Home Forums Lichamelijke complicaties Pijnlijke bultjes in handpalm en tintelingen in vingers

Pijnlijke bultjes in handpalm en tintelingen in vingers

Hallo,
Sinds enige tijd heb ik aan de binnenkant van mijn hand twee groter wordende bultjes. Ook krijg ik steeds meer last van tintelende vingers (ring, middel en wijsvinger) Als ik mijn hand gebruik, bijvoorbeeld met autorijden, doet het zeer. Ik heb het vermoeden dat de bultjes (vetbultjes?) iets in mijn hand afklemmen dat de tintelingen veroorzaakt. Het wordt ook steeds erger. Wat zou dit kunnen zijn? Maar nog beter, wat kan ik er aan doen?

Graag hoor ik van jullie.
Alvast dank voor je reactie
Groet van Inge

  • Anoniem
  • Inactief

  Iets voor de huisarts, het kan zoveel zijn.

  • marit

  Kunnen het geen peesschede ontstekingen zijn? Blijven je vingers ook hangen als je ze buigt?

  • marit

  Hallo Ingemaria, hoe is het met je hand afgelopen?

 • Hallo Inge,

  Ik heb hetzelfde. Bij mij is het gekomen nadat ik geopereerd ben aan mijn hand vanwege het carpale tunnel syndroom. Of dat er iets mee te maken heeft weet ik niet. Ik ben er nog niet mee langs de dokter geweest, wel al op internet gesnuffeld. Misschien is het de ziekte van Dupuytren, dat is een aandoening van de peesplaat in je hand. Als het dat is, dan zijn het verdikkingen van bindweefsel. Groeten Anita

 • Hallo Ingemaria,

  Ook ik heb van die bultjes in mijn handpalm. Ik was laatst bij de handchirurg bij de Handpoli van de Isalaklinieken. Ik was daar vanwege een pijnlijke rechterhand, waarvan de middelvinger heel dik was. Die leek flink ontstoken en was heel pijnlijk. De handchirurg heeft het intensief bekeken, ook aan de hand van de foto’s, die een paar weken daarvoor zijn gemaakt. Hij kon niet precies zeggen wat er was. Ook herkende hij de reden van de pijn niet echt. Maar ik kreeg wel een cortisonspuit in mijn vinger. Heel gevoelig, maar geweldig effect. De pijn verdween. Maar voor de verdikkingen in de handpalm, dacht hij aan Dupuytren. Maar wist het niet zeker. Eerst de pijn weg. Ik wordt begin juli gebeld door hem over het effect van de spuit eventuele pijn. Ben benieuwd. Voorlopig gaat het goed. Maar de verdikkingen zijn er nog, ook al in geringe mate in de linkerhand. Wellicht een gevolg van diabetes, denk ik dan. Ik ga de informatie over Dupuytren nog wel opzoeken op internet.

  Louise

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.