Home Forums Medicijnen Ozempic

Ozempic

Hallo allemaal!

Ik heb diabetes type II en ik heb enige tijd Ozempic gebruikt. Voor mij was het een goed middel en mijn diabetes was goed gereguleerd. Alleen ik kon niet tegen de bijwerkingen van dit middel en moest veel braken en had last van mijn maag. Eten stond mij heel erg tegen. Ik ben uiteindelijk gestopt met dit middel. Heeft iemand soortgelijke ervaringen gehad met Ozempic??

Groeten! Jack

 • Hoi @jackozie

  Al eerder op ons forum, zie onderstaande link :

  https://nldiab-menauhant.savviihq.com/zoeken/Ozempic/

  Via de zoekbalk boven dit forum is zo al veel te vinden.

  Groet 6feet10

 • Fijn, 6Feet10, dat je Jack op weg helpt!

 • hallo ik gebruik nu 4 wkn.ozempic en vind het best pittig misselijk en ja eten staat mij ook tegen. nu hebben ze de dosis verhoogt daar moet ik maandag mee beginnen ik probeer toch door te zetten was 5 kilo afgevallen en ja ik had een insuline pomp is ook niet alles dus ik blijf het nog even volhouden ondanks ik me misselijk voel en totaal geen eetlust hebt.

 • ik vind dit maar een slechte site niemand vertel je wat over de bijwerkingen van ozempic je schrijft wat maar krijg totaal geen reactie. dan heb je er ook niet veel aan jammer, ik gebruik ozempic bijna 8 wkn. maar ben 8wkn kotsmisselijk en hoofdpijn zal wel overgaan heb de neiging om te stoppen maar sla me er wel door heen.maar het zou fijn zijn als je met meer mensen hier over kan praten er is zo weing bekend van dit middel dus ja.

  • Ik las dit toevallig en heb een reactie gepost!

   • W.O.

   Hallo Schattepie,
   Ik gebruik Ozempic 0,5 nu drie en een halve week en moet eraan wennen. Ik heb geen last van maagzuur omdat ik al erg lang Losec mups 40 gebruik. Deze neem ik 1x p.dag ’s morgens. Voorkomt het teruglopen van maagzuur in de slokdarm.
   Wel heb ik een moeilijke stoelgang en ben ik zo nu en dan duizelig en heb buikkramp. Ik had weliswaar een buikje, maar dat is aanmerkelijk meer geworden. Mijn bloedsuikerwaarden zijn wel o.k nu. Ik heb over 2 dagen een afspraak met mijn diabetes suikertante en wil het met haar doorspreken. Tot zover mijn ervaring van bijna 2 maanden. Ik hoop dat dit een beetje aan je verwachting voldoet!
   Succes
   W.O.

  • Ik ben er heel soms maar misselijk van maar is dan maar een uurtje ofzo maar jen wel super erg diaree van gehad zelfs dat ik 1 x wakker werd en gewoon in bed had gepoept 😭 ben huilend onder de douch gelopen maar dit is na een tijd verdwenen , mijn maag voelt wel vies aan en mijn boeren zijn onmenselijk zo fel stinken ni normaal en deze zijn precies wel blijvend best erg gênant

   • Cytra

   hallo ik heb het zelfde misselijk slecht voelen etc

  • Discussiëren over semaglutide (Ozempic), ik zoek dat ook, maar liefst met een medische moderator die eea in rechte banen kan leiden.
   Tot nu toe heb ik er veel baat bij gehad (bijna 30 kg afgevallen), maar de verandering is opmerkelijk: ik was een enorme bourgondiër, maar met Ozempic is de zin in eten, drinken (hoofd staat totaal niet meer naar wijn of alcohol in het algemeen) totaal verdwenen. Om tot mijn ideale bmi te komen ga ik nog eventjes door. Ondertussen blijf ik af en toe last houden van misselijkheid, maar inmiddels veel minder dan aan het begin. Blijf af en toe nog wat aspart bijspuiten, want semaglutide betekent voor mij niet dat mijn suiker op orde is en had daar meer van verwacht. De leefregels van Keer Diabetes 2 Om helpen daar wel bij, maar afwijken wordt bestraft. Mag zo nu en dan best, ik kom immers van ver.
   Volgens mijn specialist blijf je semaglutide gebruiken om niet terug te vallen in oude gewoonten.
   Dit bericht is al oeroud zie ik, maar hoe gaat het nu met je Jack?

 • Hoi @schattepie

  Jammer dat je geen ervaringen van anderen krijgt te horen.

  Zoveel medicijnen dat het wel lang kan duren of misschien helemaal niet gereageerd zal worden op je vragen.

  Je moet net iemand treffen die het leest en er ervaringen mee heeft 🤔

  Probeer ook via faceboek te zoeken daar zijn verschillende groepen/meertalig met info en ervaringen.

  Sterkte en bedankt voor het delen hiervan zodat volgende gebruikers van jouw ervaringen kunnen leren. Is ook een van de doelen van ons forum.

  Alhier de link : https://www.facebook.com/search/top/?q=ozempic&epa=SEARCH_BOX

  Groet 6feet10

 • Goedendag, ik gebruik ozempic nu al een half jaar ongeveer (?) En in t begin was t echt heel heftig.. wat ben ik misselijk geweest…. zo misselijk ik leek wel zwanger… en ik ben een man he ;) maar dat gaat over, hou vol!
  Il persoonlijk denk dat dit een wonder middel is! Ik ben 15 kilo afgevallen ongeveer (100, nu 85) en mn waardes zijn echt heel netjes.. bijna elke morgen als ik check 6,5 en als ik echt flink gesnoept heb en gedronken is hij in t slechtste geval 8,5 waar t vroeger zo 15 zou zijn…. de misselijkheid is bijna verdwenen, heeel af en toe heb ik er nog wel eens een uurtje last van… dit middel noem ik gewoon een soort virtuele maagband… ik eet VEEL mider dan vroeger, ben echt een snoeperd… maar 1 ding, ik moet wel opletten dat ik niet weer meer ga vreten omdat al mn waardes toch zo goed zijn, dat sluipt er nmlk langzaam in…. maar mensen, ik ben echt heeeel tevreden! Echt houbt vol want t is t waard! Blijf erbij sporten of ga iig wandelen en je gaat je gewoon super goed voelen! En ik ben al 15 haar type 2 diabeet en dit is ne allemaal in die 15 jaar niet gelukt.. ook niet met diëtistes en alle andere dingen…. Hou vol!

  • Ik gebruik nu 7 weken Ozempic, nu 0,5 en ben bijna 5 weken erg misselijk en een moeilijke stoelgang. De misselijkheid is vooral een zeurend gevoel en regelmatig braken. De waarden zijn wel gezakt. In de periode dat de misselijkheid behoorlijk heftig is twijfel of ik hiermee door moet gaan. Heeft iemand al ervaring dat het na een bepaalde periode beter gaat?

   • Volhouden! Lees mijn verhaal….

   • hoi hoi theodorus
    ik ga nu mijn 9 de week in de misselijkheid word steeds minder maar soms ineens komt het weer om de hoek kijen heb een vreselijke tijd geha en mijn eetlust ja die is nog steeds slecht kleine beetjes eten dan gaat het goed. en voor de rest ja ik hou het wel vol obstipatie heb ik ook maar daar heb ik van de huiarts van die zakjes gekregen en die helpen macrogol.dus we moeten er door heen want het is een goed middel er is alleen zo weing over bekend
    groetjes

    • Gino

    Hoi schattiepie ik heb diabetis 2 ik gebruik nu ozempic een maand ben 5 kilo kwijt volgende week word het verhoogd naar 0,5

   • Hoi , ik gebruik ozempic nu 4 mnd en ben 18 kg afgevallen. Ik spuit 1,0 maar ervaar veel meer bijwerkingen dan met 0,5. Ik wil denk ik weer terug naar de 1,0
    Ik heb ook een erg dorstgevoel terwijl mijn waardes gewoon goed zijn 76 en ochtendwaarde van 65
    Binnenkort trrug op controle.
    Mijn maag is nu ook heel erg opgezet en mijn voeten branden als een gek.
    Ik slaap ook heel slecht bah.

    • Gino

    Hallo ik heb type 2 en gebruik ook ozempic en de waarde is goed en bijna geen insuline meer ben 5 kilo kwijt

   • nesje

   Ik hou ook vol. Lees mijn verhaal van nesje

   • Gino

   Hoi allemaal ik gebruik ozempic bijna 8 weken en bijna 10 kilo afgevallen en insuline ben ik van af nu ben super blij

 • hoi hoi klontje666
  ik gebruik nu ozempic 8 weken en spuit er tresiba bij smorgens.+ik had eerst een insuline pomp en kreeg toen 158 eh. de ganse dag en nu 62 eh. mijn bloedsuikers zijn ook heel goed. en heb geen hypo,s meer ben ook 7 kg afgevallen. maar ik ben vreselijk misselijk niet normaal meer en eetlust brrrrrrr. krijg het niet door mijn keel.ook heb ik hoofdpijn erbij had jij dat ook. zal blij zijn als die bijwerkingen voorbij zijn maar voor de rest is het een goed middel zeker wetenik ben ook al meer dan 20 jaar diabeet 2. maar blijf ook volhouden nu zit nu op ozempic 1,5mg en mocht nu niet verhogen i.v.m. die misselijkheid.

  • Geen hoofdpijn alleen dat misselijk was echt heftig… maar nu al weken geen last meer van gehad! Ik ben echt zo blij met dat spuitje!

  • nesje

  Hallo,

  Ik neem nu 8 weken Ozympic. Van 0,5 naar nu 1 mg. Het werkt geweldig goed. Mijn hbca1 is mega gezakt naar 5.8 ben nu al 9 kilo kwijt.
  Maar het offer wat ik er voor moet geven is hoog. Alle bijwerkingen heb ik. Misselijk overgeven extreme vermoeidheid duizelig zeer weinig eten, maar ik zet toch maar door. Zoals jullie ook schrijven. Ik Wil graag nog meer gewicht kwijt. Ik eet ook koolhydraat arm. Daardoor hoef ik geen insuline meer te spuiten. Als ik Ozympic spuit dan 2 dagen later begint de ellende dat duurt 2 a 3 dagen en dan zakt het af naar de volgende injectie en begint het weer opnieuw. Ben toch wel benieuwd of er een gewenning ontstaan. Groetjes

  • josmal

  Als ik het zo lees is het geen wonder dat je afvalt als je flinke griep heb en je bent super misselijk en je moet overgeven val je ook af ze willen mijn ook dit middel geven heb nu pomp spuit zo 200 eh per dag dat is behoorlijk wat vraag me af of je dan wel ook helemaal van die pomp af komt dan heb je er weer een medicijn bij ook weet je de lange termijn gevolgen niet heb ook hartfalen daar schijnt het ook niet echt goed voor te zijn wel voor ander hartkwalen ook diabetes retinopathie kan erger worden al met al vind ik er veel nadelen aan dit middel

 • Ik gebruik Ozempic nog maar pas en vind de vergelijking met zwangerschapsmisselijkheid echt treffend.
  Ik herken ook de hoofdpijn…zo erg dat ik amper functioneer.
  Hoe zou het komen dat maar een paar mensen ook de hoofdpijn erbij hebben?
  Ik ben ook opgeblazen als een kikker.
  Na week 1 had ik nog steeds erg hoge waarden maar dat is mss nog te vroeg om verandering te verwachten?

  • Dat amper functioneren herken ik! Alleen mijn schildklier plaagt me ook, dus twijfel ik waar het nou van komt, maar als ik de verhalen lees is ook zeker de Ozempic de oorzaak.

 • Ik gebruik nu 6 weken Ozempic en bevalt mij goed, kom van de pomp
  ben wel vaak misselijk en heb vaak hoofdpijn maar is allemaal te doen
  de waarden gaan ietsjes naar beneden, en ben nu 5 kilo afgevallen
  ik spuit de Ozempic op maandag en heb wel het idee dat ik in het weekend
  meer hongergevoel krijg iemand daar ervaring mee?

  • Anoniem 66. Ja dat gevoel heb ik ook, dat verder in de week je weer wat meer lust enzo, ik denk dat de werking dan misschien iets minder wordt? Tot de volgende spuit.(Ik spuit ook maandag)

 • Hallo lotgenoten

  Al jaren Metformine 3xd 850 mg gebruikt, toen 3 maanden Gliclazide 3xd 80 mg.
  Met Metformine gestaakt omdat mijn nieren snel achteruit zijn gegaan en omdat Gliclazide totaal geen effect had nu overgegaan naar Ozempic.
  ik ga vandaag de 2e spuit zetten 0.25 tot vandaag geen enkele bijwerking gehad, hopelijk blijft dit zo.
  ik zal regelmatig hier mijn ervaringen met jullie delen.
  Momenteel zijn mijn bloedsuikerwaarden nog niet verbeterd, ik zat nuchter op 17 mmol en dat is nu nog zo.

 • Update week 3 …
  Mijn waarden waren vanaf de derde inspuiting plots toch goed en blijven ook goed.
  Misselijk ben ik nog steeds maar ik eet eigenlijk zoals anders.
  Jullie vallen af door niet te eten of gewoon door de invloed van het middel?

  • Ik zou zo graag een tompouce eten maar ben bang voor de gevolgen!

  • josmal

  Hoi lotgenoten. Vandaag gehoord dat de hartfalen poli geen bezwaar zien in het gebruik van dit middel helaas heb ik ook hartfalen vandaar de vraag aan mijn cardioloog
  nu overleg gehad met diabetes verpleegkundige ik ga aankomende week starten met ozempic.
  Alleen vraag ik me af zijn hier ook mensen die gelijk bij hun ontdekking van de diabetes zijn begonnen met insuline dit is bij mijn het geval nooit geen pillen gebruik
  toen ze het ontdekte had ik een waarde van 32 ik moet ook best veel insuline spuiten gemiddeld zo 200 eh op een dag.
  zijn er lotgenoten die zich hier in herkennen en is het zo dat je door Ozempic gebruik nu zonder insuline kan. ik kan me haast niet voorstellen dat dit middel de 200 eenheden insuline kan vervangen toch heb ik me laten over tuigen door het ziekenhuis om dit te proberen overigens ik was goed ingesteld op de insuline pomp therapie wel grote nadeel door de vele insuline gebruik val ik geen kg af wat ik ook probeer. Vandaar het uit proberen van ozempic.

  • Josmal.

   Voor het eerst dat ik hoor dat je door de Insuline niet af kunt vallen. Geen arts of diabetes verpleegkundige heeft het hier ooit met me over gehad. Mijn gewicht neemt inderdaad alleen maar toe. Van 88kg zit ik nu op ronde 100kg ondanks gebruik van Ozempic afvallen doe ik er dus zeker niet van. Bedankt toch een punt dat ik bij de diabetes verpleegkundige en internist ga aankaarten.

   Mvg. BaliJack.

 • Hallo mol1402

  Dank voor je reactie.
  Ik was al bezorgd dat Ozempic mij ook niet zou helpen, dus ff afwachten.
  Wat afvallen betreft ik sta nog op hetzelfde, maar is ook nog kort geleden om daar al wat over te zeggen.
  Zoals ik al schreef ik heb totaal nog geen bijwerkingen gehad, ook niet misselijk en het eten smaakt me nog goed.
  Wat de arts me wel zei, ik moest spuiten vlak voor het slapen gaan dan zou ik er het minst van merken.

  Hallo josmal

  Ook ik heb ernstig hartfalen, het schijnt dat Ozempic juist goed is voor hartpatiënten.
  Ik denk dat het te maken heeft met overgewicht want dat is niet goed als je hartpatiënt bent, en Ozempic daar zou je van af moeten vallen.

   • josmal

   Hoi,

   ik ben gisteren 18-10 begonnen met ozempic hoelang ben jij nu bezig met dit middel?
   moet zeggen dat ik er tot nu toe nog niets van merk niet misselijk geen hoofdpijn enz maar is natuurlijk nog niet te zeggen na 1 dag het middel schijnt inderdaad geod te zijn voor je hart maar dan gaat het vooral over dicht geslipte aderen en het krijgen van een hart infarct in de bijsluiter van ozemic stond dat het voor hartfalen voorzichtigheid is geboden ik heb als kind hartfalen gekregen door operatie aan mijn hart maar gelukkig door de medichijnen is het nu stabiel nu nog mijn diabets hoop dat dit middel gaat helpen om het vele spuiten met novorapid te stoppen wand zinds ik zoveel spuit met insulline en een langdurige behandeling met prednison heb ben ik enorm in gewicht toe genomen en daar schijnt dit middel ook bijte helpen om het gewicht te verlagen omdat als goed is je ook veel minder insuline gaat spuiten wat ik nu nog niet merk maar ben ook pas begonnen ik hou hoop

 • Hallo josmal

  Ik heb 17/10 mijn 2e spuit gezet vlak voor het slapen gaan en nergens last van gehad.
  Mijn bloedsuikerwaarden op 18/10 nuchter was 10,9 mmol, dus al een flinke verbetering. Of dit middel goed is voor je hart ?? volgens mijn internist is te zwaar zijn slecht voor mijn hart en daarom gaf ze mij Ozempic omdat ik er kilo’s van af zou vallen.

  Wat m’n hart betreft, ik heb 3 omleidingen en 6 stands en 4 dotterbehandelingen en 1 hartstilstand overleefd, ik denk dat ze het beste met me voor heeft.

  Zou mijn Bloedsuikerwaarden niet naar beneden gaan met Ozempic, gaat ze bij mij alsnog over op Insuline met het risico dat ik er flink van zou aankomen.
  Zoals het er nu uitziet gaat het de goede kant op.

  • josmal

  hoi
  mag ik vragen met hoeveel ozempic bent u begonnen? merkte u het de eerst dag al dat de waarde omlaag ging? of dagen later?

  klopt ozempic is goed voor mensen die een hartziekte heeft zo als beschrijft bij mijn ligt het anders ik heb een andere hart ziekte al van af mijn kind tijd maar wat u ook zegt te zwaar zijn is zeker niet goed voor de gezondheid vandaar dat ik ook aan dit middel ben begonnen alleen ik spuit al veel insuline waar door ik heel erg ben aan gekomen

  dus dit middel is nieuwe hoop voor mijn dat ik na minder insuline toe kan en ik volg ook al 2 jaar koolhydraat arm dieet
  en ga vaak wandelen omdat zwaar sporten voor mijn geen optie is

 • Ik ben met Ozempic 025 begonnen en na 8 dagen en 2e spuit waren mijn waarden met zo’n 6.1 gezakt, ik denk dat dit een goed resultaat is.

  • josmal

  hoi

  ik ben ook begonnen met 0,25 ben pas 1 dag bezig dus nog weinig over te zeggen maar 6,1 gezakt is zeker al goed resultaat

 • Hallo Lotgenoten

  Gisteren m’n 3e spuit 0.25 gezet, bloedwaarden weer gestegen naar 13.3 mmol.
  Ik eet iets minder en toch een stijging van 2.4 mmol jammer, ik had verwacht dat ik onder de 10 mmol zou uitkomen helaas.
  Nog 2 weken dan wordt Ozempic verhoogd naar 0,50 hopelijk gaat het dan de goeie kant op.

  Een positief bericht heb ik wel! ik ben 3 kilo afgevallen en dat is mooi meegenomen, maar ik moet toegeven dat de porties die ik eet wel iets minder geworden zijn want ik ben sneller verzadigd.
  Nog geen enkele klacht over Ozempic, geen hoofdpijn en niet misselijk en het eten smaakt me nog goed.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.