Home Forums Nieuw met diabetes Overstappen

 • NiniL

Overstappen

Hallo allemaal,

Sinds een jaar geleden heb ik nu diabetes type 1.
Ik ben heel erg aan het twijfelen wat ik ga en wil doen.
Ik ben vandaag naar mijn internist geweest en heb aangegeven dat ik een pomp wil gaan proberen omdat ik nu met een pen spuit. Alleen zit ik nu heel erg te twijfelen tussen een Omnipod dash of een MiniMed 780G.. (of misschien raden jullie een andere pomp aan?) Wat zijn jullie ervaringen hiermee?

  • Vetje74

  Hoi
  Bij het forum van diabetestype1.nl zijn meerdere gesprekken van mensen te vinden die een pomp gebruiken. Misschien krijg je daar een antwoord op je vraag.
  Mvg

  • amr

  Waar zitten je twijfels? Wat verwacht je van een pomp? Wat vind je belangrijk? En kom je in aanmerking voor een CGM?

 • Hoi, wat dacht je va Medtrum A7. Geweldig systeem sensor en pomp allebei op telefoon te bedienen.

  • zaza

  Hoi, ik gebruik zelf nu al 4 jaar de omnipod. Ik heb deze pomp altijd erg fijn gevonden. Wat ik niet zo fijn vind aan deze pomp is dat het niet is verbonden met een cgm en omdat de pdm (afstandsbediening) niet is gekoppeld aan de pod had ik het gevoel dat ik net iets minder bezig was met mijn diabetes (omdat de pdm niet altijd dichtbij mij was). Na 4 jaar dezelfde pomp hebben gebruikt moet je overstappen (je kan wel dezelfde pomp gaan gebruiken, de omnipod bijvoorbeeld in mijn geval). Maar ik heb ervoor gekozen om over te stappen naar de t:slim X2 van tandem in combinatie met de dexcom g6.
  Voordat ik het had besloten heb ik veel research gedaan, niet alleen naar de t:slim maar ook naar de medtronic 780G. Toch leek de t:slim mij fijner vooral omdat de formaat wat kleiner is.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.