inspuiten zitten er al stroeve plekken in de schroefdraad. Dus hoe lang deze pen meegaat? En een nieuwe pen binnen 2 jaar mag ik zelf betalen. Dus dan ga ik voor mijn besparing maar weer van de penfill af.
  Doe mij maar weer Novorapid, een stevige pen met metalen schroefdraad, die bij instellen betrouwbaar aanvoelt. En een Insuline die sneller werkt.

 • Als je goed had opgelet dan kun je weten dat Sanofi net als Novorapid max na 3 uur.
  Daar zit geen vershil tussen.
  En Novorapid werkt niet sneller. Onzin.
  Dat de pen niet goed aanvoelt en de eenheden niet duidelijk zichtbaar zijn dat klopt. Vind ik ook.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.