Home Forums Bloedsuikerwaarden Ozempic

Ozempic

Hallo allemaal ik heb al 8 jaar diabetes type 2.
Er werd toen mij verteld als je paar kilo afvalt ben je van je diabetes af! Ik ben toen koolhydraat arm gaan eten en was 10 kilo afgevallen en resultaat diabetes nog steeds en toen had ik alleen tablet metformine. En begon ineens aan te komen terwijl mijn eetpatroon niet was veranderd bleek traag werkende schildklier. Ik heb sinds dien insuline gebruikt al verschillende. En nu heb ik geen insuline. Ik moest van de internist eerst beginnen met glicazide 60mg en verhoogt met 90 waardes niet normaal nuchter 18! Daarna heb ik ozempic gekregen 0,5 1 keer in de week dit is mijn 4e dag maar mijn waardes zijn nog steeds hoog. Dit was ik met de insuline niet gewend. Ik ben ook misselijk zit snel vol. Heeft iemand ook zoiets en tips wat ik verder kan doen om mijn waardes laag te krijgen ik eet koolhydraat arm.

  • Het is gekmakend, ik heb ongeveer hetzelfde probleem. Bij geen koolhydraten en veel bewegen en toch te hoge glucose. Probeer het volgende. Lactose vrij eten en direct na elke maaltijd gaan wandelen. Is beter voor de spijsvertering. Veel succes.

    • Bedankt voor je informatie ga proberen.

  • Hoi allemaal,

    Ik ben een vrouw van 53 jaar ,sinds 2019 begonnen met ozempic , 30 kilo lichter en mijn suikerwaardes zijn perfect . Maar mijn hba1c waarde is weer aan het stijgen , voor dat ik ozempic ging gebruiken was mijn hba1c 190 , na een paar maanden ozempic gebruik 52 , nu is hij weer 65 ? Ook eet ik heel weinig ,wel een honger gevoel ,maar krijg er bijna niets in !Bewegen doe ik ook genoeg iedere dag tussen de 10.000/15.000 stappen . Moet er wel bij zeggen dat ik in de overgang ben , misschien heeft het hier mee te maken . Vandaag bloed laten prikken op te kort van ijzer,vitamine a b c en d , ik weet nog niet wat hier uit komt volgende week de uitslag . Ik ben ook ontzettend moe en slaap slecht . Wie heeft hier nog meer ervaring mee ?

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.