Plotseling eczeem • Lichamelijke complicaties • Diabetes Trefpunt

Home Forums Lichamelijke complicaties Plotseling eczeem

Plotseling eczeem

Ik heb al 15 jaar diabetes maar ben sinds 3 weken overgegaan naar een insulinepomp (accu-chek insight) en die bevalt goed. Waarden zijn beter onder controle te houden dan met 4x per dag zelf spuiten. Of het met de overstap naar de pomp te maken heeft weet ik niet maar sindsdien heb ik huidproblemen die steeds erger worden. Het begon met zeer droge huid achter mijn oren en rode plekjes op mijn borstbeen, tussen mijn schouderbladen. Inmiddels zijn de plekjes samengevloeid tot grote rode plekken en de vlekjes hebben zich uitgebreid naar mijn onderarmen, benen en hals. Voor de jeuk heb ik antihistamine gekregen van de huisarts. Ik heb eens op internet rondgekeken en het lijkt op een eczeem wat met verminderde talgproductie te maken heeft en dat kan een correlatie hebben met diabetes. Heeft iemand daar ervaring mee en heeft iemand tips om het op te lossen. Het is geen fraai gezicht en in de avond gaan mijn benen gloeien en worden een beetje pijnlijk. Ook de jeuk tussen mijnn schouderbladen blijft ondanks de antihistamine. Het lijkt een beetje op psoriasis??? Dat zou dan wel voor het eerst zijn want ik ben tot nu nooit ergens allergisch voor geweest (56 jaar).

  • soofke

  Of het met diabetes te maken heeft weet ik niet, maar ik heb ook altijd veel last van eczeem gehad. Het opvlammen kan te maken hebben met het weer, hormonen, of het na een stressvolle periode komen. Wat bij mij heeft geholpen waren zoutwaterbaden. Het DodeZeezout kun je kopen bij De Tuinen, het is van Zarqa. Je schept het in je bad (als je dat hebt :-) anders moet je even bij een familielid met een bad aankloppen).
  De antihistamine is tegen de allergische reactie, niet tegen de jeuk. Tegen de jeuk helpt vaak een vette zalf, zoals cetomacrogol. Dat koop je bij de apotheek voor een paar euro. Smeer het ’s ochtends en na het douchen/badderen op de jeukende plekken en de rest van de dag om het wat vet te houden, want de jeuk komt doordat de huid droog is.
  ’s avonds kun je zinkzalf smeren, dat helpt het herstellen van de huid.

  Op http://www.vmce.nl staat ook veel informatie. Beterschap, ik hoop dat het snel weer wegtrekt.

 • Ik heb vooral jeuken in de rug en ook soms rode plekjes , vooral in de winter.
  Welke zalf helpt dat tegen de jeuk?

   • daven

   Bepanthen eczeem creme helpt mij goed als ik last van eczeem heb .😉😎😎😎

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.