Home Forums Medicijnen Ozempic

Ozempic

Graag zou ik ervaringen horen van mensen die net als ik 1x per week Ozempic 1mg. spuiten langer dan 6 maanden en hoe de begeleiding is.
Ik ben wel gelukkig 15kg afgevallen, maar voor de rest vind ik het een drama met enorme schommelingen zeker de eerste twee dagen na de spuit.
Bvd voor uw reactie. Alexander.

  • Rionne

  Hallo allemaal,
  Ik ben rionne heb mij net aan gemeld. Toevallig kwam ik op site om te kijken hoe de bijwerkingen van iemand anders.
  Vind dit een heel belangrijk onderwerp.
  Ik ben nu 1/5 bezig met ozempic ben 11 kilo afgevallen dan en gebruik de laagste novo 0,25 mg en daar bij spuit ik voor de nacht veel minder insuline van 18 na 16 eenheden. Ook heb ik geprobeerd om op de 1 mg te komen kon ik ook niet tegen.vandaar dat ik met mijn verpleegkundige nu gewoon op 0,25 mg blijf en mijn suikers zijn prefect.
  Dus je kan ook best op de lage dosis dan heb je lang niet zoveel bijwerkingen niet…tuurlijk je lichaam moet er wel even aan wennen in begin, (ik heb type 2 was ook veel te hoog).
  Soms nog wel eens buikpijn of niet na de wc kunnen.
  Ik ben er blij mee. Blijft een medicijn. Hebben allemaal bijwerkingen,daar ben ik ook erg vatbaar voor.
  Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben
  Graag een reactie hierop
  Groetjes Rionne

  • Hoi, Rionne leuk bericht en nuttig, ik gebruik 1mg Ozempic, heb het spul een half jaar geleden gekregen en de verpleegkundige zei:je moet even opletten want je zal wel minder gaan spuiten, daarna niks meer gehoord, dus zelf dokteren en dat vind ik omverantwoordelijk
   Daarom mijn berichtje hier, maar ik zie weinig reactie, dat is best jammer. Maar ik ben ook 15kg kwijt en je moet door een vervelende periode, maar het is het waard en ik voel me veel beter.
   Succes Mvg.

  • Rionne

  Hallo Alexander.

  Raar dat jij niet onder controle bent, ik moet wel elke 14 dagen een corver maken en op schrijven dan met 3 maand doorgeven aan mijn verpleegkundige.

  En als er wat is of ik voel me niet goed kan ik altijd bellen.dat vind ik ook voor me zelf fijn om te weten wat we gaan doen. Ik doe niks op mijn eigen houtje daar ben te bang voor..
  Ik ben nu 1/5jaar nog op een laag Nico.

  Ook omdat ik de 0.5 en 0.1 mg niet verdragen kan.

  Daarom laten wij dit een poosje zo. Misschien komt datnog wel maar nu nog niet…ben te gevoelig voor bijwerkingen.
  Zie er echt tegen op om de Corona spuit toenemen.
  Kan jij dit zo aan om dit zonder controle te doen?
  Ik heb type 2 …jij ook of type 1 dat weet ik niet ieder lichaam regeerd weer anders.
  Leuk dat je op mijn bericht reageert.
  Dank je wel.
  Misschien horen we weer van elkaar
  Fijn zondag nog
  Gr Rionne

 • Hoi ik spuit sinds 3 maanden nu ozempic 1 mg. Heb veel last gekregen van neuropathische aandoening. Moeilijke stoelgang, tintelingen in de vingers. Maar nog niet echt afgevallen. Heb wel tussen tijds hart operatie gehad met daarbij nieuwe medicatie. Misschien heeft dit iets met elkaar te maken. De tintelingen en moeilijke stoelgang vind ik het grootste nadeel.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.