Home Forums Nieuw met diabetes Ozempic en metformine, en clicazide???

 • Ton.V

Ozempic en metformine, en clicazide???

Ik wil graag weten, als je de Ozempic gebruikt, (nu de 1mg, ik gebruik het spul al zo.n 4 maanden) of je dan ook de dosis Metformine + de Clicazide moet blijven slikken.
Bvd Toon

  • Chaim

  Dag Ton,

  Is dat niet iets dat je met je behandelaar moet overleggen?
  Wij kunnen jou hier niet adviseren of je een medicijn wel of niet moet nemen
  Je schrijft dat je nu zo’n 4 maanden Ozempic gebruikt. Ben je in de tussentijd niet voor controle geweest bij internist/diabetesverpleegkundige in het ziekenhuis of ketenzorg?
  Hoe dan ook, neem contact op met jouw behandelaar en vraag wat het advies is, gebaseerd op jouw bloedsuikerwaarden, Hb1Ac etc.

  • Jan

  Ik deed een bijzondere ontdekking. Ik ging Ozempic gebruiken en verlaagde mijn langwerkende insuline enigszins. Ik merkte geen verbetering in de insulinebehoefte en had de vervelende bijwerkingen obstipatie reflux en zeer weinig kunnen eten. Meer bijwerking als werking toen ik voor het weekend er achter kwam dat ik geen insuline meer had besloot ik dan maar niet langwerkend te spuiten en met kortwerkende rapid de waardes laag te houden. De volgende morgen 5.2 en daarna nooit meer hogere eaarden zonder dat ik insuline gebruikte. Ozempic nam het over en ik viel in korte tijd 12 kilo af. Ik raad iedereen aan die nog insuline gebruikt bij ozempic eens een paar dagen niet te spuiten en de bloedwaarden goed in de gaten te houden. Misschien heb je wel helemaal geen insuline meer nodig.

  • Jan

  .

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.