Home Forums Medicijnen Ozempic eierboeren

Ozempic eierboeren

Beste allemaal, ik gebruik nu al een tijdje ozempic 0.50mg maar omdat deze medicatie soms niet op voorraad is kreeg ik voor 4 weken trulicity. Hierna kon ik gelukkig de ozempic weer ophalen maar wel de 0.25 variant dus 2x prikken. Sinds ik die switch gehad heb, krijg ik soms last van eierboeren. Ik word er echt heel misselijk en ziek van. Ik heb gelezen dat dit een bijwerking kan zijn bij sommige mensen, maar wat kan je daar tegen doen? Veel water drinken banaan eten ik heb alles gehoord en gedaan maar het werkt niet.. weet iemand hier iets op?
Liefst stop ik met die zooi 😞

  • Ik gebruik ook Ozempic en heb het ook af en toe. Vre-se-lijk! Ik had gehoopt dat na verloop van tijd sowieso de bijwerkingen zouden afnemen. Helaas, ik ben 1 december 2022 begonnen. Mijn suikerspiegel is enorm naar beneden, daar werkt het bij mij perfect voor. Helaas idd die bijwerkingen. Ik prik op zaterdagmorgen, dan kan ik bijna wachten tot ik me akelig ga voelen. Tot en met dinsdags voel ik me niet fijn. Misselijk, soms overgeven. Ik weet ook niet hoe lang ik het nog ga volhouden.

    • Gijsje

    Enige tijd heb ik Victoza gebruikt. Vanwege het vele boeren (de hele dag door) en de last van maagzuur ben ik gestopt met Victoza. Het klinkt als een zelfde bijwerking. Als je in het Farmacotherapeutisch Kompas kijkt, dan zijn de bijwerkingen van Ozempic en Victoza hetzelfde. Dat was voor mij de reden om ook niet nog eens Ozempic uit te proberen!

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.