Home Forums Hulpmiddelen overstappen op pomp?

overstappen op pomp?

Hallo allemaal,

Ik heb sinds november 2021 diabetes type 1. Nu gebruik ik gewoon pennen om mijn insuline in te spuiten. Laatst had ik een controle bij mijn verpleegkundige. Die gaf aan dat ze wil dat ik ga nadenken om over op een pomp te gaan. Maar wat zijn nu de voordelen en nadelen?

 • Beste Paulien07,

  Vorig jaar gebruikte ik ook 2 insuline pennen,maar door atrose in mijn handen ben ik overgegaan naar de insulinepomp.
  Voordeel is dat je alleen de patronen,batterij en infuussetje moet vervangen en dan gaat ales vanzelf. Je moet alles van te voren wel instellen. Later kwam ik er achter als ik fitness dat je pompje ook ingesteld moet worden. Dit alles wordt in het begin uitgelegd en mijn diabetsverpleegkundige heeft me altijd geholpen als er problemen waren.

  • C.A.B.

  Hey Paulien,

  Ik gebruik inmiddels zo’n 25 jaar een pomp. Het grote voordeel vind ik dat een pomp veel meer gelijkenis heeft met hoe het werkt bij mensen zonder diabetes. Je kunt op elk moment bijregelen en er is een constante basale toediening van insuline. Daarbij heeft het voor mij een zeer positief effect gehad op mijn HbA1c.
  Het enige nadeel kun je zien in het feit dat je altijd een pomp en een infuus aan/in je lichaam hebt. Zelf heb ik hier geen enkele last van.

  Hopelijk kun je hier iets mee. Ik gebruik trouwens al heel lang de Accu-Chek Spirit Combo.

  Mocht je nog vragen hebben, stel ze gerust!

  Groet,
  Casper

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.