Home Forums Behandelaren Pijn in linker voet

Pijn in linker voet

Hallo,

Gisteravond eigenlijk voordat ik naar bed ging kreeg ineens uit het niets een ontzettende stekende pijn aan de onderkant van mijn linker voet, ik dacht eerst dat ik in iets getrapt had, maar na onderzoek aan mijn voet kon ik niets vinden, tenminste uitwendig kon en kan ik trouwens nog steeds niets vinden.

Toen ik uiteindelijk in bed lag leek het wel weer weg te trekken, maar nadat ik er ‘s nachts uit moest voor een sanitaire stop trad het gelijk weer op, ik kan er gewoon niet op staan zo een pijn doet het.
Ik heb ‘s nachts ook nog een paracetamol geslikt, maar die doet nagenoeg niets, sterker nog het leek toen zelfs in bed nog pijn te blijven doen.

Nu nadat ik vanochtend op was gestaan, ik hoopte maar dat het iets tijdelijks was, trad de pijn onmiddellijk weer op en is tot op heden nog steeds aanwezig, eerst leek het erop dat als ik schoeisel in dit geval pantoffels aan trok het minder werd, maar nu blijkt de pijn er toch weer te zijn.

Nou weet ik dat ik neuropathie heb en gooi dit er meestal op, maar dat is vaak iets tijdelijks en zo het er is gaat het ook weer zo weg is mijn ervaring, maar nu blijf ik de pijn houden, zelfs in rust maar dan in mindere mate.

Al het morgen nog zo is, maak ik toch even aan afspraak met de huisarts.

Maar mijn vraag is, komt dit bekend voor, en zo ja wat zou dit dan kunnen zijn?

  • Maye

  Ik weet niet wat het zou kunnen zijn, maar ik heb wel de ervaring dat ervanuit gaan dat het wel de al bestaande klacht (in jouw geval: neuropathie) is, niet juist hoeft te zijn.

  Zelf heb ik bijvoorbeeld veel te lang doorgelopen met een ontsteking in een gewricht, omdat de huisarts dacht dat het bij de al bekende artrose e/o fibromyalgie hoorde, en ervan overtuigd was dat ze dan niets voor me kon doen. Inmiddels toch (uiteindelijk) doorverwezen naar de reumatoloog en die helpt me wel degelijk. Rare wereld, die medische wereld.

  Als je chronische pijn hebt, kun je pijn soms zo normaal gaan vinden, dat je vergeet dat het een waarschuwingssignaal van je lichaam is. Maar dat is het wel, dus neem dat signaal serieus en ga in eerste instantie op zoek naar de oorzaak; als je die niet vindt, of de klachten duiden nadrukkelijk op een al bestaande klacht en alleen daarop, dan kun je de conclusie trekken dat het daarbij hoort.

  Mijn advies is dan ook: ga er niet direct vanuit dat het wel de neuropathie zal zijn e/o dat er niks aan te doen is. Laat je huisarts andere oorzaken uitsluiten en kan/wil die dat niet, laat je dan doorverwijzen naar iemand die dat wél kan.

 • Lastig om te beoordelen of de pijn door de neuropathie of door de een of andere ontsteking veroorzaakt wordt. Bij zoiets plotselings en blijvends zou ik zeker naar de huisarts gaan.
  Ik zelf heb neuropathie in mijn linker voet. Op een zeker moment nam de pijn zo toe dat ik zelf mijn dekens niet meer op mijn voet verdroeg. Paracetamol werkte niet meer en de zware medicatie die de internist er voor kan voorschrijven wilde ik niet. Ik krijg nu 1x per 2 maanden (zal per persoon verschillen) acupunctuur. De pijn is zodanig afgenomen dat ik er goed mee overweg kan. Acupunctuur lost de schade niet op, maar kan heel veel tegen de pijn doen.

  • corrus

  Probeer eens een Podotherapeut te bezoeken…
  Misschien heb je wel gewoon last van zogezegde “platvoeten”
  De door jou beschreven pijn lijkt heel veel als resultaat van “platvoeten”

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.