Home Forums Bloedsuikerwaarden Pieken en dalen

 • Laars

Pieken en dalen

Wie kan mij uitleggen wat pieken en dalen zijn mbt diabetes type 2?
Overdag blijven mijn waardes zo rond de 6 tot 8. Soms met een uitschieter naar 4-5 als ik niet op tijd eet.
Avonds daarentegen kan die wel eens naar 10-12 stijgen.
Is dit normaal of valt dit onder een piek waar iets aan gedaan moet worden.

 • Tja dat is voor iedereen verschillend. Ik weet niet of je spuit of dat je een pomp heb? Ik ben op zich heel goed ingesteld en voor mij is 10-12 ook wel aan de hoge kant. Maar toen ik nog spoot, ging ik dit niet corrigeren. Als ik voor de maaltijd zo hoog zat spoot ik dan wel wat extra. Maar zo tussendoor ging ik er niet extra voor spuiten. En voor het slapen gaan al helemaal niet, want ’s nachts zak ik toch altijd wel.

  Maar nu ben ik sinds 5 weken over op de pomp en dan corrigeer ik hier wel voor. Maar dat komt gewoon omdat het met de pomp een stuk makkelijker is om te corrigeren.
  Ik zou er dus als je spuit en het niet standaard elke avond voorkomt, niet zoveel aan doen. Als het echt elke avond is, dan zou je misschien bij het avondeten wat meer kunnen spuiten. Maar dan moet je dat maar met je dvk/praktijkondersteuner/huisarts overleggen.

  • Laars

  Ik hoef gelukkig nog niet te spuiten.
  Met medicijnen heb ik dit de laatste 3 maanden bereikt.
  Ik kom van nuchter 16.3 en niet nuchter 23,1 af.

 • Hmm oké ja hoe het bij mensen met type2 zit weet ik niet. Maar je bent al wel flink gedaald dan gelukkig! Maar het lijkt mij niet meer dan normaal dat je dan na het avondeten wat hoger zit als je alleen medicatie gebruikt. Maar ik zou het gewoon even navragen dan bij je behandelaar!

  • Laars

  Yep. Ben benieuwd wat anderen hierover te zeggen hebben
  Bedankt voor je reactie

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.